Φορητότητα σταθερού ή κινητού. Τι πρέπει να γνωρίζω

Μοιραστείτε το άρθρο

φορητότητα κινητού και σταθερού τηλεφώνου

Φορητότητα Αριθμού

Φορητότητα ενός αριθμού ονομάζουμε την διαδικασία κατά την οποία ένας νούμερο κινητού ή σταθερού μεταφέρεται από έναν πάροχο τηλεπικοινωνιών σε κάποιον άλλον. Η φορητότητα ενός αριθμού είναι το μεγαλύτερο όπλο για τους πελάτες που χρησιμοποιούν σταθερό ή κινητό νούμερο.

Πίσω από την φορητότητα που η ΕΕΤΤ επέβαλλε πριν χρόνια, κρύβεται μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ο αριθμός κινητού ή σταθερού ανήκει πλέον επίσημα στον πελάτη κι όχι στον πάροχο τηλεπικοινωνιών. Αυτό σημαίνει ότι παλιότερα έαν είχατε έναν αριθμό κινητού ή σταθερού και η εταιρία χρεωκοπούσε, θα χάνατε τον αριθμό για πάντα. Τώρα τα πράγματα είναι υπέρ του καταναλωτή.

Οι εταιρίες όμως χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να κερδίσουν νέους πελάτες με την φορητότητα ή να κρατήσουν τους παλιούς τους πελάτες έτσι ώστε να μην τους φύγουν.

Η εταιρίες κινητής τηλεφωνία κάνουν συνέχεια εκπαιδεύσεις στο προσωπικό τους έτσι ώστα να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα λεκτικά αλλά και να ψυχολογούν τον πελάτη έτσι ώστε να τον κρατούν στην εταιρία ή να τον τραβήξουν από μία άλλη.

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι με κάποιον τρόπο σας έχουν εξαπατήσει, μπορείτε να κάνετε καταγγελία στην ΕΕΤΤ συμπληρώντας μία Online αίτηση. Οδηγίες σχετικά με το πως κάνετε καταγγελία σε μία εταιρία κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας μπορείτε να διαβάσετε ->εδώ<-.

φορητότητα σταθερού κινητού τι ισχύει

Τι πρέπει να προσέξω στην φορητότητα στην σταθερή τηλεφωνία

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε όταν πρόκειται να κάνετε φορητότητα του σταθερού αριθμού σας.

Λήξη συμβολαίου

  • Για να κάνετε φορητότητα θα πρέπει να έχει λήξει το συμβόλαιό σας. Σε περίπτωση που κάνετε αίτηση φορητότητας στο σταθερό σας και ολοκληρωθεί έστω και μία μέρα πριν την λήξη του συμβολαίου σας, τότε πληρώνεται αποζημίωση όλο το ποσό του penalty που αναγράφει το συμβόλαιο κι όχι αναλογικό μέρος της με βάση του μήνες που υπολοίπονται.
  • Χωρίς τηλέφωνο στην μεταφορά γραμμής

  • Η μεταφορά της γραμμής από την μία εταιρία στην άλλη γίνεται κανονικά μέσα σε μισή έως και 2 ώρες, εκτός εαν προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Δηλαδή υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που είστε χωρίς σταθερή γραμμή.

Πότε μπορεί να γίνει ακύρωση φορητότητας σταθερού

  • Ακύρωση αίτηση φορητότητας σταθερού μπορούν να κάνουν εντός 14 ημερών, αυτοί που έκαναν αίτηση μέσω τηλεφώνου ή μέσω κάποιου dealer που τους επισκέφτηκε στο σπίτι. Δεν μπορούν να κάνουν αυτοί που υπέγραψαν την αίτηση σε κατάστημα.
  • Εάν η γραμμή του σταθερού σας δεν εχει ενεργοποιηθεί εντός 60 ημερών τότε έχετε δικαίωμα να την ακυρώσετε.
  • Τέλη ενεργοποίησης και penalty αποσύνδεσης

  • Στην φορητότητα στην σταθερή τηλεφωνία υπάρχουν τέλη ενεργοποίησης. Ενδέχεται όμως να υπάρχει κάποια προωθητική προσφορά που να σας προσφέρουν τα τέλη ενεργοποιήσης δωρεάν.
  • Σε περίπτωση που ενεργοποιηθείτε στην καινούργια εταιρία ακόμη και για μία μέρα και θέλετε πάλι να γυρίσετε στην παλιά, θα χρεωθείτε τέλη ενεργοποίησης πάλι και τέλη αποσύνδεσης.
  • Πότε σπάει το συμβόλαιο σταθερής τηλεφωνίας

  • Μπορείτε να σπάσετε συμβόλαιο σταθερής τηλεφωνίας μόνο στην περίπτωση που η εταιρία αδυνατεί να σας προσφέρει τις παροχές που έχετε υπογράψει.
  • Σε περίπτωση που μετακομίσετε και πάτε σε μία γεωγραφική περιοχή που η εταιρία δεν μπορεί να σας καλύψει, τότε μπορείτε να ακυρώσετε το συμβόλαιο χωρίς κάποια επιβάρυνση, ακόμη κι αν δεν έχει λήξει.
  • Μεταβίβαση και διάρκεια συμβολαίου σταθερής τηλεφωνίας

  • Σε περίπτωση μεταβίβασης της γραμμής σταθερής τηλεφωνίας σε άλλο όνομα συνεχίζετε να έχετε την διάρκεια συμβολαίου που έχει απομείνει και δεν ανανεώνεται η σύμβαση. Το πρόγραμμα χρήσης μπορεί να αναδιαμορφωθεί και να χαθούν τυχόν συνδυαστικές εκπτώσεις που είχε ο παλιός κάτοχος της γραμμής

φορητότητα κινητού vodafone cosmote wind

Τι πρέπει να προσέξω στην φορητότητα στην κινητή τηλεφωνία

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε όταν πρόκειται να κάνετε φορητότητα του κινητού αριθμού σας.

Λήξη συμβολαίου κινητής

  • Για να κάνετε φορητότητα του κινητού σας αριθμού, εάν είναι με σύνδεση, θα πρέπει να έχει λήξει το συμβόλαιο. Σε περίπτωση που δεν έχει λήξει τότε θα αναγκαστείτε να πληρώσετε όλες τις εκπτώσεις που έχετε πάρει όλους αυτούς του μήνες που είχατε την σύνδεση.
  • Φορητότητα κινητού σε σύνδεση ή καρτοκινητό

  • Μπορείτε να κάνετε φορητότητα σε άλλο πάροχο από σύνδεση σε σύνδεση, από σύνδεση σε καρτοκινητό, από καρτοκινητό σε σύνδεση ή από καρτοκινητό σε καρτοκινητό. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε φορητότητα σε άλλον πάροχο να γίνει καρτοκινητό και σας καθυστερούν τότε θα πρέπει να κάνετε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
  • Διάρκεια διαδικασία φορητότητας κινητού τηλεφώνου

  • Η φορητότητα μπορεί να ολοκληρωθεί από την ημέρα που γίνεται η αίτηση μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες.
  • Ακύρωση φορητότητας κινητού τηλεφώνου

  • Η αίτηση φορητότητας μπορεί να ακυρωθεί μόνο εφόσον αυτή έγινε τηλεφωνικά ή από κάποιον πωλητή σε επίσκεψη στο σπίτι ή στο γραφείο. Δεν μπορεί να ακυρωθεί η αίτηση που έγινε σε κατάστημα.
  • Η αίτηση φορητότητας μπορεί επίσης να ακυρωθεί εάν εκεί που βρίσκεστε δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη δικτύου για κλήσεις και internet και η εταιρία δεν σας δίνει εναλλακτικό τρόπο για να συνδεθείτε στο δίκτυο της. Για παράδειγμα να σας δώσει λύση έστω και μέσω wifi να δέχεστε και να κάνετε κλήσεις κτλ.
  • Πότε σπάει το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας

  • Εάν κάνετε φορητότητα και δεν πάρετε κάποια επιδότηση συσκευής κι αποφασίσετε να κόψετε την γραμμή ή να φύγετε πάλι και να πάτε σε έναν άλλο πάροχο σε έναν μήνα, δεν πληρώνετε κάποιο πέναλτυ αλλά πληρώνετε σαν αποζημίωση την έκπτωση του παγίου που κερδίσατε. Εάν μείνετε δύο μήνες θα πληρώσετε την έκπτωση του παγίου των δύο μήνων κ.ο.κ . Δεν πληρώνετε τίποτα μόνο εφόσον λήξει το συμβόλαιο που υπογράψατε.
  • Το συμβόλαιο μπορεί επίσης να σπάσει εφόσον δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη δικτύου και η εταιρία δεν μπορεί με κάποιο εναλλακτικό μέσο να σας δώσει σήμα εκεί που βρίσκεστε. Συνήθως το κάνει μέσω wifi με ειδική συσκευή που υποχρεούται να προσφέρει στον πελάτη με την μορφή χρυσιδανεισμού χωρίς επιβάρυνση.
  • Δεν υπάρχουν τέλη ενεργοποίησης στην φορητότητα των κινητών

  • Στην φορητότητα του κινητού σε άλλη εταιρία, δεν υπάρχουν τέλη ενεργοποίησης όπως στο σταθερό.

Παραπληροφόρηση και φορητότητα αριθμών

Επειδή ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος και ο κόσμος ενημερωμένος και δύσπιστος οι φορητότητες γίνονται όλο και πιο δύσκολα από εταιρία σε εταιρία. Γι’αυτό και οι πωλητές τους εκπαιδεύονται έτσι ώστε με διάφορους τρόπους να παραπλανούν τους πελάτες κρύβοντας κυρίως χρεώσεις, τέλη αποσύνδεσης ή τέλη ενεργοποιήσης.

Αναφέρουμε μερικές φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι πωλητές -ειδικά από το τηλέφωνο – και δεν ισχύουν.

  • Μπορείτε να κάνετε την φορητότητα για δύο μήνες κι αν δεν είστε ικανοποιημένος μπορείτε να φύγετε δίχως να πληρώσετε κάποιο πρόστιμο.
  • Μπορείτε να μεταφέρετε το σταθερό σας τηλέφωνο σε εμάς από την άλλη εταιρία αν είστε κοντά στην λήξη και δεν θα πληρώσετε πέναλτυ στην άλλη εταιρία που βρίσκεστε.
  • Δικαιούστε επιδότηση συσκευής μετά την λήξη του συμβολαίου και μετά κλείνετε την γραμμή.
  • Δεν πληρώνετε πέναλτυ εάν ενεργοποιηθείτε στην άλλη εταιρία σταθερής και μετά γυρίσετε πάλι σε εμάς

 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα και δεν βγάζετε άκρη με την εταιρία κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας διαβάστε ->εδώ<- πως θα κάνετε καταγγελία για το συμβάν στην ΕΕΤΤ.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο υπολογιστών laptop και smartphones. Διαβάστε ποιοί είμαστε ->εδώ<-

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο