Αγορά Xiaomi. Τι πρέπει να γνωρίζω

Μοιραστείτε το άρθρο

Αγορά Xiaomi

Τα Xiaomi έχουν καταφέρει να κερδίζουν τα τελευταία χρόνια την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που χρησιμοποιούν android smartphone.

Δεν είναι μόνο η ποιότητα κατασκευής και η ποικιλία που διαθέτει η Xiaomi στα smartphones αλλά και οι χαμηλές τιμές τους συγκριτικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν.

Κάθε χρόνο η Xiaomi έχει πολλά μοντέλα που διάφορα sites χαρακτηρίζουν value for money. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά ενός Xiaomi smartphone.

Xiaomi Global ή CN έκδοση

Όταν αγοράζουμε ένα Xiaomi θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν το μοντέλο είναι Global ή CN. Τα Global Xiaomi έχουν προδιαγραφές για να πουλούνται σε χώρες της Ευρώπης και γενικότερα σε όλον το κόσμο ενώ η CN έκδοση είναι αυτή που πωλείται σε Κίνα και έχει περιορισμό στις εφαρμογές και στις λειτουργίες του.

Τις διαφορές της global από την CN έκδοση μπορείτε να τις διαβάσετε ->εδώ<-.

Οι αλυσίδες καταστημάτων πουλάνε σίγουρα Global έκδοση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν αγοράζετε από ηλεκτρονικά καταστήματα της Ελλάδος και ειδικά από online κινέζικα multi stores (banggood, gearbest κτλ).

Τώρα τελευταία έχει βγει και η έκδοση eu που απευθύνεται σε τηλέφωνα που πωλούνται στην ευρωπαική ένωση. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά με την global.

Πως καταλαβαίνω ότι έχω αγοράσει global Xiaomi

  • Ελέγξτε πρώτα την συσκευασία του smartphone. Εάν το κουτί από πίσω γράφει την περιγραφή της συσκευής στα κινέζικα τότε το τηλέφωνο δεν είναι global. Συνήθως έχουν και αυτοκόλλητο global version αλλά μην δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο αυτοκόλλητο διότι κυκλοφορούν ψεύτικα που τα κολλάνε τα καταστήματα.
  • Ελέγξτε εσωτερικά το λογισμικό. Εάν στην περιγραφή της συσκευής μέσα στις ρυθμίσεις γράφει έκδοση Global τότε το τηλέφωνο είναι global. Προσοχή ενδέχεται να ήταν κινέζικο και να πέρασαν global έκδοση αλλά και πάλι το τηλέφωνο είναι πλήρως λειτουργικό σαν global.

Κλειδωμένος Bootloader στο Xiaomi

Είναι πολύ σημαντικό το Xiaomi τηλέφωνο που θα αγοράσετε να έχει κλειδωμένο bootloader. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε μόνο εφόσον ενεργοποιήσετε την συσκευή.

Όταν ενεργοποιήσετε την συσκευή και κατά την εκκίνηση που δείχνει το λογότυπο MI γράφει unlocked ή εμφανίζει ένα μικρό εικονίδιο λουκέτο ξεκλείδωτο, τότε η συσκευή έχει ξεκλείδωτο bootloader.

Εργοστασιακά όλα τα Xiaomi έχουν κλειδωμένο bootloader. Ένα Xiaomi που είναι αγορασμένο με ξεκλείδωτο bootloader εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

  • Το λογισμικό ενδέχεται να είναι παραποιημένο ή patched
  • Ενδέχεται το Xiaomi να είναι CN έκδοση και με επεμβάσεις στο λογισμικό να έβαλαν patched έκδοση.

Φορτιστής Xiaomi για ελληνικές πρίζες

Εάν αγοράσετε Xiaomi και σας δώσουν αντάπτορα για τον φορτιστή που έχει μέσα η συσκευασία έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε ελληνικές πρίζες τότε η συσκευή σας είναι για άλλη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η συσκευή δεν είναι Global version. Ενδέχεται να έχει κατασκευαστεί για να διατεθεί σε Αγγλία Αμερική κτλ.

Για το μόνο που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι σε περίπτωση που στην συσκευασία του Xiaomi υπάρχει φορτιστής εκτός ελληνικών προδιαγραφών τότε η συσκευή δεν έχει εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπεία αλλά μονό από το κατάστημα που το πούλησε.

 

Xiaomi με patched Global Rom

Υπάρχουν Xiaomi τα οποία είναι κατασκευασμένα για να διατεθούν μόνο στην κινέζικη αγορά. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν διαθέτει google applications και μπορεί να έχει περιορισμούς στο NFC και στο δίκτυο κάλυψης σήματος.

Παρόλα αυτά μπορείτε να το δείτε διαθέσιμο να πωλείται σε ελληνικά καταστήματα ή σε κινέζικα online stores και να γράφουν ότι διαθέτει ελληνικά και Playstore.

Υπάρχουν κάποιοι προγραμματιστές που προσαρμόζουν κάποιες custom rom οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν πάνω στην συσκευή και να μοιάζει με ένα ευρωπαικό μοντέλο Xiaomi.

Αυτό όμως είναι επικίνδυνο για την σωστή λειτουργία της συσκευής. Οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

  • Το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργεί σωστά σε όλες τις μπάντες εκπομπής και λήψης
  • Κάποιες λειτουργίες της συσκευής να είναι ανενεργές
  • Πολλά bugs στις εγκατεστημένες εφαρμογές και στο σύστημα της συσκευής
  • Ξεκλείδωτος bootloader που μειώνει τα επίπεδα ασφαλείας
  • Custom Recovery που μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές τρίτων και να μειώσει τα επίπεδα ασφαλείας
  • Δεν υπάρχουν επίσημες αναβαθμίσεις

Πριν αγοράσετε ένα Xiaomi σιγουρευτείτε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει εκτός από Κίνα και σε Global έκδοση. Αναζητήστε το μοντέλο στο επίσημο site της Xiaomi και δείτε εάν το διαθέτει και στην Ευρώπη.

 

Πως διαλέγω ένα Xiaomi κινητό

Η Xiaomi βγάζει μια τεράστια ποικιλία κινητών τηλεφώνων κάθε χρόνο για να καλύψει όλα τα γούστα ακόμη και του πιο απαιτητικού χρήστη.

Για να αγοράσουμε ένα Xiaomi θα πρέπει να καθοδηγηθούμε με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Το ποσό που θέλουμε να διαθέσουμε
  • Τον επεξεργαστή και η επεξεργαστική ισχύ που θα διαθέτει η συσκευή
  • Την camera και τις δυνατότητες που διαθέτει
  • Μνήμη συσκευής
  • Αποθηκευτικό χώρο
  • Τύπο οθόνης

Σχεδόν όλα τα Xiaomi διαθέτουν υποδοχή για κάρτα μνήμης ενώ η πλειοψηφία τους είναι δίκαρτα. Εαν όμως χρησιμοποιείτε δύο κάρτες θα πρέπει να προσέξετε εάν το τηλέφωνο την δεύτερη κάρτα την δέχεται στην κάρτα μνήμης ή διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες sim και μία για κάρτα μνήμης.

Η Xiaomi είναι εξωστρεφής εταιρία και κάνει συνεργασίες με τους καλύτερους κατασκευαστές υλικών. Ψάξτε τα χαρακτηριστικά τους αναλυτικά.

Θα εκπλαγείτε όταν δείτε Xiaomi να διαθέτει chips Toshiba, επεξεργαστή Snapdragon, φακούς κάμερας Carl Zeiss, Gorilla Glass κτλ.

Μοντέλα και σειρές της εταιρίας Xiaomi

Η Xiaomi βγάζει πολλές σειρές smartphones αλλά και μοντέλα με άλλο όνομα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι είναι παραγωγή της ίδιας εταιρίας. Παραθέτουμε τις σειρές και τα μοντέλα

  • Mi Series
  • Mi Note Series
  • Max Series
  • Mi Mix Series
  • Mi A Series
  • Redmi
  • Black Shark
  • Pocophone

Επισκευή Xiaomi

Η αλήθεια είναι ότι αν έχετε την διάθεση να αγοράσετε Xiaomi που έχει εγγύηση από την αντιπροσωπεία, τότε η InfoQuest που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Για όλους τους άλλους που είναι εκτός εγγύησης το 9Volto μπορεί να αναλάβει επισκευές των Xiaomi σε:

  • Μηχανικές και ηλεκτρονικές βλάβες (ακουστικό, μικρόφωνο, σήμα, wifi, bluetooth, gps κτλ)
  • Προβλήματα λογισμικού (Hard brick, soft brick, ξεκλείδωμα, Custom rom)
  • Βλάβη στην πλακέτα. Υγρασία, σπάσιμο bga και ολοκληρωμένων κτλ.

Τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι original ή OEM A+.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο