Επιδότηση συσκευής κινητού. Τι πρέπει να γνωρίζω

Μοιραστείτε το άρθρο

Επιδότηση συσκευής κινητού

Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν προγράμματα με συμβόλαιο, κάθε ενάμιση ή δύο χρόνια έχουν δικαίωμα επιδότησης συσκευής. Η επιδότηση της συσκευής που προσφέρει η κάθε εταιρία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Θα αναφέρουμε αναλυτικά τους παράγοντες και τι πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας γι αυτούς. Θα αναλύσουμε τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να καθοδηγούν τους πελάτες τους σε προγράμματα και συσκευές που θέλουν να προωθήσουν.

Τι ανεβάζει την επιδότηση στα κινητά τηλέφωνα

Η επιδότηση για νέα συσκευή κινητού τηλεφώνου διαμορφώνεται από τους παρακάτω παράγοντες.

Το πρόγραμμα ομιλίας που χρησιμοποιείτε
Τι έκπτωση έχετε από το πρόγραμμα ομιλίας που χρησιμοποιείτε
Πόσους μήνες μετά την λήξη του συμβολαίου ζητάτε επιδότηση για νέα συσκευή
Πόσο συνεπής πελάτης είστε στις πληρωμές σας
Πόσες γραμμές κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση έχετε κάτω από το αφμ σας
Πόσο παραπάνω ξεπερνάτε το πρόγραμμα και πληρώνετε επιπλέον του παγίου σας
Εάν έχετε εταιρικό/επαγγελματικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα ιδιώτη


 

Τι κατεβάζει την επιδότηση στα κινητά τηλέφωνα

Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που μπορούν να μειώσουν την επιδότηση σε πολύ χαμηλά επίπεδα ή ακόμη και να μην δικαιούστε για την αγορά νέας συσκευής. Αναφέρουμε τους λόγους:

Έχετε πρόγραμμα ιδιώτη κάτω από 20€
Δεν ξεπερνάτε τον χρόνο ομιλίας πέρα του παγίου σας
Έχετε καρτοπρόγραμμα ή καρτοσυμβόλαιο που δεν δικαιούνται επιδοτήσεις
Έχετε συχνά φραγές λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών
Θέλετε να πάτε σε μικρότερο πρόγραμμα από αυτό που πληρώνετε τώρα
Μετατρέπετε το συμβόλαιο σε καρτοπρόγραμμα ή καρτοσυμβόλαιο


 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανεβάσουμε την επιδότηση

Υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να αυξήσουμε την επιδότηση ή να πάρουμε ένα τηλέφωνο σε προσφορά με ανανέωση συμβολαίου ή νέα σύνδεση. Μερικοί από αυτούς είναι:

Αίτηση φορητότητας σε άλλον πάροχο

Ο πιο γνωστός τρόπος για να αυξήσουμε την επιδότηση στον πάροχο που βρισκόμαστε είναι να κάνουμε αίτηση φορητότητας σε άλλον πάροχο. Η αίτηση καλό είναι να γίνει μέσω τηλεφώνου κι όχι σε επίσκεψη σε κατάστημα διότι η ανάκληση της φορητότητας από κατάστημα είναι πιο δύσκολη.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία η οποία βρίσκεστε θα δει την αίτηση φορητότητας και θα σας καλέσει για αντιπροσφορά.

Επιδότηση συσκευής σε περίοδο εκπτώσεων

Οι μειωμένες τιμές των κινητών τηλεφώνων και των smartphones δεν ισχύουν μόνο για αγορά αλλά κι εφόσον θέλετε να κάνετε νέα σύνδεση ή να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας.

Εάν λήγει το συμβόλαιό σας προτιμήστε να το ανανεώσετε σε μία περίοδο εκπτώσεων. Μπορεί να περιμένετε μερικούς μήνες παραπάνω το οικονομικό όφελος όμως θα είναι μεγαλύτερο.

Επιδότηση συσκευής την Black Friday ή Cyber Monday

Εκεί πραγματικά το οικονομικό όφελος είναι αρκετά μεγάλο. Και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προτιμούν να δίνουν τα κινητά τηλέφωνα όταν είναι Black Friday ή Cyber Monday σε νέες συνδέσεις ή σε ανανεώσεις.

Εάν το προγραμματίσετε καλά θα μπορέσετε να κερδίσετε εκπτώσεις προγράμματος, μία κανονική επιδότηση σε μία συσκευή με μεγάλη έκπτωση.

Black Friday συνήθως είναι η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου ενώ η Cyber Monday η πρώτη Δευτέρα μετά την Black Friday.

Πιστωτική κάρτα με μεγάλη επιστροφή

Υπάρχουν πιστωτικές κάρτες που σε ορισμένες περιόδους μέσα στον χρόνο, δίνουν μεγάλη επιστροφή χρημάτων σε αγορά ενός προϊόντος. Μπορείτε να συνδυάσετε την αγορά ενός προϊόντος πχ μιας τηλεόρασης, μίας κουζίνας με αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας.

Η επιστροφή που θα έχετε από την αγορά του προϊόντος μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην επιδότηση κινητού τηλεφώνου.

Απόσυρση συσκευής

Πολλές αλυσίδες χρησιμοποιούν πρόγραμμα απόσυρσης κινητών τηλεφώνων για να επιδοτήσουν νέες συσκευές σε νέες συνδέσεις ή σε ανανεώσεις συμβολαίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα στην επιδότηση μία νέας συσκευής.

Συνήθως οι επιδοτήσεις αυτές προωθούνται από τις εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων πχ Samsung, Huawei κτλ και μπορείτε να κερδίσετε έως και 200 ευρώ ανάλογα το μοντέλο που αποσύρετε και το μοντέλο που θέλετε να πάρετε με την επιδότηση.

Πώληση μεταχειρισμένης συσκευής

Πουλήστε τα μεταχειρισμένα σας τηλέφωνα και πάρτε άμεσα μετρητά έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσετε στην επιδοτούμενη συσκευή του συμβολαίου σας.

Αποφύγετε να τα πουλήσετε σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και μεταχειρισμένων διότι θα χάσετε αρκετά χρήματα από την πραγματική του αξία.

Δοκιμάστε να τα πουλήσετε από την Χρυσή Ευκαιρία ή από το Facebook. Εάν η τιμή είναι καλή, η ανταπόκριση θα σας εντυπωσιάσει.

Αλλαγή προγράμματος ομιλίας

Αναβαθμίστε το πρόγραμμά σας με περισσότερο χρόνο ομιλίας και ίντερνετ, εφόσον οι ανάγκες σας είναι μεγαλύτερες, κι όχι για να πάρουμε συσκευή. Η αναβάθμιση του προγράμματος είναι ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί για επιδότηση άλλα και για εκπτώσεις στο πρόγραμμα.

Επικοινωνία μετά την λήξη συμβολαίου με την εταιρία κινητής

Μπορεί πλέον να είναι διαβασμένοι, να έχουν συγκεκριμένες προσφορές να σας δώσουν τηλεφωνικά, η επικοινωνία όμως με έναν εκπρόσωπο της εταιρίας μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από όσο νομίζετε.

Μιλήστε με ειλικρίνεια πείτε τους ότι ψάχνετε για συσκευή, ότι κοιτάτε και σε άλλες εταιρίες και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσετε μία προνομιακή προσφορά με έκπτωση και με επιδότηση.


Πολιτική επιδοτήσεων κινητών τηλεφώνων

Η πολιτική των επιδοτήσεων στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα, ανάλογα με την κίνηση και το σύνολο των νέων συνδέσεων κι ανανεώσεων που πραγματοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι τον ένα μήνα μπορεί οι επιδοτήσεις να είναι μικρές, τον επόμενο να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Η επιμονή, η υπομονή σε συνδυασμό με κάποια από τις παραπάνω ενέργειες θα σας βοηθήσουν στο να πετύχετε την μέγιστη επιδότηση.

 

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε harware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο