Το καλύτερο κινητό. Τι χαρακτηριστικά έχει

Μοιραστείτε το άρθρο

Το καλύτερο κινητό

Οι περισσότεροι από εσάς θα περιμένετε να σας πούμε συγκεκριμένα ποιο μοντέλο είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο αυτή την στιγμή. Κάθε χρόνο αναλύουμε τα χαρακτηριστικά των καλύτερο smartphone της αγοράς και βγάζουμε έναν νικητή.Δυστυχώς μετά από λίγους μήνες θα βγει κάποιο άλλο μοντέλο καλύτερο από αυτό που χαρακτηρίσαμε καλύτερο.

Σήμερα αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε διαφορετικά το καλύτερο κινητό τηλέφωνο. Θα αναλύσουμε το hardware του κινητού τηλεφώνου και θα αναφέρουμε ποιες εταιρίες είναι αυτές που κατασκευάζουν τα καλύτερα υλικά.

Ο οδηγός αυτός θα βοηθήσει περισσότερο τους ανθρώπους που δεν είναι κολλημένοι με κάποια συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής smartphone. Αναλύοντας τα υλικά παραγωγής ενός smartphone θα μπορέσουμε να βρούμε και πολλά μοντέλα στην αγορά τα οποία διαθέτουν αυτά τα υλικά σε χαμηλότερες τιμές.

Από τι αποτελείται ένα smartphone

To hardware ενός smartphone αποτελείται από πολλά κομμάτια. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν τα υλικά από τα οποία αποτελείται ένα smartphone. Θα αναφέρουμε τα σημαντικότερα κομμάτια του hardware ενός smartphone στα οποία δίνουμε και περισσότερη βαρύτητα.

  • Οθόνη
  • Επεξεργαστής
  • Μπαταρία
  • Αποθηκευτικό emmc chip
  • Μνήμη
  • Camera
  • Εξωτερική κατασκευή

Οθόνη

Οι καλύτερες οθόνες στην αγορά είναι αυτές που διαθέτουν τεχνολογία SuperAmoled. Όσα συγκριτικά τεστ έχουν γίνει με οθόνες άλλων τύπων αποδείχτηκε ότι η Super Amoled είναι αυτές που μακράν έχουν την καλύτερη απεικόνιση και φωτεινότητα από οποιαδήποτε άλλη στην αγορά.

Η τεχνολογία Super Amoled είναι της Samsung. Πολλές εταιρίες παραγωγής κινητών τηλεφώνων έχουν κάνει συμφωνία και χρησιμοποιούν τις οθόνες της Samsung στα μοντέλα -βλέπε iPhone.

Το καλύτερο smartphone της αγοράς πρέπει να έχει οθόνη Super Amoled της Samsung.

Επεξεργαστής

Τα τελευταία χρόνια στους επεξεργαστές των smartphones έχει επικρατήσει η εταιρία Qualcomm με την σειρά επεξεργαστών Snapdragon (SD). Δεν είναι τυχαίο που όλες οι ναυαρχίδες των κινητών τηλεφώνων android έχουν επεξεργαστή Snapdragon.

Παρά τις προσπάθειες της Mediatek, με κάποιες σειρές όπως ο επεξεργαστής Helio, να φτάσει σε επεξεργαστική ισχύ και δυνατότητες τους επεξεργαστές Snapdragon 845 και 855 δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Εταιρίες όπως η Samsung, LG, Xiaomi, Oneplus, Asus, Rog Phone, Oppo, Vivo που βγάζουν πανίσχυρα κινητά τηλέφωνα, προτιμούν με κλειστά μάτια τους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm.

To καλύτερο smartphone της αγοράς πρέπει να έχει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon.

 

Μπαταρία

Δυστυχώς εδώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιος φτιάχνει την καλύτερη μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα. Στην κατασκευή επαναφορτιζόμενων μπαταριών η Panasonic είναι κορυφαία εταιρία.

Τα στοιχεία που διαθέτει μία μπαταρία όμως δεν γνωρίζουμε στην πραγματικότητα ποιος την κατασκευάζει. Η Sony έχει κάνει δικές της προσπάθειες καθώς επίσης και η Samsung. Στην διάρκεια όμως της μπαταρίας σημαντικό ρόλο παίζει το λειτουργικό και η κατανάλωση της οθόνης και σε δεύτερο βαθμό η μπαταρία.

Μία καλή μπαταρία δεν φαίνεται από την διάρκεια αυτονομίας μίας συσκευής. Αυτό όπως αναφέραμε το καθορίζουν άλλοι παράγοντες. Μία καλή μπαταρία φαίνεται από την διάρκεια ζωής της και πόσο αργά πέφτει η απόδοσή της.

Εδώ δυστυχώς δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιον νικητή.

 

Αποθηκευτικό emmc chip

Όσοι ασχολούνται με τα κινητά και τους υπολογιστές ξέρουν ποια εταιρία είναι μπροστά στα emmc chips και στους ssd. Η Samsung μαζί με την Toshiba είναι οι δύο εταιρίες που βγάζουν τα καλύτερα emmc chips για smartphones και laptops.

Όσοι επισκευάζουν κινητά τηλέφωνα θα δουν ότι τα emmc chips είναι κατά πλειοψηφία της Samsung και της Toshiba. Πολλές φορές η Toshiba στα emmc chips χρησιμοποιεί κωδικό και δεν αναγράφει το λογότυπό της πάνω.

Και οι δύο εταιρίες έχουν ειδικό τμήμα έρευνας κι ανάπτυξης για emmc chips. Έχουν απίστευτη αντοχή στις εγγραφές τους και δεν χτυπάνε τα αποθηκευτικά emmc.

Το καλύτερο smartphone της αγοράς έχει αποθηκευτικό emmc Samsung ή Toshiba.

 

Μνήμη

Την μερίδα του λέοντος στις μνήμες των smartphone την έχουν δύο εταιρίες. Η Samsung και η SK Hynix. Και οι δύο εταιρίες έχουν μεγάλη εξειδίκευση στα chips για μνήμες.

Η SK Hynix μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή σαν την Samsung. Έχει καταφέρει όμως να τραβήξει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων για την ταχύτητα και την αξιοπιστία των μνημών. Η Samsung έχει δείξει ως τώρα ότι στα chips και στις οθόνες είναι αυτοκρατορία.

Το καλύτερο smartphone της αγοράς για μνήμη έχει chips Samsung ή SK Hynix.

 

Camera

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς κινητού τηλεφώνου για έναν χρήστη είναι η camera. Πολλά ακούγονται για το ποια μοντέλα έχουν καλή κάμερα. Οι περισσότεροι μπερδεύουν την καλή κάμερα με τα πολλά megapixel κάτι που είναι λάθος. Άλλοι πάλι μπερδεύουν την καλή κάμερα με την οθόνη. Η καλή απεικόνιση από την οθόνη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το smartphone έχει καλή κάμερα.

Έχουμε γράψει αναλυτικά για το πως διαλέγουμε ένα κινητό με καλή κάμερα ->εδώ<- .

Τις καλύτερες cameras (φακούς) για smartphone τις βγάζει η Sony, η Leica και η Carl Zeiss. Δυστυχώς στα χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων οι περισσότερες κατασκευαστές όταν χρησιμοποιούν Sony δεν την αναφέρουν . Ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως για να μην διαφημίζουν την Sony.

Διότι εάν ενδιαφέρεσαι για καλή κάμερα και πας στην τάδε εταιρία που αναγράφει ότι χρησιμοποιεί φακό Sony, τότε γιατί να μην πας κατευθείαν στην Sony.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις Leica και Carl Zeiss -επειδή αυτοί δεν κατασκευάζουν smartphone- τις αναφέρουν οι κατασκευαστές για να προωθήσουν τα μοντέλα τους.

Το καλύτερο smartphone της αγοράς για κάμερα χρησιμοποιεί Sony, Leica ή Carl Zeiss.

 

Εξωτερική κατασκευή

Το εξωτερικό περίβλημα του καλύτερου smartphone αποτελείται από τα εξής κομμάτια.

  • Το μπροστινό μέρος που είναι η οθόνη θα πρέπει να έχει Gorilla Glass 6 από την εταιρία Corning. H Corning εξειδικεύεται στην κατασκευή ανθεκτικών τζαμιών που δεν χαράζουν και δεν σπάνε.
  • Το πίσω μέρος μπορεί να αποτελείται από γυαλί Gorilla Glass ή και μέρος από αλουμίνιο ή από ατσάλι.
  • Το περίβλημα γύρω από το κινητό θα πρέπει να αποτελείται από αλουμίνιο ή ατσάλι.
  • Το τζαμάκι της camera μπορεί να αποτελείται από zaphir ή Gorilla Glass
  • Τα κουμπιά του on/off volume up/down θα πρέπει να είναι μεταλλικά ή αλουμίνια κι όχι πλαστικά

Τόσα χρόνια η εταιρίες πειραματίζονται με διάφορα υλικά κατασκευής smartphone. Οι ναυαρχίδες όμως έχουν καταλήξει στην επιλογή των παραπάνω υλικών.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο