Android Q. Χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης android

Μοιραστείτε το άρθρο

H νέα έκδοση Android Q βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη σε ορισμένες συσκευές και από ότι φαίνεται είναι εντυπωσιακή. Η google ακούει τις παρατηρήσεις των χρηστών της και προσθέτει νέες λειτουργίες εκπληρώνοντας τις επιθυμίες αυτών.

Χαρακτηριστικά της έκδοσης Android Q

Deep Press

Από τις προηγούμενες εκδόσεις πατώντας παρατεταμένα το δάκτυλο στην οθόνη εμφανίζονταν διάφορες επιλογές στο smartphone. Τώρα η νέα έκδοση Android Q παρουσιάζει το deep press που ανάλογα την πίεση που ασκείς στην οθόνη το τηλέφωνο θα εμφανίζει συγκεκριμένες επιλογές ή θα κάνει κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες πιο γρήγορα. Θυμίζει πολύ το 3d touch του iphone.

Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν απαιτεί από το τηλέφωνο συγκεκριμένο hardware ή μπορεί να ενεργοποιηθεί εξολοκλήρου μέσω του λογισμικού.

 

Pixel Themes App

Από ότι φαίνεται στην νέα έκδοση Q η google έδωσε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο customizing του μενού και των εργαλείων που βρίσκονται στο notification bar. Ο χρήστης θα μπορεί να αλλάζει την εργαλειοθήκη, ακόμη και τον χρωματισμό των icons

 

Επιπλέον πληροφορίες στις εφαρμογές

Στις πληροφορίες εφαρμογών η google έβαλε στην νέα έκδοση android q επιπλέον πληροφορίες. Τώρα ο χρήστης μπορεί να δει πότε η εφαρμογή έστειλε notification για τελευταία φορά στον χρήστη και πόσα δεδομένα του καταναλώνει στο Internet μέσω wifi και μέσω δεδομένων.

 

Μαγνητοσκόπηση λειτουργιών κι εφαρμογών

Την μαγνητοσκόπηση την ζητούσαν εδώ και χρόνια οι χρήστες. Τώρα πλέον δεν χρειάζεται να κατεβάσεις εφαρμογή για να κάνεις μαγνητοσκόπηση των λειτουργιών του τηλεφώνου. Η νέα έκδοση android q διαθέτει ενσωματωμένη την λειτουργία εγγραφής της οθόνης.

 

Λειτουργία κοινοποίησης

Η λειτουργία κοινοποίησης ενός υλικού από μία εφαρμογή σε μία άλλη ήταν πάντα ένα από τα πλεονεκτήματα του android. Τώρα με την έκδοση q η διαδικασία sharing γίνεται ταχύτατα. Ο τρόπος που το λειτουργικό android μπορεί να διαμοιράσει και να καλέσει το sharing menu είναι πλέον πολύ γρήγορος κι ευέλικτος.

 

Foldable Smartphones Ready

Η νέα έκδοση android q είναι ήδη συμβατή και προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες για τα κινητά τηλέφωνα foldable όπως είναι το Samsung Galaxy Fold και το Huawei Mate X. Όταν αναδιπλώνεται το κινητό και γίνεται tablet διαχωρίζει τις εφαρμογές στην κάθε πλευρά της οθόνης με δυνατότητα multitasking.

 

Dual Sim Dual Standby

Η google είχε παρουσιάσει εδώ και χρόνια την esim αλλά δεν μπορούσε να λειτουργήσει ταυτόχρονα με την φυσικά κάρτα sim. Ο χρήστης μπορούσε να δουλέψει ή την κανονική κάρτα sim ή την esim. Στην έκδοση q υποστηρίζει πλέον την λειτουργία ταυτόχρονα και των δύο καρτών.

Η έκδοση android q  βρίσκεται ακόμη beta έκδοση οπότε και θα υπάρξουν ακόμη αρκετές αλλαγές, βελτιώσεις και νέες λειτουργίες μέχρι την τελική έκδοση.

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone,tablet, laptop και υπολογιστών το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη και να την επισκευάσει άμεσα σε harware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο