Δεν έχει σήμα το iPhone

Μοιραστείτε το άρθρο

Δεν έχει σήμα το iPhone

Τα iPhone θεωρούνται πολύ σταθερά τηλέφωνα στις λειτουργίες τους και ειδικότερα στην εκπομπή σήματος. Παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το σήμα της συσκευής. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε για το πότε δεν έχει σήμα ένα iPhone και τι μπορεί να κάνει ένας απλός χρήστης.

Πως βλέπω ότι το iPhone δεν έχει σήμα

Όταν ένα iPhone δεν έχει σήμα τότε έχετε τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Το iPhone γράφει εκεί που είναι η ένδειξη σήματος Αναζήτηση (Searching) ή Καμία Υπηρεσία (No Service)
  • Δείχνει εικονικό σήμα ενώ στην πραγματικότητα δεν δέχεστε ούτε μπορείτε να κάνετε κλήσεις
  • Το iPhone ενώ έχει σωστά τις ρυθμίσεις internet δεν μπορεί να μπει στο internet με ανοιχτά τα δεδομένα κινητού

 

Τι κάνω όταν δεν έχει σήμα το iPhone

Πριν το πάτε σε ένα επισκευαστικό κέντρο για να σας κάνουν την διάγνωση του προβλήματος καλό θα είναι να κάνετε εσείς μερικούς ελέγχους. Με τους ελέγχους που παραθέτουμε ενδέχεται να επιλυθεί το πρόβλημα χωρίς να χρειαστείτε βοήθεια τεχνικού.

Ενεργή κάρτα sim

Σιγουρευτείτε ότι η κάρτα σας είναι ενεργή και δεν έχετε κάνει κάποια φορητότητα σε άλλον πάροχο ή έχετε οικονομικές οφειλές.

Δίκτυο στην περιοχή

Ελέγξτε εάν ο χώρος ο οποίος βρίσκεστε έχει σήμα. Δοκιμάστε να βγάλετε το iPhone σε ένα άλλο σημείο του χώρου ή σε εξωτερικό χώρο για σιγουρευτείτε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην κάλυψη σήματος κι όχι στο iPhone

IMEI συσκευής

Σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας έχει IMEI και δεν έχει χαθεί με κάποια αναβάθμιση ή από πρόβλημα στο hardware. Το IMEI της συσκευής είναι ένας 15ψήφιος αριθμός που μπορείτε να τον δείτε μέσα από το μενού Ρυθμίσεις/Γενικα/Πληροφορίες. Εάν στo πεδίο IMEI δεν βλέπετε τίποτε τότε το iPhone έχει πρόβλημα στο hardware και θα πρέπει να πάει σε ένα επισκευαστικό κέντρο όπως είναι το 9Volto.

Blacklist iPhone

Σιγουρευτείτε ότι το iPhone σας δεν έχει γίνει blacklist από κάποιο πάροχο στην Ελλάδα μέσω IMEI. Στο 9Volto έχουμε αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά που η συσκευή είναι αγορασμένη κανονικά και το IMEI έγινε blacklist και το iPhone να μην πιάνει σήμα. Αυτό μπορεί να γίνει για τους παρακάτω λόγους:

  • Ο πωλήτης που καταχώρησε IMEI για blacklist μπέρδεψε τα ψηφία και αντί να δηλώσει την συσκευή που έπρεπε να γίνει δήλωσε κατα λάθος την δικιά σας
  • Το έχετε αγοράσει μεταχειρισμένο και ο πρώτος πωλητής το είχε ασφαλισμένο για κλοπή. Αφού το πούλησε σε εσάς πήγε στην ασφαλιστική για να πάρει την αποζημίωση δήθεν ότι του το έκλεψαν. Και η ασφαλιστική το μπλοκάρει.
  • Εάν σας το έχουν κάνει δώρο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κάτοχος της απόδειξης ανά πάσα στιγμή μπορεί να το κάνει blacklist απλά πηγαίνοντας στην αστυνομία και παίρνοντας μια βεβαίωση που θα παραδόσει στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας

Κλειδωμένο iPhone από τον πάροχο

Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει το iPhone από χώρα του εξωτερικού, ενδέχεται να είναι κλειδωμένο στον παρόχο. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone δέχεται μόνο κάρτες του παρόχου στον οποίο είναι κλειδωμένο και με καμία άλλη κάρτα δεν πιάνει σήμα. Εκεί θα πρέπει να μιλήσετε με τον πάροχο ή να επικοινωνήσετε με το 9Volto που αναλαμβάνει να ξεκλειδώσει iPhone που είναι κλειδωμένα σε δίκτυα του εξωτερικού.

Ενεργοποιήστε το Roaming

Εάν πάλι έχετε αγοράσει το iPhone από χώρα του εξωτερικού και είναι ξεκλείδωτο ενδέχεται να σας βγάζει No Service και να μην πιάνει σήμα. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσία Roaming στις ρυθμίσεις της συσκευής.

Πρόβλημα στην κεραία ή τον πομποδέκτη

Το iPhone μετά από πτώση μπορεί να χάσει το σήμα του. Ένα πέσιμο είναι αρκετό να καταστραφεί ο πομποδέκτης ή να κοπεί η κεραία με αποτέλεσμα το iPhone να μην πιάνει καθόλου σήμα. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να το δει κάποιος τεχνικός.

 

Τι κάνουμε οταν δεν έχει σήμα το iPhone

  • Ελέγξτε εάν η περιοχή έχει σήμα δοκιμάζοντας ένα άλλο smartphone που έχει το ίδιο δίκτυο με το δικό σας
  • Εάν έχει σήμα η περιοχή τότε δοκιμάστε να βάλετε την κάρτα σας σε άλλη συσκευή να δείτε εαν έχει σήμα και λειτουργεί κανονικά
  • Εφόσον  η κάρτα λειτουργεί κανονικά ελέγξτε εάν η συσκευή έχει IMEI  πηγαίνοντας στο μενού Ρυθμίσεις/Γενικα/Πληροφορίες

Εφόσον όλα τα παραπάνω λειτουργούν κανονικά μετά θα πρέπει να το δει κάποιο εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο για να τα περαιτέρω. Το 9volto  έχει πρόσβαση στην βάση δεδομένων των blacklisted IMEI οπότε πριν προχωρήσει στην επισκευή θα ελέγξει εάν το iPhone είναι δηλωμένο ως blacklist.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο