Tips για καλύτερο σήμα στο κινητό τηλέφωνο
Υπάρχουν μερικά tips που μπορούμε να κάνουμε στο κινητό μας τηλέφωνο έτσι ώστε να βελτιώσουμε εώς και 30% το σήμα του. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να βελτιώσετε αισθητά το σήμα στο κινητό μας. Τα παρακάτω tips αναφέρονται κυρίως για κλήσεις φωνής κι όχι για data. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίνουν πάντα προτεραιότητα στην κλήση voice και λιγότερο στα data.
1. Μπαταρία φορτισμένη πάνω από το 20%
Ένα κινητό τηλέφωνο όταν πέσει η μπαταρία του κάτω από 20% ενεργοποιεί το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Εκτός από την φωτεινότητα της οθόνης ή το gps που το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να τα υπολειτουργήσει, το κινητό τηλέφωνο, με την ενεργοποίηση του συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας, σταματάει την συνεχή ανίχνευση των αναμεταδοτών έτσι ώστε να εντοπίζει καλύτερο σήμα αλλά και την ενεργοποίηση εσωτερικών φίλτρων (μέσω αλγορίθμων) που βελτιώνουν το σήμα της κλήσης.
Το τηλέφωνο πρέπει να έχει πάντα αρκετή ενέργεια από την μπαταρία έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό ακόμα και στο σήμα.
2. Προτιμότερο δίκτυο GSM ή CDMA
Τα περισσότερα smartphones δίνουν προτεραιότητα στην σύνδεση με δίκτυο CDMA (3G) κι όχι συμβατικού GSM. Αυτό σημαίνει ότι εάν το κινητό μας πιάνει 1 παύλα CDMA
ενώ είναι full σε GSM το κινητό θα συνδεθεί με CDMA. Τι σημαίνει αυτό στην κλήση φωνής; Ότι θα σε συνδέσουμε με χαμηλότερο σήμα 3g από το να σε συνδέσουμε με full σήμα GSM. Στην κλήση δεν μας ενδιαφέρει να συνδεθούμε με 3G. Μας ενδιαφέρει πάντα το σήμα να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο. Σαφέστατα ένα full 3g σήμα είναι καλύτερο ακόμη και για κλήσεις voice (καλύτερη ποιότητα ήχου, κλήσης κτλ), αλλά όταν μιλάμε για οριακά σημεία 3g και full gsm Θα πρέπει να κάνουμε αλλαγή δικτύου και να προτιμήσουμε gsm.
3. Πως κρατάμε το κινητό τηλέφωνο
Όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και ειδικότερα τα smartphones έχουν ενσωματωμένη την κεραία εκπομπής και λήψης. Πολλά από αυτά τα κινητά περνάνε την κεραία από σημεία τα οποία μπορεί να πιάνουμε όταν το κρατάμε και μιλάμε. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν το iphone 4 που είχε περιμετρικά στο πλαίσιο του την κεραία και όταν το κρατούσες σφιχτά στο χέρι σου έχανε το σήμα. Υπήρχαν κι άλλα μοντέλα της HTC και της Blackberry με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε σε πιο περίπου σημείο του κινητού τηλεφώνου είναι η κεραία έτσι ώστε να αποφεύγουμε να την ακουμπάμε έτσι ώστε να μην μειώνουμε το σήμα του τηλεφώνου.
4. Θέση στον χώρο
Σε έναν εσωτερικό χώρο θα πρέπει να μετακινούμαστε σε σημεία που το κινητό μας τηλέφωνο έχει καλύτερη λήψη. Συνήθως κοντά σε μπαλκόνια και παράθυρα υπάρχει καλύτερη λήψη απ’ότι σε σημεία που υπερισχύει το μπετόν και οι τοίχοι. Εάν βρισκόμαστε σε σημείο που γύρω μας υπάρχουν μόνο τείχη τότε θα πρέπει να προτιμήσουμε να είμαστε σε σημεία που δεν υπάρχει αρκετό μπετό άλλα μόνο τείχη από τούβλα, γυψοσανίδες κτλ.
5. Επανεκκίνηση τηλεφώνου/ Χειροκίνητη Αναζήτηση
Με μία επανεκκίνηση το τηλέφωνο μπορεί να ξαναβρεί το σήμα του αναζητώντας αυτόματα την πιο ισχυρή κυψέλη εκπομπής ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή να ήταν συνδεμένο με μία πιο απομακρυσμένη κυψέλη ή με μία κεραία η οποία είναι απασχολημένη με πολλές κλήσεις και δεν δίνει στο τηλέφωνό μας την κατάλληλη προτεραιότητα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την χειροκίνητη αναζήτηση από την επιλογή αναζήτηση δικτύου.
Οι παραπάνω ενέργειες φυσικά μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα σήματος αλλά όχι να μας λύσουν πιο σόβαρα προβλήματα κάλυψης. Βασική προυπόθεση είναι να διαθέτει ο πάροχός μας μία στοιχειώδη κάλυψη στην περιοχή καθώς επίσης και το τηλέφωνό μας να μην έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα εκπομπής ή λήψης σήματος.
- Τι είναι το Face ID και πως λειτουργεί - 13 Σεπτεμβρίου 2024
- Πόσους αισθητήρες έχει ένα smartphone και τι κάνουν - 12 Σεπτεμβρίου 2024
- Τύποι επεξεργαστών για υπολογιστές - 5 Σεπτεμβρίου 2024