Εγγύηση iphone. Τι ισχύει στην εγγύηση των iphone

Μοιραστείτε το άρθρο

Εγγύηση iphone. Τι ισχύει

H apple είναι η πιο ανορθόδοξη εταιρία όσον αφορά την εγγύηση που προσφέρει στα κινητά τηλέφωνα iphone. Παρόλο που έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με τις εγγυήσεις των ηλεκτρονικών συσκευών η apple δεν τηρεί αυτές τις διαδικασίες και έχει δικιά της πολιτική στην Ευρώπη η οποία διαφέρει από την Αμερικάνικη αγορά.

 

iphone DOA (dead on arrival)

Σε περίπτωση που ένας πελάτης αγοράσει ένα smartphone και δεν ανάβει τότε η συσκευή μπορεί να χαρακτηριστεί ως DOA και να επιστραφεί στο κατάστημα. Εάν επιστραφεί εντός 7 ημερών τότε το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να αντικαταστήσει την συσκευή με κάποια άλλη καινουργία.

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση ενός iphone. Εάν παραλάβετε ένα iphone πάτε σπίτι και δεν ανάβει, και το πάτε στο κατάστημα τότε αυτό αυτόματα θα πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία κι αυτή θα αναλάβει να το αντικαταστήσει. Την διαδικασία σε αυτή την περίπτωση θα την αναλάβει η επίσημη αντιπροσωπεία των iphone στην Ελλάδα που είναι η Info Quest. Χρόνος αντικατάστασης DOA 3-9 μέρες.

iphone διάρκεια εγγύησης

Η επίσημη θέση της Apple όσον αφορά την διάρκεια εγγύησης των συσκευών iphone είναι ένα έτος. Εφόσον υπάρχει ειδική νομοθεσία που ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να έχουν περισσότερα χρόνια εγγύηση (όπως γίνεται στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης) τότε προσφέρει περισσότερη διάρκεια μέσω του επίσημου αντιπροσώπου.

Με βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας τα smartphone έχουν δύο χρόνια εγγύηση στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης. Εδώ όμως ο επίσημος διανομέας της Apple που είναι η Info Quest αναφέρει ότι προσφέρει δύο χρόνια εγγύηση μόνο στα iphone που έχουν αγοραστεί από μεταπωλητές της (vodafone, cosmote, wind και μεγάλες αλυσίδες που προμηθεύονται τα προιόντα apple από την info quest).

 

Ποιά τηλέφωνα iphone καλύπτει η ελληνική αντιπροσωπεία

Η Info Quest που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος iphone στην Ελλάδα και είναι η εταιρία που προμηθεύει όλες τις επίσημες αλυσίδες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Wind, Vodafone, Public, Γερμανός κτλ) καλύπτει 2 χρόνια εγγύηση μόνο στις συσκευές της που έχουν αγοραστεί από τους παραπάνω μεταπωλητές ή από πιο μικρά καταστήματα που αγοράζουν συσκεύες από την info quest.

Όσοι κάτοχοι iphone έχουν αγοράσει την συσκευή τους από skroutzαδικα ή αλλά καταστήματα που κάνουν μόνοι τους εισαγωγές, καλύπτει εγγύηση ενός έτος, εφόσον τα καταστήματα έχουν αγοράσει τα iphone αυτά από κάποια χώρα της Ευρώπης. Εάν το iphone έχει αγοραστεί από κατάστημα που έχει κάνει εισαγωγή από Αμερική ή Ασία δεν καλύπτει εγγυήσεις η ελληνική αντιπροσωπεία.

 

Τι καλύπτει η εγγύηση του iphone

Η εγγύηση του iphone καλύπτει οποιαδήποτε δυσλειτουργία του τηλεφώνου. Πρόβλημα στο ακουστικό, στο μικρόφωνο, στην φόρτιση, στο σήμα, στο wifi, στην κατανάλωση της μπαταρίας, υπερθέρμανση, κολλήματα λογισμικού, δόνηση, home button, δακτυλικό αποτύπωμα, προβλήματα στην οθόνη που δεν οφείλονται σε σπάσιμο, στην υποδοχή ακουστικών, στην camera, στους αισθητήρες, στο volume up/down.

H διαδικασία που ακολουθεί η apple για την επισκευή των iphone είναι λίγο περίεργη. Όταν το τηλέφωνο έχει ένα πρόβλημα πχ με τον αισθητήρα φωτός, η εταιρία κάνει πλήρη αντικατάσταση της συσκευής στον πελάτη και του δίνει ένα άλλο τηλέφωνο που είναι refurbished (ανακατασκευασμένο) το όποιο έχει επισκευαστεί για κάποιον άλλο λόγο από την Apple. Δηλάδη μπορεί να στείλετε εσείς ένα τηλέφωνο που έχει πρόβλημα στο proximity και να σας το αντικαταστήσουν με ένα άλλο ανακατασκευασμένο που μπορεί να είχε πρόβλημα στο σήμα (πιο σοβαρή βλάβη). Αυτή είναι η πολιτική της apple που ακολουθεί τουλάχιστον σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι δεν καλύπτει η εγγύηση του iphone

Η εγγύηση των iphone δεν καλύπτει όλες τις βλάβες. Βλάβες οι οποίες οφείλονται σε κακή χρήση του χρήστη δεν καλύπτονται. Σπάσιμο οθόνης, υγρασία, σπάσιματα και γδαρσίματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι μία πιο εσωτερική βλάβη μπορεί να οφειλέται σε αυτά, σπάσιμο connector φόρτισης ή υποδοχής ακουστικού, ξεκολλημένο κουμπί, στραβωμένα αλουμίνια δεν καλύπτονται στην εγγύηση. Το χειρότερο είναι ότι ένα γδάρσιμο μπορεί να βγάλει εκτός εγγύησης μία βλάβη που κανονικά η εταιρία θα την κάλυπτε.

 

Που μπορώ να δω εάν έχω ακόμη εγγύηση στο iphone

Πατώντας ->εδώ<- μπορείτε να δείτε εάν στο iphone σας ισχύει ακόμη η εγγύηση της αντιπροσωπείας βάζοντας το serial number της συσκευής σας.

 

Τι πρέπει να προσέξετε με την εγγύηση των iphone

Θα πρέπει να έχετε πάντα την απόδειξη αγοράς φυλαγμένη. Και το σημαντικότερο από όλα είναι η απόδειξη αγοράς να μην έχει εκδοθεί μετά την ενεργοποίηση του iphone γιατί η αντιπροσωπεία εάν το ελέγξει (που το κάνει συχνά) δεν θα το καλύψει στην εγγύηση. H απόδειξη δεν χρειάζεται να είναι ονομαστική, απαιτεί όμως να έχει γραμμένο σε κάποιο εμφανές σημείο το IMEI ή το S/N του iphone.

 

Εάν δεν έχετε εγγύηση ή δεν σας καλύπτει η αντιπροσωπεία

Τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημά μας. Διαβάστε  ->εδώ<-  πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας και τα καταστήματά μας.

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο iphone το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη έχει το κινητό σας και να την επισκευάσει άμεσα.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο