android-ios-statistics

Ποια κινητά τηλέφωνα προτιμούν στην Ελλάδα

Μοιραστείτε το άρθρο

Κινητά τηλέφωνα κι Έλληνες χρήστες

Ποια κινητά τηλέφωνα προτιμούν οι χρήστες στην Ελλάδα για το 2019;

Λειτουργικό σύστημα κινητών και ποσοστά στην Ελλάδα

Το λειτουργικό που προτιμούν οι χρήστες των smartphone σε μεγάλο ποσοστό είναι το android. Αυτή την στιγμή το 83.97% των smartphone που κυκλοφορούν στην Ελλάδα έχουν λειτουργικό android.

Αμέσως μετά έρχεται το ios των iphone με ποσοστό 12.39%. Παρόλη την μεγάλη ποικιλία μοντέλων που διαθέτει πλέον η apple τα ποσοστά της τα τελευταία χρόνια παραμένουν στάσιμα.

Το άλλο 3.5% το μοιράζονται άλλα λειτουργικά που διαθέτουν κάποια smartphone ξεπερασμένης τεχνολογίας αλλά είναι ακόμη σε λειτουργία στην Ελλάδα.

Το 1.67% χρησιμοποιεί λειτουργικό Samsung. Συνήθως είναι απλά συμβατικά τηλέφωνα με ένα βασικό λειτουργικό όπως τα feature phones της Samsung

To 1.1% χρησιμοποιεί λειτουργικό Linux. Αν και το ios και το android είναι στηριγμένα σε λειτουργικό Linux μετριούνται χωριστά σαν λειτουργικό. Υπάρχουν λειτουργικά όπως το tizen της Samsung, ubuntu, sailfish κτλ που κατατάσσονται στην κατηγορία λειτουργικού Linux.

To 0.65% χρησιμοποιεί windows τηλέφωνο. Παρόλο που η microsoft έχει εγκαταλείψει την υποστήριξη και το development υπάρχουν ακόμη χρήστες στην Ελλάδα που τα δουλεύουν. Συνήθως είναι χρήστες πάνω από 50 που έμαθαν να χρησιμοποιούν ένα smartphone και δυσκολεύονται να αλλάξουν λειτουργικό. Παρόλο που πολλές εφαρμογές έπαψαν πλέον να είναι συμβατές με τα windows το ποσοστό είναι ιδιαίτερα μεγάλο για χρήση ενός smartphone με περιορισμένες λειτουργίες.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Ναι υπάρχουν ακόμη χρήστες nokia που χρησιμοποιούν series40 λειτουργικό. Το ποσοστό τους φτάνει το 0.1%. Το ποσοστό αυτό έχει να κάνει συνήθως με ηλικιωμένους που προτιμούν απλά κι εύκολα τηλέφωνα όπως τα feature phones της nokia.

Τα επόμενα χρόνια η google ετοιμάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα είναι μία πιο εξελιγμένη έκδοση του android. Αυτό σε συνδυασμό με τα νέα fold smartphones πρόκειται να αλλάξουν την τάση της αγοράς την επόμενη 5ετία. Θα εξακολουθήσει το android να είναι ο βασιλιάς των smartphones λειτουργικών;

 

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone και υπολογιστών.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο