Κινητό τηλέφωνο και καλοκαίρι. Τι πρέπει να προσέξω

Μοιραστείτε το άρθρο

smartphone και καλοκαίρι

Κινητό τηλέφωνο και καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που συνδυάζεται με πολύ ήλιο και θάλασσα. Αυτά τα δύο όμως χαρακτηριστικά του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το κινητα τηλέφωνα smartphones.

Τα περισσότερα ατυχήμα στα κινητά τηλέφωνα γίνονται την περίοδο του καλοκαιριού. Συνήθως ατυχήματα που έχουν να κάνουν με πτώσεις, υγρασία και θερμοκρασίες.

Θα αναλύσουμε τους κινδύνους που παραμονεύουν το καλοκαίρι για τα smartphones και τα tablets και πως μπορούμε να προφυλακτούμε.

Θάλασσα και κινητό τηλέφωνο

Παρόλο που τα smartphones έχουν εκσυχρονιστεί και οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφόρους μεθόδους στεγανοποίησης, κάνενας δεν μπορεί να προσφέρει εγγύηση ότι το τηλέφωνο δεν θα πάθει κάποια βλάβη από το νερό.

Το νερό ειδικά το θαλασσινό έχει διαβρωτικές ικανότητες. Ακόμη και αν το τηλέφωνό σας έχει αδιαβροχοποίηση IP68 η διάβρωση στο νερό είναι αναπόφευκτη.

Πέρα από το γεγονός ότι η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει, από την υποδοχή του ακουστικού, του μικροφώνου και της φόρτισης μέσα στην πλακέτα, μπορεί η υγρασία να μείνει πάνω στο εξωτερικό περίβλημα της συσκευής και να το χαλάσει.

Εκτός από το νερό ο επόμενος κίνδυνος για το κινητό τηλέφωνο είναι η άμμος. Η άμμος είναι τόσο σκληρή που αν μείνουν κόκκοι πάνω στο κινητό και προσπαθούσε με κάποιο πανάκι να την καθαρίσουμε μπορεί να χαράξει το τζάμι. Διαβάστε περισσότερα ->εδώ<- σχετικά με την σκληρότητα των υλικών και των οθονών.

Ο τρίτος κίνδυνος που παραμονεύει είναι η υψηλές θερμοκρασίες των επιφανειών. Μην αφήνετε την συσκευή σας πάνω στην άμμο, σε ψάθες ή σε επιφάνειες που έχουν υψηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να ραγίσει την οθόνη ή να φουσκώσει την μπαταρία και να σπάσει την πλάτη του κινητού ή την οθόνη. Διαβάστε περισσότερα ->εδώ<- για τις φουσκωμένες μπαταρίες.

Πως προστατεύω το κινητό στην θάλασσα

Σαν 9Volto έχουμε αναλύσει όλες τις επισκεύες που έχουμε κάνει σε κινητά τηλέφωνα μετά από καλοκαιρινά ατυχήματα. Υπάρχουν μερικά tips που αν τα ακολουθήσουμε θα μπορέσουμε να προστατέψουμε το smartphone στις παραλίες και την θάλασσα δίχως να προκύψει κάποιο ατύχημα.

 • Βάλτε στο smartphones σας tempered glass. Ακόμη κι αν δεν το βολεύεστε θα πρέπει την περίοδο του καλοκαιριού να το χρησιμοποιήσετε. Θα αποφύγετε γρατζουνίες στην οθόνη και ξεθώριασμα ή θόλωμα του μπροστινού μέρους και υγρασία στην επιφάνεια της οθόνης
 • Χρησιμοποιείστε αδιάβροχες θήκες όταν πηγαίνετε στην παραλία. Υπάρχουν θήκες που είναι απλά αδιάβροχα πουγκιά ή και άλλες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό ακόμη και μέσα σε αυτές.
 • Να μην αφήνετε τα κινητά σας τηλέφωνα σε σημεία που μπορεί να βραχούν. Ψάθες κοντά στην θάλασσα, μέσα σε τσάντες κοντά στο κύμα κτλ.
 • Μην χρησιμοποιείτε τα κινητά σας τηλέφωνα όταν έχετε στα χέρια άμμο ή αντιηλιακό. Σκουπίστε τα χέρια σας με κάποιο υγρό μαντηλάκι και χρησιμοποιήστε το smartphone σας.
 • Εάν φορτίζετε το smartphones σας με power bank στην παραλία, να το έχετε σε στεγνό μέρος και σε σκιά.
 • Μαγιό χωρίς τσέπες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχάσετε το κινητό σας τηλέφωνο στην τσέπη και θα μπείτε στην θάλασσα. Κάθε χρόνο μόνο στα καταστήματά μας, είναι δεκάδες τα περιστατικά,  που μπήκαν μέσα στην θάλασσα με το κινητό στην τσέπη.

κινητό τηλέφωνο και ήλιος

Ήλιος και κινητό τηλέφωνο

Η συνεχής έκθεση του κινητού μας στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην συσκευή. Τα smartphones είναι κατασκευασμένα να δουλεούν κάτω από φυσιολογικές θερμοκρασίες. Εάν το κινητό μας τηλέφωνο το έχουμε εκτεθιμένο για αρκετές ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες της παραλίας και επίσης και στον ήλιο, μπορούν να προκληθούν τα παρακάτω προβλήματα:

 • Φούσκωμα της μπαταρίας και σπάσιμο του καπακιού στο πίσω μέρος ή της οθόνης
 • Ράγισμα του τζαμιού της οθόνης από υψηλή θερμοκρασία
 • Ξεθώριασμα της φωτεινότητας της οθόνης και των αλλοίωση της απεικόνισης των χρωμάτων
 • Στρέβλωση των πλαστικών σημείων της συσκευής ιδίως της πλάτης του κινητού εάν είναι πλαστική
 • Ράγισμα της πλάτης της συσκευής εάν είναι κατασκευασμένο από τζάμι
 • Αλλοίωση ακουστικού ή ηχείου

Πως προστατεύω το κινητό τηλέφωνο από τον ήλιο

 • Τοποθετείστε τα κινητά σας τηλέφωνα μέσα σε τσάντα κάτω από ομπρέλα, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε και μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο.
 • Να χρησιμοποιείτε το ήλιο σε μέρος που έχει σκιά κι όχι κόντρα στον ήλιο.
 • Να μην ανεβάζετε στο full την φωτεινότητα γιατί σε συνδυασμό με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας η οθόνη μπορεί να βγάλει κίτρινα στίγματα ή γραμμές.
 • Αν χρησιμοποιείτε power bank για να φορτίζετε το κινητό, μην το αφήνετε πάνω σε ζεστές επιφάνειας ή εκτεθιμένο στον ήλιο κατά την διάρκεια της φόρτισης

 

Ανθεκτικά κινητά ήλιος και παραλία

Τα ανθεκτικά κινητά που είναι κατασκευασμένα για την χρήση κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι περισσότερο ανθεκτικά στον ήλιο και την θάλασσα αλλά όχι στον βαθμό που οι περισσότεροι νομίζουν.

Ο ήλιος και το θαλασσινό νερό έχουν διαβρωτικές ικανότητες. Η χρήση ενός ανθεκτικού τηλεφώνου στην παραλία δεν έχει να κάνει με την συνεχή δοκιμασία του μέσα στο νερό ή στην συνεχή έκθεση στον ήλιο.

Τα ανθεκτικά κινητά τηλεφώνα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως όλα τα τηλέφωνα.

Μας έρχονται στο μαγαζί χρήστες με smartphones CAT, Armor κτλ τα όποια ενώ εξωτερικά δείχνουν εντάξει, μέσα έχουν γεμίσει υγρασία και σκόνη.

Την ανθεκτικότητα των smartphones θα την χρειαστούμε σε μία ατυχή στιγμή ή στην δουλειά μας που μπορεί να έχουμε λερωμένα χέρια, υγρασίες κτλ. Όχι να βουτάμε με αυτό και να βγάζουμε φωτογραφίες ή να το αφήνουμε στον ήλιο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

 

samsung Archives - 9volto

Επισκευές κινητών από θάλασσα και ήλιο

Το 9Volto εξειδικεύεται στην επισκευή δύσκολων βλαβών από υγρασία και κατεστραμμένα υλικά πάνω στην πλακέτα των κινητών τηλεφώνων. Τηλέφωνα που δεν ανάβουν μετά από πτώση ή υγρασία, μπορούμε να τα αναλάβουμε και να τα επισκεύασουμε σε χαμηλό κόστος.

Σε περίπτωση υγρασίας διαβάστε ->εδώ<- να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να αποφύγετε την ολική καταστροφή της συσκευής.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο