Θήκη κινητού. Τι πρέπει να προσέξω και πως να διαλέξω
Θήκη κινητού τηλεφώνου
Η θήκη κινητού τηλεφώνου είναι το νούμερο ένα σε πωλήσεις αξεσουάρ για τις φορητές μας συσκευές. Η αγορά μίας θήκης κινητού συμβάλλει κυρίως στην προστασία της συσκευής από πεσίματα, σκόνες και υγρασία. Οι περισσότεροι αγοράζουμε μία θήκη με βασικό κριτήριο την εμφάνισή της και την αισθητική της. Η αλήθεια είναι ότι σε μία θήκη, τις περισσότερες φορές η αισθητική είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέξουμε όταν διαλέγουμε μία θήκη για τα κινητό μας και ειδικότερα για τα smartphone μας που είναι πιο ευάλωτα;
Υλικό θήκης κινητού
Υπάρχουν πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή θηκών για κινητά τηλέφωνα. Παραθέτουμε τους πιο γνωστούς τύπους θηκών για κινητά τηλέφωνα μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.
Θήκη από σιλικόνη
Οι περισσότεροι χρήστες διαλέγουν θήκες από σιλικόνη λόγω της λεπτότητας που τις διακρίνει και κυρίως γιατί δεν αλλοιώνει την εμφάνιση του κινητού. Οι θήκες αυτές προσφέρουν δυστυχώς ελάχιστη προστασία στα πεσίματα. Είναι ιδανικές όμως για προστασία στα γδαρσίματα. Εκτός αυτού με το πέρασμα του χρόνου κιτρινίζουν και θολώνουν από τον ήλιο.
Θήκη από ξύλο
Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν θήκες από ξύλο. Παρόλο που από αισθητικής απόψης οι θήκες αυτές είναι ξεχωριστές υστερούν στην προστασία στα πεσίματα. Σε ένα πέσιμο το ξύλο θα προστατέψει εξωτερικά το κινητό τηλέφωνο, την ένταση όμως της πρόσκρουσης δεν θα την απορροφήσει άλλα θα την μεταφέρει στο εσωτερικό του τηλεφώνου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, flex cable που είναι κουμπωμένα πάνω στην πλακέτα της συσκευής να ξεκουμπώσουν με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε κάποια από τις λειτουργίες του.
Θήκη από μέταλλο
Οι θήκες από μέταλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και μπορούν να προστατέψουν το κινητό τηλέφωνο από γρατζουνιές και πεσίματα. Θα πρέπει να προσέξουμε στο εσωτερικό της θήκης αν υπάρχει κάποιο είδος πλαστικού ή σιλικόνης. Αυτό σε περίπτωση πεσίματος θα εκτονώσει την ένταση της πρόσκρουσης και δεν θα προκαλέσει ζημιά στο εσωτερικό του κινητού τηλεφώνου. Οι θήκες από μέταλλο ενδέχεται να προκαλέσουν απώλεια στο σήμα. Θα πρέπει όταν την δοκιμάσετε να προσέξετε εάν η λήψη της συσκευής μειώνεται. Το μέταλλο που χρησιμοποιούν για την κατασκευή είναι συνήθως αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι.
Θήκη από ανθρακονήμα
Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για θήκη. Οι θήκες από ανθρακόνημα έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα, διαθέτουν ελαστικότητα στην πρόσκρουση, είναι ελαφριά σαν υλικό, αλλά δυστυχώς είναι κι ακριβές. Υπάρχουν πολλές απομιμήσεις θηκών που υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένες από ανθρακόνημα γι’αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε αν η μάρκα που αγοράζουμε είναι αξιόπιστη και κυρίως αυθεντική.
Θήκη από δέρμα
Διαχρονικές και κλασικές. Οι δερμάτινες θήκες προστατεύουν το κινητό από πεσίματα και γδαρσίματα ενώ δυσκολεύονται στην προστασία από υγρασία. Στα πεσίματα έχουν αντοχή αλλά δυστυχώς φθείρονται πολύ εύκολα. H ποιότητα των δερμάτινων θηκών εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του δέρματος της θήκης και από την ποιότητα ραφής κι επεξεργασίας του κατασκευαστή.
Θήκη από πλαστικό
Οι θήκες από πλαστικό προσφέρουν στα κινητά τηλέφωνα προστασία από πεσίματα και υγρασία. Το πλαστικό απορροφάει τους κραδασμούς συγκριτικά με τις μεταλλικές και τις ξύλινες θήκες, είναι όμως πιο εύθραυστες και σπάνε με το παραμικρό.
Σχεδιασμός θήκης κινητού
Πολύ σημαντικός θεωρείται κι ο σχεδιασμός της θήκης για την προστασία ενός κινητού τηλεφώνου. Πέρα από το υλικό, θα πρέπει να δίνουμε βαρύτητα και στον σχεδιασμό και ποια σημεία καλύπτει η θήκη.
Τι πρέπει να προσέξουμε στον σχεδιασμό της θήκης
- Οι θήκες θα πρέπει στις γωνίες του κινητού τηλεφώνου να είναι ενισχυμένες κι από το εσωτερικό των γωνιών να διαθέτει αφρώδες υλικό για να απορροφάει τους κραδασμούς.
- Τα κοψίματα στα πλαινά κουμπιά, στην υποδοχή ακουστικών και φόρτισης θα πρέπει να είναι κομμένα κι λεπτομερώς ευθυγραμμισμένα. Θα πρέπει να δοκιμάσουμε και τα ακουστικά και τον φορτιστή εάν κουμπώνει μέσα στην υποδοχή.
- Οι θήκες σιλικόνης και οι δερμάτινες θήκες δεν πρέπει να έχουν μπόσικα και να εφαρμόζουν ακριβώς σε όλα τα μέρη του κινητού.
- Δώστε μεγάλη βαρύτητα στις θήκες τύπου book, που κλείνουν σαν βιβλίο και καλύπτουν την οθόνη. Αυτές προσφέρουν και προστασία στην οθόνη, κάτι που οι κοινές θήκες δεν το κάνουν.
- Προσοχή στις αποχρώσεις του νίκελ. Το νίκελ είναι χρώμα που μπορεί να αλλοιώσει την λήψη του σήματος της συσκευής.
Πρακτικότητα θήκης κινητού
Συνήθως η πρακτικότητα και η ασφάλεια δεν συμβαδίζουν. Μία θήκη book που θεωρείται μία ασφαλής επιλογή δεν είναι και ιδιαίτερα πρακτική όταν θα την ανοίγεις περίπου 40 φορές την ημέρα για να δεις το κινητό σου. Η επιλογή μιας θήκης θα πρέπει να γίνεται με βάση τις συνήθειες και τα προσωπικά κριτήρια του καθενός. Το ίδιο ισχύει και για τις universal θήκες που μπορεί να καλύπτουν μέρος της camera ή να καλύπτουν κάποια πλαινά κουμπιά.
Όταν επιλέγετε μία θήκη δοκιμάστε την πρώτα και ψιλαφήστε όλα τα σημεία της συσκευής.
Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά μιάς θήκης κινητού
Πριν αγοράσετε μία θήκη θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω σημεία:
- Ποιότητα κατασκευής: Προσέξτε όλα τα σημεία εάν έχει κάποιο ψεγάδι, χτύπημα, διαφορετική απόχρωση, γδάρσιμο. Αν το υλικό που σας πουλάνε είναι αυτό που πρέπει να είναι
- Εφαρμογή: Δείτε τις γωνίες εάν εφαρμόζουν σωστά. Εάν τα κοψίματα είναι ακριβώς πάνω στο ακουστικό, στο μικρόφωνο, στο ηχείο, στην camera. Εάν τα πλάγια κουμπιά πατούνται σωστά.
- Τιμή: Η τιμή να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Οι τιμές στις θήκες ποικίλουν. Μία ακριβή θήκη θα πρέπει να μην έχει ψεγάδια, άψογη εφαρμογή και καλής ποιότητας συσκευασία.
- Εγγύηση: Οι καλές εταιρίες που παράγουν θήκες δίνουν εγγύηση για την ποιότητα και την αντοχή.
- Πρακτικότητα: Πρέπει να δούμε εάν φορτίζει με την θήκη, αν το σήμα δεν έχει απώλεια, αν η camera ανοίγει χωρίς η θήκη να την καλύπτει και κυρίως δώστε βαρύτητα στο ακουστικό στο μικρόφωνο, στο ηχείο και στο jack των ακουστικών
Η κατασκευή των σύγχρονων smartphone γίνεται όλο και πιο ανθεκτική στην υγρασία και στα πεσίματα. Η θήκη όμως είναι αυτή που προσφέρει προστασία όχι μόνο από πεσίματα ή το νερό, αλλά και από την φθορά της καθημερινής χρήσης και του χρόνου.
Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών
Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176
Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212
- Πόσους αισθητήρες έχει ένα smartphone και τι κάνουν - 12 Σεπτεμβρίου 2024
- Τύποι επεξεργαστών για υπολογιστές - 5 Σεπτεμβρίου 2024
- Τύποι καλωδίων δικτύου χαρακτηριστικά και ταχύτητα - 26 Αυγούστου 2024