Κινητά τηλέφωνα Dual Sim. Τι πρέπει να γνωρίζω

Μοιραστείτε το άρθρο

κινητά τηλέφωνα dual sim

Κινητά τηλέφωνα Dual Sim

Τα κινητα τηλέφωνα με Dual Sim (διπλή sim) είναι αυτά τα οποία μπορούν να έχουν δύο κάρτες sim ενεργές και να δέχονται κλήσεις σε μία συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε δύο γραμμές διαφορετικών παρόχων, πχ Cosmote και Wind και να είναι και οι δύο γραμμές ενεργές σε ένα κινητό τηλέφωνο ή smartphone.

Τα κινητά τηλέφωνα που είναι dual sim και ιδιαίτερα τα smartphone έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ως προς την χρήση των δύο καρτών σε δεδομένα και σε ομιλία. Θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των smartphone με δύο κάρτες sim καθώς επίσης και ποιές κατηγορίες Dual Sim κινητών υπάρχουν.

Πλεονεκτήματα Smartphone με Dual Sim

Τα πλεονεκτήματα ενός smartphone με διπλή κάρτα sim είναι τα παρακάτω:

  • Μπορούμε να έχουμε δύο διαφορετικά νούμερα σε ένα smartphone δίχως να κουβαλάμε δύο συσκευές
  • Μπορούμε να χρησιμοποιούμε την μία γραμμή για ομιλία και την άλλη για internet
  • Το μητρώο κλήσεων, τα μηνύματα και ο τηλεφωνικός κατάλογος των δύο γραμμών βρίσκεται σε μία συσκευή
  • Εάν δεν έχει σήμα η μία εταιρία μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο από την άλλη που μπορεί να έχει σήμα. Το ίδιο ισχύει και για το internet

Μειονεκτήματα Smartphone με Dual Sim

Τα μειονεκτήμτα ενός smartphone με διπλή κάρτα sim είναι τα παρακάτω:

  • Μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας από ένα μοντέλο με μία κάρτα sim
  • Μεγαλύτερη κατανάλωση των εσωτερικών πόρων του smartphone για την λειτουργία αναμονής των δύο καρτών sim
  • Σε πολλά dual sim τηλέφωνα για να μπει η δεύτερη κάρτα sim θα πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης.

κινητά τηλέφωνα dual stand by και dual active

Τι είναι το Dual Stand By και το Dual Active

Υπάρχουν δυό βασικές κατηγορίες κινητών τηλεφώνων Dual Sim. Οι δύο κατηγορίες των Dual Sim συσκευών είναι τα Dual Stand By και τα Dual Active

Κινητά τηλέφωνα Dual Stand By

Τα κινητά τηλέφωνα Dual Stand By όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και οι δύο γραμμές μπορούν να δεχτούν κλήσεις. Εάν η μία γραμμή είναι κατειλημμένη τότε εάν κάποιος σας πάρει τηλέφωνο στην άλλη γραμμή φαίνεται ανενεργή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ακούσει ο καλούντας στην δεύτερη γραμμή το μήνυμα ” ο αριθμός δεν είναι διαθέσιμος” ,να μην ακούσει τίποτα ή να ακούσει το μήνυμα “η σύνδεση δεν είναι εφικτή”.

Αυτό γίνεται γιατί ξαφνικά ο πομποδέκτης της συσκευής χρησιμοποιείται από την γραμμή η οποία κάνει ή δέχεται την κλήση και αφήνει ακάλυπτη την δεύτερη γραμμή σαν να κόπηκε ξαφνικά το σήμα. Το ίδιο ισχύει και για το internet. Εάν η μία γραμμή είναι κατηλλημένη τότε η δεύτερη γραμμή δεν μπορεί να μπει στο internet (σε περίπτωση που την έχετε ρυθμίσει για data).

Κινητά τηλέφωνα Dual Active

Τα κινητά τηλέφωνα Dual Active έχουν την δυνατότητα να έχουν ενεργές και τις δύο γραμμές ταυτόχρονα. Μπορείτε από την μία γραμμή να μιλάτε ενώ την δεύτερη γραμμή να την χρησιμοποιείτε για δεδομένα στο internet. Επιπλέον μπορεί να μιλάτε στην μία γραμμή και να αν σας πάρουν στην δεύτερη γραμμή να χτυπάει κανονικά.

Αυτό γίνεται διότι οι δίκαρτες συσκευές με δυνατότητα Dual Active διαθέτουν δύο πομποδέκτες και δουλεύουν αυτόνομα στην εκάστοτε γραμμή. Σε αντίθεση τα Dual Stand By χρησιμοποιούν ένα πομποδέκτη και οι δύο γραμμές.

 

smartphone dual active και dual stand by

Πως ξεχωρίζω ότι ένα Dual Sim είναι Dual Active ή Dual Stand By

Δυστυχώς θα πρέπει να ψάξετε πολύ στο internet για να δείτε ποια συσκευή είναι Dual Active και ποια Dual Stand By.

Πολλές φορές οι πληροφορίες οι οποίες αναγράφουν τα sites είναι λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πάνω από το 85% των smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά είναι Dual Stand By. Σε περίπτωση που βρείτε συσκευή που αναγράφει σε κάποιο site ότι είναι Dual Active θα πρέπει να το ελέγξετε και σε κάποιο άλλο site ή από την επίσημη σελίδα της εταιρίας κατασκευής του.

Εχουν περισσότερη ακτινοβολία τα δίκαρτα τηλέφωνα;

Τα δίκαρτα τηλέφωνα που είναι Dual Stand By δεν έχουν περισσότερη ακτινοβολία. Απλά δύο γραμμές χρησιμοποιούν τον ίδιο πομποδέκτη, όποια προλάβει πρώτη. Οπότε δεν μπορεί η ισχύ του πομποδέκτη να περάσει τα όρια εκπομπής SAR που έχουν οριστεί.

Αντιθέτως τα Dual Active έχουν περισσότερη ακτινοβολία όταν δουλεύουν και οι δύο γραμμές ταυτόχρονα. Παρόλο που το σύνολο και των δύο γραμμών όταν δουλεύουν δεν ξεπερνάνε τα όρια SAR που ορίζει η εκάστοτε χώρα, οι τιμές είναι ανεβασμένες από το να είχατε απλά ένα μονόκαρτο.

Παρατηρήσεις

  • Τα Dual Active κινητά μπορείτε να τα βρείτε με τον χαρακτηρισμό DSA  ή DSFA (Dual Sim Full Active)
  • Τα Dual Stand By κινητά μπορείτε να τα βρείτε με τον χαρακτηρισμό DSS ή DSDS  (Dual Sim Standby)

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο υπολογιστών laptop και smartphones. Διαβάστε ποιοί είμαστε ->εδώ<-

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο