13 πράγματα που γνωρίζετε για τα κινητά κι είναι ψέματα

Μοιραστείτε το άρθρο

13 πράγματα που γνωρίζετε για τα κινητά κι είναι μύθοι

 

25 χρόνια τώρα έχουμε ακούσει απίστευτες ιστορίες σχετικά με την λειτουργία των κινητών τηλεφώνων και ιδιαίτερα των smartphone. Μαζέψαμε τις πιο γνωστές ιστορίες που γνωρίζουμε για τα κινητά και είναι μύθοι. Αναφέρουμε αναλυτικά τα πιο γνωστά ψέματα που ακούγονται στην αγορά:

 

1. Παρακολουθητικό πρόγραμμα για κινητά εξ αποστάσεως

Οι περισσότεροι χρήστες συνήθως αναφέρουν ότι τους ήρθε ένα μήνυμα και εγκαταστάθηκε κάποιο παρακολουθητικό πρόγραμμα (spy apk) ή κάποιος γνωστός τους το έκανε χωρίς να ακουμπήσει το κινητό τους. Κανένα spy πρόγραμμα δεν μπορεί να εγκατασταθεί εξ αποστάσεως από κάποιον άλλον δίχως να έχει πρόσβαση στο κινητό σας τηλέφωνο. Εκτός της πρόσβασης θα πρέπει να δώσει δικαιώματα και πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις λειτουργικού android θα πρέπει να γίνει και root στην συσκευή.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα δυο κατασκοπευτικά προγράμματα που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες Predator και Pegasus

Έχουμε αναφερθεί στα δύο πιο ισχυρά προγράμματα που εγκαθιστούνται εξ αποστάσεως υπό προϋποθέσεις και το υψηλό κόστος το οποίο έχουν. Μπορείτε να διαβάσετε ->εδώ<- για τα προγράμματα αυτά

 

2. Τα αδιάβροχα κινητά τηλέφωνα είναι φτιαγμένα για να βουτάς στην θάλασσα με αυτά

Η στεγανότητα που έχουν τα σύγχρονα smartphone με την ένδειξη IP67 κι IP68 δεν σημαίνει ότι βουτάμε με το τηλέφωνο στην θάλασσα κι ότι η κατασκευή τους είναι τέτοια έτσι ώστε να μην υποστεί κάποια εσωτερική ή εξωτερική διάβρωση από το νερό. Η στεγανότητα που διαθέτουν έχουν να κάνουν κυρίως στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος και αναφέρονται πάντα σε μικρή διάρκεια επαφής της συσκευής με το νερό.

3. Ο original φορτιστής φορτίζει το κινητό πιο γρήγορα κ δεν χαλάει την μπαταρία

Υπάρχουν φορτιστές imitation που φορτίζουν τις μπαταρίες πιο σωστά από τους original. Η ταχύτητα φόρτισης έχει να κάνει με τα πόσα ΜAh μπορεί να δώσει ο φορτιστής και το καλώδιο και με τα πόσα MAh μπορεί να δεχτεί το κινητό. Γενικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αργή φόρτιση δίνει περισσότερο ζωή στην μπαταρία είτε είναι από imitation είτε από original φορτιστή. Διαβάστε ανάλυση σχετικά με τις μπαταρίες και τις φορτίσεις των κινητών ->εδώ<-

 

4. Τα iphone είναι τα καλύτερα κινητά

Έχουμε κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν σαφέστατα πολύ καλύτερα κινητά τηλέφωνα από τα iphones και  κατασκευασμένα από υψηλότερης ποιότητας υλικά. Επίσης πολλά κινητά τηλέφωνα android έχουν περισσότερες δυνατότητες από τα iphone στην μισή τιμή. Το ακριβότερο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το καλύτερο.

 

5. Πολλά megapixel σημαίνει και καλή κάμερα

Η καλή κάμερα δεν έχει σχέση με τα megapixel. Υπάρχουν τηλέφωνα που διαθέτουν κάμερες με λιγότερα megapixel αλλά βγάζουν καλύτερη φωτογραφία από άλλα που έχουν περισσότερα megapixel. Τα megapixel έχουν να κάνουν με την ανάλυση της φωτογραφίας κι όχι με την ποιότητα. Δηλαδή μια φωτογραφία με πολλά megapixel μπορείτε να την εκτυπώσετε σαν μια τεράστια αφίσα. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο άρθρο για τις κάμερες των κινητών και των smartphones ->εδώ<-

 

6. Το gorilla glass δεν γρατζουνιέται

Όχι μόνο γρατζουνιέται αλλά ένας κόκκος σκόνης είναι πολύ πιο σκληρός από το gorilla glass κι αν βάλεις το κινητό σου στην τσέπη κι έχεις αυτόν τον κόκκο, είναι αρκετός να χαράξει την οθόνη της συσκευή σου. Το gorilla glass είναι ένα πολύ ανθεκτικό γυαλί που χρησιμοποιείται στις οθόνες των premium smartphones. Σε επαφές με άλλα σκληρά αντικείμενα, σε πεσίματα και σε κακή χρήση είναι ανθεκτικό. Όχι όμως άφθαρτο.

 

7. Αν είχα τζαμάκι tempered glass στο κινητό θα το γλίτωνε το σπάσιμο η οθόνη

Μόνο στην περίπτωση του ραγίσματος του τζαμιού το tempered glass θα μπορούσε ίσως να σας βοηθήσει. Αν έχει σπάσει το εσωτερικό της οθόνης και τζαμάκι να είχατε δεν θα το γλιτώνατε το σπάσιμο. H ανθεκτικότητα του tempered glass δεν θα μπορούσε να απορροφήσει την ένταση του πεσίματος. Ουσιαστικά μόνο τις εξωτερικές γρατζουνιές και γδαρσίματα μπορείτε να αποφύγετε με το tempered glass.

Το ότι σπάει το tempered glass δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έσπαγε και η οθόνη. Το τζάμι της οθόνης έχει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από ότι το tempered glass.

 

8. Η αναμονή κρατάει περισσότερο σε κινητό με πολλά Mah μπαταρία

Αρκετοί υποψήφιοι πελάτες κινητών τηλεφώνων δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην χωρητικότητα της μπαταρίας. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα κινητό με μεγάλη μπαταρία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κρατάει περισσότερο. Την κατανάλωση σε ένα κινητό την κάνει το λειτουργικό σύστημα και η οθόνη. Ένα Samsung με μία οθόνη 5 ιντσών S.Amoled και 4000 Mah μπαταρία κρατάει πολύ λιγότερο από ένα Xiaomi με 6 ίντσες οθόνη IPS και 3000 Mah μπαταρία.

 

9. To hands free κάνει το σώμα κεραία και δέχεται περισσότερη ακτινοβολία

Πολλοί ισχυρίζονται ότι συνδέοντας ένα handsfree με καλώδιο στο κινητό, όταν τo βάζεις στα αυτιά, μετατρέπει ολόκληρο το σώμα σε κεραία κι έτσι δέχεσαι ολόκληρη την ακτινοβολία. Η ακτινοβολία του κινητού εκπέμπεται αυστηρά από την κεραία της συσκευής. Συνδέοντας στην υποδοχή των ακουστικών το hands free δεν μπορεί να μετατοπίσει την ισχύ του πομποδέκτη εκεί. Με αυτήν την λογική όταν φορούσαμε hands free το σήμα θα ήταν φουλ σε σημεία που είναι χαμηλό. Είδε κανείς τέτοια διαφορά;

 

10. Όσο παλιώνει το κινητό τόσο πιο αργό γίνεται

Το κινητό δεν γίνεται αργό λόγω του χρόνου. Ένα smartphone γίνεται αργό λόγω των εφαρμογών που χρόνο με τον χρόνο γίνονται πιο απαιτητικές και πιο βαριές και λόγω των αποθηκευμένων δεδομένων που διαθέτει (cache, userdata κτλ). Έαν ένα τηλέφωνο το έχουμε 5 χρόνια χωρίς να του αναβαθμίσουμε το λειτουργικό, του κάνουμε μία επαναφορά ρυθμίσεων και μπορούσαμε να του βάλουμε τις πρώτες εκδόσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιούσαμε, το τηλέφωνο θα είχε ακριβώς την ίδια ταχύτητα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν 10 χρόνια το facebook ήταν μία εφαρμογή των 20Mb και τώρα είναι 2 εφαρμογές (facebook, messenger) συνολικού χώρου 200mb.

 

11. Αν φορτίζεις το κινητό όλη την νύχτα χαλάει την μπαταρία

Αυτή η θεωρία δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Ο φορτιστής όταν γεμίσει πλήρως την μπαταρία σταματάει να δίνει ρεύμα στο κινητό και το κινητό σταματάει να φορτίζει την μπαταρία. Τα έξυπνα συστήματα φόρτισης υπάρχουν πάνω από 15 χρόνια στα κινητά τηλέφωνα.

 

12. Πρώτη φόρτιση κινητού πολλές ώρες

Έχουμε ακούσει ότι πρώτη φόρτιση κινητού πρέπει να είναι 6 ώρες, 12 ώρες, μας ήρθε πελάτης και μας είπε ότι έκανε την πρώτη φορτιση κινητού 24 ώρες. Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Όσες ώρες και να βάλεις το smartphones ή ένα απλό κινητό τηλέφωνο ισχύει αυτό που αναφέραμε πριν. Το κινητό θα σταματήσει να φορτίζει όταν γεμίσει η μπαταρία.

 

13. Αν βάλεις πολλά κινητά τηλέφωνα μαζί και κάνεις κλήση αυτά μπορούν να ψήσουν ένα αβγό

Στο μετρό τότε θα ψήναμε τις καλύτερες ομελέτες. Αυτή η θεωρία έχει βγει περίπου από το 2000  και κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα θέλοντας να τονίσουν ότι η ακτινοβολία μπορεί να ψήσει τον εγκέφαλο. Δεν ισχύει αυτό και μάλιστα πολλοί δοκίμασαν στο youtube να το κάνουν πράξη και δεν τα κατάφεραν.

 

 

 

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο