Antivirus για κινητά Android

Μοιραστείτε το άρθρο

Antivirus για Android

Ιός στο android

Το επίπεδο ασφαλείας στα σύγχρονα smartphone android έχει ανέβει πολύ ψηλά. Ειδικά από την έκδοση android 8.0 και μετά σε συνδυασμό με τον κλειδωμένο bootloader της συσκευής κι αν από το μενού ρυθμίσεις έχετε απενεργοποιημένες τις άγνωστες πηγές, η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος έναν ιό είναι μηδαμινές.

Οι προγραμματιστές ιών προσπαθούν με κάποιους τρόπους να ξεγελάσουν τον χρήστη έτσι ώστε από μόνος του να εγκαταστήσει τον ιό, απενεργοποιώντας τις άγνωστες πήγες με διάφορους τρόπους. Έχουμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο τι πρέπει να προσέξει κάποιος για να μην κολλήσει ιό.

Παρόλα αυτά εάν θέλει κάποιος να είναι σίγουρος και θέλει να έχει εγκατεστημένο ένα antivirus, μπορούμε να τους προτείνουμε μερικά αξιόπιστα προγράμματα

 avast antivirus

Ένα από τα πιο γνωστά κι αξιόπιστα antivirus. Η database είναι από τις πιο ενημερωμένες στον κόσμο ενώ η free έκδοση παρέχει επιπλέον υπηρεσίες όπως είναι το μπλοκάρισμα συγκεκριμένων αριθμών κλήσεων (call blocker) και firewall για προστασία από εξειδικευμένες εφαρμογές που πάνε να επέμβουν στην συσκευή. Επιπλέον παρέχει και αντικλεπτικό σύστημα συσκευής που σε περίπτωση που χαθεί ο χρήστης εξ αποστάσεως μπορεί να μπλοκάρει ή να διαγράψει όλα τα αρχεία της συσκευής.

 

bitdefender antivirus

Ένα από τα καλύτερα και το πιο ελαφρύ antivirus για android. Οι πόροι που καταναλώνει είναι ελάχιστοι και ενδείκνυται να εγκατασταθεί σε smartphone που έχουν μικρή μνήμη κι επεξεργαστή. Το συγκεκριμένο antivirus κάνει χειροκίνητα scan. Αυτό σημαίνει ότι η free έκδοση δεν λειτουργεί σε real time προστασία. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κατεβάσει το bitdefender με προστασία σε πραγματικό χρόνο τότε θα πρέπει να αναζητήσει το bitdefender internet security.

 

avl antivirus

To avl βγήκε νικητής στα τέστ που διεξάγει ο ανεξάρτητος φορέας AV-Test και κάθε χρόνο ελέγχει και βαθμολογεί τα antivirus. Ο φορέας αυτός έβγαλε το avl σαν το καλύτερο antivirus για κινητά τηλέφωνα android. Μερικές από τις υπηρεσίες του είναι η ενημερωμένη database ιών, real time προστασία, προστασία phishing από κακόβουλα site και προστασία κακόβουλων κλήσεων (call blocker). Ένα από τα επιπλέον πλεονεκτήματά του είναι ότι χρησιμοποιεί λίγους πόρους για όλες αυτές τις λειτουργίες και είναι ελαφρύ ακόμη και για smartphone με μικρή μνήμη κι επεξεργαστή.

 

kaspersky antivirus

Σύμφωνα με το AV-Test, το kaspersky τέλη του 2017 ήταν το antivirus με την πιο ενημερωμένη database malware σε ολόκληρο τον κόσμο με 99.9% αναγνώριση ιών. Η free έκδοση έχει πολύ καλή προστασία ενώ μπλοκάρει sites που έχουν κάποιον ιό ή malware πολύ πριν την φορτώσει ο browser. Η premium έκδοση έχει προστασία antiphishing και και αυτόματο σκανάρισμα του κινητού τηλεφώνου ενώ διαθέτει και υπηρεσία φιλτραρίσματος κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου.

 

norton internet security & antivirus

To norton internet security και antivirus είναι το μόνο που εντοπίζει 100% όλα τα malware που υπάρχουν για android. Θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα antivirus, οι πόροι όμως που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι αρκετοί και ενδείκνυται μόνο σε συσκευές android που έχουν ισχυρούς επεξεργαστές. Εκτός αυτού η έκδοση που διατίθεται στο playstore είναι δοκιμαστική για 30 μέρες και μετά θα πρέπει ο χρήστης να το αγοράσει. Μία από τις υπηρεσίες που παρέχει είναι το κλείδωμα της συσκευής όχι μόνο μέσω internet εάν στην έχουν κλέψει, αλλά και μέσω sms ή ακόμη κι αν αφαιρέσουν την κάρτα sim του ιδιοκτήτη και βάλουν κάποια άλλη.

 

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο επισκευής smartphone.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

 

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο