Iphone Service Πειραιάς

Μοιραστείτε το άρθρο

iphone service Πειραιάς

To 9volto επισκευάζει εδώ και 20 χρόνια κινητά τηλέφωνα ενώ από το 2007 που εισάγαμε πρώτοι το iphone 2g στην Ελλάδα έχουμε ειδικό τμήμα service που ασχολείται με τις επισκευές iphone σε hardware αλλά και σε software επίπεδο. Σαν ένα από τα πιο εξειδικευμένα iphone service center στον Πειραιά θα αναφέρουμε αναλυτικά τις πιο γνωστές βλάβες των iphone, πώς θα τις προλάβετε και τι μπορείτε να κάνετε σαν απλός χρήστης για να τις αντιμετωπίσετε.

Πρόβλημα στο ακουστικό του iphone

Μία από τις συχνότερες βλάβες των iphone είναι η χαμηλή ένταση του ακουστικού μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Ο λόγος ο οποίος προκαλείται αυτή η μείωση της έντασης είναι γιατί η εξωτερική σίτα του ακουστικού έχει μικρές τρύπες και με τον ιδρώτα σε συνδυασμό με την σκόνη φράζουν οι τρύπες με αποτέλεσμα ο ήχους του ακουστικού να μειώνεται.

Πρόληψη

Μην πιέζετε πολύ το αυτί στο ακουστικό σας όταν είστε ιδρωμένοι. Να καθαρίζετε συχνά την εξωτερική σίτα του ακουστικού με μία μπατονέτα που θα έχει λίγο οινόπνευμα επάνω της. Καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο όπου υπάρχουν εργοτάξια με σιδηροκατασκευές, αλουμίνια κτλ που στον αέρα αιωρούνται ρινίσματα μετάλλου. Ο μαγνήτης του ακουστικού απορροφάει τα ρινίσματα και το χαλάει.

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Εφόσον ακούτε πολύ χαμηλά προσπαθήστε με τον παραπάνω τρόπο να καθαρίσετε εξωτερικά την σίτα του ακουστικού του iphone. Περάστε με μία λεπτή ίνα μίας οδοντόβουρτσας την σίτα ελαφρά έτσι ώστε να ξεμπουκώσετε τις τρύπες.

Πρόβλημα στο μικρόφωνο του iphone

Θεωρείται σπάνια βλάβη το πρόβλημα στο μικρόφωνο των iphone. Τα συμπτώματα της βλάβης του μικροφώνου στα iphone είναι ότι μας ακούνε οι άλλοι χαμηλά ή καθόλου εάν τους μιλάμε.

Πρόληψη

Αποφεύγουμε να μιλάμε δυνατά στο μικρόφωνο γιατί η μεγάλη ένταση στα db μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο μικρόφωνο. Αποφεύγουμε να τοποθετούμε το iphone σε χώρους όπου υπάρχουν μικροί κόκκοι άμμου ή νερό

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Αν δεν σας ακούνε καλά βρείτε ανάλογα το iphone που έχετε, σε ποιές από τις τρύπες που είναι στο κάτω μέρος του smartphone βρίσκεται το μικρόφωνο. Καθαρίστε προσεκτικά τις τρύπες με κάποια λεπτή βελόνα επιφανειακά χωρίς να βάλετε βαθιά την βελόνα στην τρύπα.

Πρόβλημα στο ηχείο του iphone

Είναι συχνή βλάβη η χαμηλή ένταση του ηχείου του iphone. Η μείωση της έντασης του ηχείου μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ακούμε δυνατά μουσική μέσω του ηχείου για αρκετές ώρες ή μπορεί να είναι φραγμένες οι τρύπες από τις οποίες βγαίνει ο ήχος του ηχείου.

Πρόληψη

Μην τερματίζετε τον ήχο όταν ακούτε κάποιο τραγούδι ή βλέπετε κάποιο βιντεο Να καθαρίζετε συχνά εξωτερικά τις τρύπες από τις οποίες βγαίνει ο ήχος του ηχείου. Καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το iphone όπου υπάρχουν εργοτάξια με σιδηροκατασκευές, αλουμίνια κτλ που στον αέρα αιωρούνται ρινίσματα μετάλλου. Ο μαγνήτης του ηχείου απορροφάει τα ρινίσματα και το χαλάει.

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Εφόσον ακούτε πολύ χαμηλά από το ηχείο προσπαθήστε να καθαρίσετε εξωτερικά εκεί που βρίσκονται οι τρύπες το ηχείο. Σε περίπτωση που δεν ακούτε καθόλου το ηχείο κάντε επανεκκίνηση της συσκευής ενδέχεται να έχει κολλήσει. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει τότε πρέπει να το δει τεχνικός.

Ασθενές σήμα στο iphone

Όταν το iphone αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σήμα του και κάνει διακοπές ή δεν πιάνει 3g/4g. To σήμα ανεβαίνει και κατεβαίνει ανεξήγητα

Πρόληψη

Δεν ζορίζουμε το iphone σε σημεία που έχει ασθενές σήμα 4g. Καλό είναι να διαλέγουμε χειροκίνητα δίκτυο 3g που σε εκείνο το σημείο θα είναι πιο ισχυρό. Με αυτό τον τρόπο δεν καταπονούμε τον πομποδέκτη και λειτουργεί πιο ξεκούραστα. Δεν κατεβάζουμε μεγάλες εφαρμογές μέσω δικτύου δεδομένων ακόμη κι αν έχουμε πολλά mb. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε το wifi για μεγάλο όγκο downloading ή uploading.

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι το iphone έχει ασθενές σήμα ελέγχουμε το σημείο εάν γενικά υπάρχει καλό σήμα της εταιρίας μας. Κάνουμε επανεκκίνηση εάν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, τότε αφαιρούμε την θήκη μήπως και το επηρεάζει αυτή. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται τότε πάνε στις ρυθμίσεις δικτύου και κάνουμε επαναφορά ρυθμίσεων δικτύων (ρυθμίσεις-γενικά-επαναφορά-επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου).

Πρόβλημα στην φόρτιση του iphone

Όταν το iphone δεν φορτίζει καθόλου ή φορτίζει πολύ αργά σε σχέση με παλιότερα.

Πρόληψη

Χρησιμοποιούμε πάντα τον αυθεντικό φορτιστή του iphone μαζί με το καλώδιό του. Αποφεύγουμε να το φορτίζουμε με άλλους φορτιστές και δεν το έχουμε συνέχεια συνδεμένο στον φορτιστή όλη μέρα. Με προσοχή βάζουμε και βγάζουμε το βύσμα στο iphone κάθε φορά.

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Αν δεν φορτίζει το iphone τότε ελέγχουμε τον φορτιστή και το καλώδιο εάν λειτουργούν κανονικά σε κάποιο άλλο τηλέφωνο. Εφόσον δουλεύουν τότε προσέχουμε στην υποδοχή του συστήματος φόρτισης εάν είναι καθαρό ή έχει χνούδια και σκουπιδάκια. Εφόσον υπάρχουν τα αφαιρούμε προσεκτικά με ένα λεπτό τσιμπιδάκι.Εάν δείτε ίχνη υγρασία τότε με μία μπατονέτα με ελάχιστο οινόπνευμα προσπαθείστε να καθαρίσετε το σημείο.

Πρόβλημα με την υποδοχή ακουστικών του iphone

Σπάνιο πρόβλημα το οποίο όταν βάζουμε τα ακουστικά στην υποδοχή jack του iphone δεν ακούμε τίποτα

Πρόληψη

Χρησιμοποιούμε πάντα τα αυθεντικά ακουστικά ή κάποιας καλής ποιότητας επώνυμα. Βάζουμε και βγάζουμε πάντα με προσοχή κι αργά τα ακουστικά από την υποδοχή jack του iphone χωρίς επιπόλαιες κινήσεις που μπορεί να καταστρέψουν την υποδοχή ή τα ακουστικά

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Αν δεν παίζουν τα ακουστικά του iphone, τα δοκιμάζουμε σε άλλο τηλέφωνο να δούμε εάν παίζουν κανονικά. Εάν παίζουν τότε κοιτάμε την υποδοχή μέσα εάν έχει κάποιο χνούδι ή σκουπιδάκι το οποίο εμποδίζει την επαφή με το βύσμα των ακουστικών και καθαρίζουμε με μία λεπτή βελόνα την υποδοχή με το iphone να είναι απενεργοποιημένο.

Πρόβλημα στο Home button του iphone

Πρόληψη

Χρησιμοποιούμε πάντα το home button χωρίς να ασκούμε μεγάλη πίεση και τα δάκτυλά μας πρέπει να είναι στεγνά κι όσο γίνεται πιο καθαρά.

Αντιμετώπιση προβλήματος σαν απλός χρήστης

Εφόσον απενεργοποιήσουμε το iphone, καθαρίζουμε προσεκτικά με ένα στεγνό πανάκι (από αυτά που δεν βγάζουν χνούδια) το κουμπί και μαζί με το πανάκι πιέζουμε το κουμπί αρκετές φορές και κυκλικά όχι με μεγάλη ένταση. Εφόσον το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται τότε πρέπει να το δει τεχνικός.

Εάν το iphone υπερθερμαίνεται τότε διαβάστε αναλυτικά ->εδώ<- τι θα πρέπει να κάνετε.

 

Για οποιαδήποτε άλλο θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


   9Volto iPhone Service Center

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο iphone το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη έχει το κινητό σας και να την επισκευάσει άμεσα.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο