Υγρασία στην φόρτιση του Samsung

Μοιραστείτε το άρθρο

Υγρασία στην φόρτιση του Samsung

Τα τελευταία χρόνια τα smartphones της Samsung διαθέτουν αισθητήρα στο σύστημα φόρτισής τους έτσι ώστε να αναγνωρίζουν την υγρασία στην υποδοχή φόρτισης. Ο λόγος που το κάνει η Samsung είναι κυρίως να προστατέψει το smartphone από κάποιο βραχυκύκλωμα που θα προκαλούσε ζημιά στην πλακέτα της συσκευής.

Όταν το smartphone εντοπίσει στην υποδοχή φόρτισης υγρασία τότε εμφανίζει στην οθόνη ένα εικονίδιο που δείχνει την φόρτιση με μια σταγόνα. Το κινητό σταματάει να δέχεται ρεύμα για να φορτίσει την μπαταρία.

Πως διορθώνεται το πρόβλημα της υγρασίας

Εάν σας εμφανίσει το Samsung smartphone ότι έχει υγρασία η υποδοχή φόρτισης τότε σαν χρήστης μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα τα οποία μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα.

  1. Δοκιμάστε να καθαρίσετε την επαφή φόρτισης με ένα κομμάτι χαρτί ή βαμβάκι για να απορροφήσει όλη την υγρασία
  2. Μετά χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι μαλλιών να εξατμιστεί η υγρασία
  3. Καθαρίστε και τον φορτιστή -η επαφή που ενώνεται με την υποδοχή φόρτισης
  4. Αφήστε το κινητό τηλέφωνο για τουλάχιστον 2 ώρες δίχως να το φορτίσετε και μετά βάλτε το στον φορτιστή

Σε περίπτωση που το τηλέφωνο εξακολουθεί να εμφανίζει μήνυμα στην οθόνη ότι έχει ακόμη υγρασία τότε πολύ πιθανό να έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό μέρος του τηλέφωνο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το δει ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο όπως είναι το 9Volto.

 

Υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί η ένδειξη υγρασίας μέσω λογισμικού

Εάν κάποιος κάνει root στην συσκευή Samsung μπορεί να αφαιρέσει το τμήμα του λογισμικού το οποίο ελέγχει την υγρασία στο σύστημα φόρτισης.

Αυτό φυσικά θα βοηθούσε την συσκευή όταν έχει ασήμαντη υγρασία το τηλέφωνο να μην εμφανίζει το μήνυμα και να εξακολουθεί να φορτίζει. Σε περίπτωση όμως που η υγρασία είναι σημαντική τότε μπορεί να κάνει βραχυκύκλωμα στην συσκευή και να της κάψει στην κυριολεξία το σύστημα φόρτισης (να πάρει φωτιά). Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι ταχυφορτιστές δίνουν μεγάλη τάση κι ένταση στα smartphones για να φορτίζουν πιο γρήγορα. Αυτό λοιπόν το ρεύμα εάν εισχωρήσει μέσα από το σύστημα φόρτισης που έχει υγρασία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην συσκευή και να την κάψει εντελώς.

 

 

Ανάκτηση δεδομένων από Samsung κινητά που δεν ανοίγουν ή κολλάνε

Επισκευή υγρασίας στο Samsung από το 9Volto

Το 9Volto μπορεί να αναλάβει την επισκευή του συστήματος φόρτισης με πρόβλημα στην υγρασία. Ο τρόπος επισκευής μπορεί να γίνει με 3 διαφορετικούς τρόπους ανάλογα το μέγεθος της υγρασίας.

  1. Καθαρισμός ολόκληρης της πλακέτας του συστήματος φόρτισης από την υγρασία
  2. Αντικατάσταση του συστήματος φόρτισης εάν η υγρασία

Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα στην υγρασία να προέρχεται από βραχυκυκλωμένο  chip ic που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλακέτας. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γίνει επέμβαση στην πάνω πλακέτα της συσκευής την οποία μπορεί να αναλάβει το 9Volto.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις η επισκευές γίνονται αυθημερόν εκτός από την περιπτώση της αντικατάστασης του chip ic

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet , laptop και υπολογιστών το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο