Root σε Samsung

Μοιραστείτε το άρθρο

Root σε Samsung

To Root σε smartphones Samsung είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία στο θέμα του λογισμικού android. Αυτό που κάνει δύσκολη την διαδικασία root στα Samsung είναι οι παρακάτω παράμετροι οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο. Εάν το smartphone Samsung γίνει root με λάθος τρόπος μπορεί να γίνει brick η συσκευή ή να καταστραφεί το EFS της συσκευής.

Εάν το τηλέφωνο γίνει hard brick τότε δεν ανάβει καθόλου. Η καταστροφή του EFS σε ένα Samsung προκαλεί μόνιμη βλάβη στην συσκευή και δεν πιάνει σήμα.

Σε περίπτωση που έχετε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα το 9Volto μπορεί να επιδιορθώσει το EFS των Samsung όπως και τα hard brick.

 

Γιατί να κάνω root το Samsung

To root σε μία συσκευή Samsung την κάνουν συνήθως έμπειροι χρήστες που θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις λειτουργίες του smartphone. Η διαδικασία του root σε ένα Samsung έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα για το smartphone αλλά και τον χρήστη. Υπάρχουν πολλοί χρήστες που θέλουν να κάνουν root την συσκευή τους απλά για λόγους εντυπωσιασμού.

Οι περισσότεροι χρήστες που έρχονται στο 9Volto και θέλουν να κάνουν root δεν γνωρίζουν τα πλεονέκτηματα και τα μειονεκτήματα. Το κάνουν γιατί τους το είπε ένας φίλος ή γιατί δείχνεις πιο expert χρήστης με rooted android συσκευή.

Root κάνουμε στο Samsung για τους παρακάτω λόγους:

  • Να βάλουμε μία custom rom μεγαλύτερης έκδοσης android εάν έχει σταματήσει η υποστήριξη του μοντέλου μας
  • Να χρησιμοποιήσουμε cheats σε παιχνίδια
  • Να ενεργοποιήσουμε την ηχογράφηση κλήσεων στα Samsung
  • Να διορθώσουμε προβλήματα σήματος λογισμικού ή άλλες λειτουργίες της συσκευής που οφείλονται στο λογισμικό
  • Να ενεργοποιήσουμε υπηρεσίες που είναι περιορισμένες από το επίσημο λογισμικό της Samsung

 

Οι λειτουργίες ενός rooted Samsung είναι απεριόριστες. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που σε rooted συσκευές μπορούν να δώσουν επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες στο Samsung σας.

 

Πόσο επικίνδυνο είναι το Root σε ένα Samsung

Ο χρήστης που θα κάνει root ένα Samsung θα πρέπει να γνωρίζει ακριβώς ποιές λειτουργίες θέλει να χρησιμοποιήσει και ποιες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται το rooting να εγκαταστήσει.

Η ασφάλεια μίας συσκευής που είναι rooted μειώνεται αισθητά. Αυτό σημαίνει ότι εάν εγκαταστήσουμε μία εφαρμογή εκτός από το playstore θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι κάποιος ιος. Ο ιός σε μια rooted συσκευή Samsung μπορεί να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στην συσκευή με τρομακτικές συνέπειες.

Εκτός αυτού θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή η απεγκατάσταση των εφαρμογών. Με το root μπορείτε να αφαιρέσετε όλες τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες το τηλέφωνο, ακόμη και τις εργοστασιακές. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εφαρμογές αλλά και σε λειτουργίες. Π.Χ μπορείτε να απεγκαταστήσετε το Bluetooth, το Wifi, τον Dialer, τα μηνύματα κ.ο.κ

samsung Archives - 9volto

Root στο Samsung από το 9Volto

Το 9Volto μπορεί να επέμβει σε όλα τα μοντέλα Samsung και σε όλες τις εκδόσεις λειτουργικού Android και να τους κάνει root. Η διαδικασία  διαρκεί από λίγες ώρες έως και μία εργάσιμη μέρα.

Ο χρόνος για την διαδικασία του root επηρεάζεται από το μοντέλο, την έκδοση λογισμικού και την έκδοση security patch της εκάστοτε συσκευής.

Με την διαδικασία του Root χάνεται η εγγύηση της συσκευής Samsung.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο