Το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Μοιραστείτε το άρθρο

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Η κάθε εταιρία που φτιάχνει κινητά τηλέφωνα είχε την δικιά της πρωτιά σε κάποια ιδέα ή κάποια τεχνολογία που υιοθέτησε. Σήμερα θα δείξουμε ποια μοντέλα κινητών τηλεφώνων είχαν πρωτιές και σε ποιες τεχνολογίες.

 

To πρώτο κινητό με video game

To πρώτο κινητό τηλέφωνο με video game ήταν το Hagenuk MT-2000. Σχεδιάστηκε από την δανέζικη εταιρία Hagenuk το 1994 και είχε ενσωματωμένο το βιντεο παιχνίδι tetris.

 

To πρώτο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής ήταν το Simon  της εταιρίας IBM. Έκανε την εμφάνισή το 1992. Εκτός από οθόνη αφής είχε την δυνατότητα αποστολής email, διέθετε αριθμομηχανή και μπορούσε να συνδεθεί στα πρώτα δίκτυα που είχαν δημιουργηθεί.

 

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με δόνηση

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που είχε ενσωματωμένη δόνηση ήταν το Motorola Startac 70. Παρουσιάστηκε στην αγορά το 1996 με δόνηση και ήχο μαζί, ενώ μπορούσες να απενεργοποιήσεις τον ήχο και να έχεις μόνο την δόνηση ενεργοποίημενη.

Το κινητό με τις περισσότερες πωλήσεις

Το Nokia 1110 είναι το κινητό τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Από το 2005 που βγήκε στην αγορά έως το 2007 που αποσύρθηκε πούλησε πάνω από 250.000.000 κομμάτια σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με camera

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο το οποίο διέθετε κάμερα ήταν το Kyocera VP-210. Κυκλοφόρησε  μόνο στην Ιαπωνία τον Μάιο του 1999. Η ιδέα για ενσωματωμένη κάμερα υπήρχε από το 1993 και μάλιστα είχαν διάφορα πειραματικά μοντέλα από άλλες εταιρίες αλλά όχι σε μαζική παραγωγή. Tην πρωτιά για το πρώτο κινητό τηλέφωνο με camera διεκδικεί και το Sharp j-sh04 αλλά η επίσημη κυκλοφορία ήταν το Νοέμβριο του 2000.

 

 

Το πρώτο κινητό με πορτάκι

Το πρώτο κινητό με πορτάκι το έφτιαξε η Motorola και ήταν το Microtac. Το Microtac ήταν από τα πρώτα φορητά κινητά τηλέφωναΤο πορτάκι είχε φτιαχτεί για να προστατεύει τα πλήκτρα από λάθος πάτημα του χρήστη.

Το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις

Το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι το iPhone 6. Από το 2014 που βγήκε στην αγορά έως το 2016 που αποσύρθηκε, πούλησε πάνω από 220.000.000 κομμάτια σε όλοκληρο τον κόσμο

 

To πρώτο SMS

Το πρώτο SMS στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 από ένα developer της στον διευθυντή του τμήματος που δούλευε στην Vodafone στην διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου πάρτυ κι έγραφε Merry Christmas. Η συσκευή που έλαβε το πρώτο SMS ήταν Nokia

 

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο χωρίς εξωτερική κεραία

Το πρώτο κινητό χωρίς εξωτερική κεραία ήταν το Hagenuk GlobalHandy. Διέθετε ενσωματωμένη κεραία στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

 

Το πρώτο κινητό με Wap Internet

To πρώτο κινητό με Wap ήταν το Nokia 7110 το οποίο παρουσιάστηκε στην αγορά το 1999. Μπορούσε να σερφάσει στο internet σε ένα στοιχειώδες περιβάλλον.

 

Το πρώτο αδιάβροχο κινητό

Το πρώτο αδιάβροχο κινητό τηλέφωνο που δημιουργήθηκε ήταν το Nokia 5210. Oυσιαστικά δεν ήταν εντελώς αδιάβροχο αλλά ανθεκτικό σε σταγόνες νερού ή πέσιμο νερού στο τηλέφωνο κι όχι πέσιμο του τηλεφώνου σε νερό.

 

 

Το πρώτο κινητό με υπέρυθρες και ραδιόφωνο

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένες υπέρυθρες ήταν το Nokia 8310. To Nokia 8310 ήταν και το πρώτο κινητό τηλέφωνο το οποίο διέθετε κι ενσωμετωμένο ραδιόφωνο.

 

To πρώτο κινητό τηλέφωνο Bluetooth

To πρώτο κινητό τηλέφωνο με τεχνολογία Bluetooth ήταν το Ericsson T39. Μετά το Ericsson T39 ξεκίνησαν και οι άλλες εταιρίες να υιοθετούν την τεχνολογία Bluetooth στις συσκευές του.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet , laptop και υπολογιστών το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο