Πως κρατάω backup τα αρχεία του κινητού μου

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Πως κρατάω backup τα αρχεία του κινητού μου

Τα αρχεία μας (φωτογραφίες, βίντεο, επαφές, έγγραφα κ.α) είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που έχουμε αποθηκευμένα σε ένα smartphone. Σε μία απώλεια ενός κινητού τηλεφώνου, περισσότερο μας ενοχλεί το γεγονός ότι χάσαμε τα αρχεία μας παρά την ίδια την συσκευή.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν κάνουν ποτέ συχνό backup της συσκευής του στον υπολογιστή. Αρκούνται μόνο σε ότι μπορεί να σωθεί από τις υπηρεσίες cloud της εκάστοτε εταιρίας.

Cloud και backup αρχείων του smartphone

Εταιρίες όπως η Apple και η Samsung, έχουν δημιουργήσει υπηρεσίες cloud με τις οποίες μπορείς να αποθηκεύεις real time όχι μόνο τα αρχεία του κινητού σου αλλά ακόμη και το ιστορικό κλήσεων, τα μηνύματα, τις πίστες των παιχνιδιών σου, ακόμη και τις ρυθμίσεις.

Πρωτοπόρα εταιρία σε αυτόν τον τομέα ήταν η Apple. Έχουν όμως φτάσει το επίπεδό της η Samsung κι ακολουθούν η Huawei, η Xiaomi κ.α

Το iCloud της Apple και το SamsungCloud της Samsung προσφέρουν μία εύκολη κι ολοκληρωμένη λύση για backup των αρχείων μας. Δυστυχώς όμως ο δωρεάν χώρος των υπηρεσιών αυτών είναι περιορισμένος.

H Apple δίνει 5gb δωρεάν χώρο στο iCloud. Εάν όμως έχουμε ένα iPhone 64gb και το γεμίσουμε τότε αυτόματα σημαίνει ότι τα άλλα 59gb είναι στον αέρα κι όχι στο σύννεφο. Φυσικά και η Apple δίνει με συνδρομή επιπλέον χώρο για να αποθηκεύσει κάποιος τα δεδομένα του (αρχεία. εφαρμογές) έτσι ώστε να μην τα χάσει.

Υπάρχουν κι άλλες υπηρεσίες cloud που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον smartphone μας. Το OneDrive της Microsoft, το Google Drive της Google, το Dropbox κ.α

Η διαφορά με τις υπηρεσίες cloud της Apple και της Samsung είναι ότι τα cloud των εταιριών που κατασκευάζουν smartphone, μπορούν να συγχρονίσουν και να αποθηκεύσουν και τις εφαρμογές σας ή ακόμη και τις ρυθμίσεις σας. Οι άλλες εταιρίες cloud μπορούν να αποθηκεύσουν και να συγχρονίσουν μόνο αρχεία.

Αποθήκευση αρχείων του κινητού στον υπολογιστή

Η άλλη λύση που επιλέγουν αρκετοί χρήστες smartphones, είναι η αποθήκευση των αρχείων τους στον υπολογιστή. Εάν συνδέσουμε ένα κινητό τηλέφωνο σε υπολογιστή που διαθέτει windows λειτουργικό, τότε αυτόματα ο υπολογιστής θα ζητήσει πρόσβαση στα αρχεία του smartphone και θα εμφανιστεί σαν σκληρός δίσκος στο εικονίδιο του υπολογιστή.

Επιλέγοντας το smartphone στον υπολογιστή βλέπουμε όλη την δομή του file system του smartphone χωρίς φυσικά τους κρυφούς φακέλους και τα κρυφά αρχεία.

Από εκεί μπορούμε να τραβήξουμε στον υπολογιστή, φωτογραφίες και βίντεο που έχουμε αποθηκεύσει στο smartphone ή μας έχουν στείλει στο facebook μέσω του messenger ή στο viber κ.ο.κ. Μπορούμε επίσης να τραβήξουμε στον υπολογιστή τύπους αρχείων κειμένων, pdf, excel κτλ.

Δεν μπορούμε να τραβήξουμε εφαρμογές, επαφές -εάν δεν τις έχουμε κάνει με κάποιον τρόπο extract-, παιχνίδια κ.α

Για να καταφέρουμε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο backup του κινητού μας τηλεφώνου στον υπολογιστή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα προγράμματα σουίτες της εκάστοτε εταιρίας κατασκευής smartphone.

Παραθέτουμε τις σουίτες όλων των εταιρίων

iPhone πρόγραμμα backup και restore

Τα iPhone για backup χρησιμοποιούν το πρόγραμμα itunes το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Xiaomi πρόγραμμα backup και restore

Τα Samsung για backup και restore αρχείων χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Kies το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Huawei πρόγραμμα backup και restore

Τα Huawei για backup και restore αρχείων χρησιμοποιούν το πρόγραμμα HiSuite το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

LG πρόγραμμα backup και restore

Τα LG για backup και restore αρχείων χρησιμοποιούν το πρόγραμμα LG Bridge το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

 

Τεχνικές backup από το 9Volto

Εξειδικευμένα service όπως είναι το 9Volto χρησιμοποιούν πιο πολύπλοκες μεθόδους backup για τεχνικούς λόγους. Ουσιαστικά επεμβαίνουμε στο file system του smartphone, δημιουργούμε ένα image file και κρατάμε backup όχι μόνο τα αρχεία, τις εφαρμογές και τα προγράμματα, αλλά και τις αναπάντητες ακόμη και την ώρα που τραβήξαμε όλο το backup.

Αυτή η μέθοδος ghost όπως την ονομάζουμε, μας επιτρέπει να επέμβουμε στο λογισμικό του τηλεφώνου και αν συμβεί κάτι λάθος να επαναφέρουμε τα πάντα στο file system δίχως να χαθεί κάτι.

Η συγκεκριμένη μέθοδος backup χρησιμοποιείται από τους τεχνικούς μας για αναλύσεις του λογισμικού σε τηλέφωνα που δεν πρέπει να χαθούν τα δεδομένα.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο