Γιατί ξεκολλάει η οθόνη του κινητού

Μοιραστείτε το άρθρο

γιατί ξεκολλάει η οθόνη του Iphone

Γιατί ξεκολλάει η οθόνη του κινητού

Η τεχνολογική επανάσταση των smartphones μας έχει φέρει αντιμετώπους με πολλές νέες βλάβες που στα παλιά τηλέφωνα με πλήκτρα δεν τις αντιμετωπίζαμε. Μία από αυτές που συναντάμε συχνά είναι οι ξεκολλημένες οθόνες των smartphones.

Το σύμπτωμα της βλάβης παρουσιάζεται με τις εξής παραλλαγές:

  • Η οθόνη του smartphone (iphone, samsung,xiaomi κτλ) έχει ξεκολλήσει και η οθόνη έχει σηκωθεί από το σασί του smartphone
  • Η οθόνη είναι κολλημένη άλλα κάνει κυρτότητα στην μέση της και είναι έτοιμη να σπάσει
  • Η οθόνη έχει ξεκολλήσει από το πάνω ή το κάτω μέρος του κινητού
  • Το σασί του smartphone έχει στραβώσει και η οθόνη είναι επίπεδη άλλα έχει ξεκολλήσει

γιατί ξεκολλάει η οθόνη του iphone-samsung-xiaomi

Πως ξεκολλάει η οθόνη του κινητού smartphone

Η αποκόλληση της οθόνης του smartphone μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με κάποια λανθασμένη ενέργεια του χρήστη ή ατύχημα της συσκευής. Μπορεί να υπάρχει αστοχία των υλικών κατασκευής του smartphone από τον ίδιο τον κατασκευαστή ή ακόμη και λανθασμένη κόλληση της οθόνης μετά από μία επισκευή σε ένα επισκευαστικό κέντρο.

Θα αναλύσουμε τις αιτίες που προκαλούν την αποκόλληση της οθόνης.

φουσκωμένη μπαταρία κινητού iphone και ξεκόλλημα οθόνης

Φουσκωμένη μπαταρία – Διαστολή μπαταρίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις το ξεκόλλημα της οθόνης οφείλεται στην διαστολή της μπαταρίας (φούσκωμα). Γιατί φουσκώνουν οι μπαταρίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ->εδώ<-. Η διαστολή της μπαταρίας πιέζει από μέσα την οθόνη να ξεκολλήσει από το κινητό.

Αυτό γίνεται στα τηλέφωνα που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία και συνήθως το πίσω μέρος είναι μεταλλικό. Η διαστολή της μπαταρίας δεν μπορεί να πιέσει το πίσω καπάκι για να ανοίξει και βρίσκει λιγότερη αντοχή στην οθόνη, οπότε την πιέζει κι αυτή ξεκολλάει.

Υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κινητού

Όλες οι οθόνες των smartphone είναι κολλημένες με ειδικές κόλλες ή αυτοκόλλητες ταινίες. Όση τεχνολογία κι αν διαθέτουν τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα η κόλληση της οθόνης τους γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Και ποιος είναι ο εχθρός της κόλλας; Η υψηλές θερμοκρασίες. Η υψηλές θερμοκρασίες ξεραίνουν τις κόλλες και όλα τα αντικείμενα ξεκολλάνε πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και με τις οθόνες στα smartphone.

Το τηλέφωνο έρχεται καθημερινά σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες. Η πιο συχνή επαφή είναι στο αυτοκίνητο που θα το ακουμπήσουμε σε μία επιφάνεια που ενδέχεται αν έχει μείνει στον ήλιο η θερμοκρασία να είναι υψηλή. Το ίδιο ισχύει και στην τσάντα που κυκλοφορούμε και την χτυπάει ο ήλιος, στην παραλία ή στην ψάθα, στο τραπεζάκι της καφετέριας που πέφτει ο ήλιος κ.ο.κ

Η αυξημένη θερμοκρασία από το εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει στο κινητό τηλέφωνο ταυτόχρονα δύο κακά. Το πρώτο είνα να ξεράνει τις κόλλες και να ξεκολλήσει η οθόνη. Το δεύτερο είναι να φουσκώσει η μπαταρία από την θερμοκρασία και να ξεκολλήσει η οθόνη. Κι αν είσαι τόσο τυχερός όσο ο αρθρογράφος του κειμένου τότε μπορούν να σου συμβούν και τα δύο ταυτόχρονα μέρα Κυριακή.

Εκτός από τις υψηλές θερμοκράσιες που δέχεται το smartphone ενδέχεται και το ίδιο να προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες από κάποια δυσλειτουργία με αποτέλεσμα να φουσκώσει την μπαταρία και να ξεκολλήσει την οθόνη. Εάν το τηλέφωνό σας ανεβάζει θερμοκρασία διαβάστε ->εδώ<- γιατί ζεταίνεται το smartphone και τι μπορείτε να κάνετε.

ξεκόλλησε η οθόνη του iphone samsung

Τσέπες των τζιν

Μας έχουν έρθει στο 9Volto πάρα πολλά περιστατικά, που ξεκόλλησε η οθόνη γιατί ο χρήστης την έβαζε στην πίσω τσέπη του τζιν. Το πρόβλημα με τις τσέπες είναι ότι ο γλουτός πιέζει το κινητό σε οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε με αποτέλεσμα να πιέζεται το πίσω μέρος του smartphone και να ξεκολλάει την οθόνη. Το χειρότερο όμως στην περίπτωση αποκόλλησης της οθόνης από τσέπη είναι ότι στραβώνει και το σασί της συσκεύης. Και το στράβωμα κάνει πιο δύσκολη την διαδικασία επανακόλλησης της οθόνης.

Το ξεκόλλημα της οθόνης μπορείς να γίνει και στην μπροστινή τσέπη, αν και το πιο πιθανό είναι να σας προλάβει το σπάσιμο παρά το ξεκόλλημα λόγω της ισχυρότερης και πιο άμεσης πίεσης που δέχεται το smartphone.

Ξεκόλλημα οθόνης και 9Volto

Σε όλες τις περιπτώσεις αποκόλλησης της οθόνης από το κινητό τηλέφωνο το 9Volto μπορεί να επέμβει. Θα πρέπει να κάνουμε διάγνωση της βλάβης διότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί κι αντικατάσταση μπαταρίας ή επαναφορά του σασί στην αρχική του κατάσταση με ειδικό εξοπλισμό.

Σε περίπτωση που το digitizer της οθόνης έχει αποκολληθεί από την οθόνη μπορεί να ξανακολληθεί κι αυτό, αρκεί να είναι πλήρως λειτουργικό σε κάθε του σημείου.

Δεν θα μείνουμε όμως στην επιδιορθώση της ξεκολλημένης οθόνης. Θα ελέγξουμε το smartphone σας με ειδικό λογισμικό για να κάνουμε διάγνωση και να εντοπίσουμε έαν το πρόβλημα προήλθε από υπερθέρμανση του τηλέφωνου ή από άλλους εξωτερικούς παράγοντες.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο