Πως κρατάει η μπαταρία περισσότερο στο smartphone

Μοιραστείτε το άρθρο

Πως κρατάει η μπαταρία περισσότερο στο smartphone

 

H μπαταρία του κινητού είναι αυτή που δίνει ενέργεια στο κινητό για να κάνει τις λειτουργίες του. Η απόδοση της μπαταρίας του smartphone εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι το μέγεθος της μπαταρίας, το λογισμικό, η οθόνη, ο επεξεργαστής, οι πόροι που χρησιμοποιούνται κτλ.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε και να κρατάει περισσότερο η μπαταρία αλλά και να έχει περισσότερο διάρκεια ζωής

 

Φωτεινότητα της οθόνης

 

Η οθόνη είναι το βασικό εξάρτημα ενός smartphone που τραβάει τους περισσότερους πόρους της μπαταρίας. Χαμηλώστε την φωτεινότητα στην οθόνη, ειδικά αν είστε σε κλειστούς χώρους και θα δείτε αισθητή διαφορά στην κατανάλωση της μπαταρίας από την πρώτη στιγμή. Μπορείτε να το κάνετε με χειροκίνητο τρόπο ή να ρυθμίσετε την αυτόματη επιλογή στην πιο χαμηλή ένταση.

Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Σε πολλά smartphones υπάρχει η επιλογή της εξοικονόμησης ενέργειας που περιορίζουν την κατανάλωση της. Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να απενεργοποιούν κάποιες λειτουργίες στο παρασκήνιο που χρησιμοποιούνται λιγότερο. Περιορίζει τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών και ότι έχει να κάνει με τον internet και με δεδομένα.  Για παράδειγμα μπορεί να ελέγχει την λήψη email αντί για κάθε λεπτό, ανά 10λεπτο κ.ό.κ

Κλείστε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο

Πάρα πολλοί χρήστες νομίζουν ότι εάν βγουν στην κεντρική οθόνη του smartphone έχουν κλείσει την εφαρμογή. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Η εφαρμογή λειτουργεί στο παρασκήνιο και καταναλώνει πόρους κι ενέργεια. Θα πρέπει να τις κλείνετε πατώντας το κουμπί που τις εμφανίζει μαζικά ποιες εκτελούνται και να τις σύρετε προς τα πάνω.

 

Απενεργοποιείστε τις ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις των εφαρμογών επιβαρύνουν την μπαταρία. Δεν χρειάζεται να έχετε ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για όλες τις εφαρμογές. Εφαρμογές τις οποίες δεν χρησιμοποιείτε συχνά ή τις έχετε σαν δευτερεύουσες καλό θα είναι να απενεργοποιείτε τις ενημερώσεις τους.

Κλείστε το Bluetooth, Wifi κι NFC όταν δεν το χρησιμοποιείτε

Οι πομποδέκτες διαφόρων ραδιοσυχνοτήτων όπως είναι το Bluetooth, το Wifi και το NFC καταναλώνουν ενέργεια ακόμη κι όταν βρίσκονται σε αναμονή. Σε περίπτωση που δεν έχετε συνδεμένη κάποια συσκευή ή δεν χρησιμοποιείτε κάποια από τις τρεις αυτές λειτουργίες καλό θα ήταν να τις απενεργοποιήσετε.

Ενεργοποίηση Dark Mode – Night Mode

Έχουμε αναφέρει στο TikTok (@9volto)  για τα οφέλη της ενεργοποίησης σκοτεινών θεμάτων στο κινητό τηλέφωνο ειδικά εάν έχει το smartphones οθόνη Oled. Η εξοικοικονόμηση της μπαταρίας είναι πολλή μεγάλη διότι οι οθόνες oled, amoled και superamoled για να απεικονίσουν το μαύρο pixel απλά δεν το φωτίζουν. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνει λιγότερη μπαταρία όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή σκοτεινή λειτουργία.

Ενημέρωση λογισμικού

Η ενημέρωση λογισμικού βοηθάει το smartphone να κάνει καλύτερη διαχείριση πόρων και να διορθώνει τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αναβάθμιση λογισμικού βοηθάει το κινητό να κάνει εξοικόνομηση ενέργειας. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που με την αναβάθμιση η διάρκεια της μπαταρίας χειροτέρεψε. Ευτυχώς όμως είναι σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις.

Απενεργοποίηση GPS κι NFC

To GPS που εντοπίζει το στίγμα μας, διαβάστε περισσότερα ->εδώ<- , όταν δεν το χρησιμοποιείτε για πλοήγηση καλό θα είναι να το απενεργοποιείτε. Το ίδιο ισχύει και το NFC που κάνετε συνήθως τις πληρωμές μέσω κινητού. Καλό θα είναι να το ενεργοποιείτε μόνο όταν θέλετε να κάνετε πληρωμές και να το απανεργοποιείτε όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το NFC μπορείτε να μάθετε ->εδώ<-.

Ενεργοποιείστε την έξυπνη φόρτιση

Η κάθε εταιρία το ονομάζει διαφορετικα στο μενού της. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε ταχυφορτιστές με πολλά watt θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή έτσι ώστε να σταματάει την φόρτιση της συσκευής στο 80%. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταπονείτε την μπαταρία και δεν θα χαλάσει εύκολα ή θα φουσκώσει. Γιατί φουσκώνει η μπαταρία μπορείτε να διαβάσετε ->εδώ<-.

Μην χρησιμοποιείτε animation στο μενού και στο φόντο

Τα κινούμενα γραφικά και οι ταπετσαρίες χρησιμοποιούν πόρους του κινητού και καταναλώνουν πιο γρήγορα την μπαταρία. Δεν βοηθάει πουθενά στην λειτουργία του smartphone πέρα από αισθητικούς λόγους. Εάν θέλετε να έχετε πρακτικά αποτελέσματα στο κινητό σας καλό θα είναι να απενεργοποίησετε αυτές τις λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο η μπαταρία θα κρατάει περισσότερο αλλά και το κινητό θα γίνει πολύ πιο γρήγορο.

 

Με τα παραπάνω tips μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας και να διατηρήσετε μια καλή απόδοση κατά τη χρήση της. Παρόλα αυτά πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά τα δυό χρόνια συνεχούς λειτουργίας ενός smartphone η διάρκεια της μπαταρίας αρχίζει να πέφτει ενώ στον τρίτο χρόνο φαίνεται αισθητά η διαφορά της απόδοσης της. Σε μια τέτοια περίπτωση αντικατάστασης της μπαταρίας, το 9volto αναλαμβάνει να αντικαταστήσει την μπαταρία του smartphones με μια original ή με κάποια OEM A εφόσον το επιθυμείτε.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο