Πως φτιάχνω παιχνίδια για smartphone κινητά

Μοιραστείτε το άρθρο

Πως φτιάχνω παιχνίδια στο κινητό

Η δημιουργία ενός παιχνιδιού σε smartphone δεν είναι πλέον τόσο δύσκολη υπόθεση. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν απαιτεί ούτε την γνώση κάποια γλώσσας προγραμματισμού.

Η τεχνολογία και οι νέες πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί, δίνουν σε όλους την ευκαίρια να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι και να το πουλούν μέσω του google play ή του appstore.

Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και εξάσκηση με τις πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας του.

H πλατφόρμες χρησιμοποιούν ένα σύνολο αλληλεπιδράσεων μεταξύ των αντικειμένων σε συνδυασμό με ένα πακέτο λογικών και χρονικών συνειρμών που πρέπει ο χρήστης να απλά να δηλώσει μέσω έτοιμων εντολών.

 

Πως φτιάχνω παιχνίδια στο κινητό χωρίς γνώσεις προγραμματισμού

Buildbox

Το Buildbox μπορείτε να το βρείτε στο www.buildbox.com . Eίναι μία εύχρηστη πλατφόρμα που έχει παρουσιάσει πολλά παιχνίδια για iPhone στο appstore. Έχει πάρει βραβείο σαν την καλύτερη και μία από τις πιο εύχρηστες πλατφόρμες για την δημιουργία παιχνιδιών για smartphones και tablets

Η πλατφόρμα προσφέρει την δυνατότητα να φτίαξετε παιχνίδια 2d ή 3d, shoot em up, adventure, platform κτλ με κλικ και με την μέθοδο drag and drop δίχως να χρειάζεται να γνωρίζεται κώδικα ή κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

 

Quickapp Ninja

Το Quickapp Ninjaμπορείτε να το βρείτε στο www.quickappninja.com . Eίναι μία εύχρηστη πλατφόρμα με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα, παιχνίδια puzzle και να βγάλετε λεφτά από διαφημίσεις της google.

Τα παιχνίδια είναι συμβατά μόνο σε λειτουργικό android και μπορείτε να τα κάνετε upload στο play store για να τα κατεβάζουν οι χρήστες.

 

Stencyl

Το Stencyl είναι ένα ολοκληρωμένο game studio το οποίο υποστηρίζει σχεδόν όλες τις πλατφόρμες. Μπορείτε να φτιάξετε παιχνίδια, εύκολα χωρίς γνώσεις προγραμματισμού και να είναι πλήρως λειτουργικά σε ios συσκευές , σε android, σε html5, σε flash κτλ.

Το Stencyl μπορείτε να το κατεβάσετε από το www.stencyl.com

 

 

Flowlab

Δημιουργήστε παιχνίδια με το Flowlab κατευθείαν για iPhone, android ή Windows. Φτιάξτε platform ή 2d παιχνίδια εύκολα δίχως να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Όλη η πλατφόρμα είναι online. Δ

Το Flowlab μπορείτε να το βρείτε στο www.flowlab.io .

 

Gamesalad

Η Gamesalad είναι από τις πρώτες πλατφόρμες κατασκευής παιχνιδιών που φτιάχτηκαν. Με Gamesalad έχουν φτιαχτεί πολλά διάσημα παιχνίδια για iPhone οπως το The secret of Grisly Manor το οποίο μόνο στην ημέρα των εκπτώσεων έβγαλε 30.000 δολλάρια από τις πωλήσεις.

Υπάρχουν πολλά tutorials αλλά και forum υποστήριξης από το οποίο μπορείτε να πάρετε αρκετές ιδέες και βοήθεια.

To Gamesalad μπορείτε να το κατεβάσετε από το www.gamesalad.com

Πως δουλεύουν οι πλατφόρμες δημιουργίας παιχνιδιών

Οι περισσότερςε πλατφόρμες είναι φτιαγμένες σε γλώσσα προγραμματισμού C++. Η πλατφόρμα στον απλό χρήστη παρέχει μία εργαλειοθήκη η οποία επιτρέπει να φτιάχνει το background του παιχνιδιού και να τοποθετεί εύκολα τα γραφικά και τα sprites.

Mε μία άλλη εργαλειοθήκη επιτρέπει στο κάθε sprite ή γραφικό να του καθορίσει την συμπεριφορά μέσα στο παιχνίδι. Έτσι μπορούμε να έχουμε sprites τα οποία δουλεύουν σαν εμπόδια, άλλα μπορούν να εξαφανιστούν εάν πατήσουμε κάποιο κουμπί ή αν συγκρουστούν με ένα άλλο sprite κτλ.

Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε μέσω της πλατφόρμας είναι να δημιουργούμε κάποιους κανόνες στο πως θα συμπεριφέρονται τα γραφικά μέσα στον χώρο.

Συμπληρώνοντας ένα σύνολο από κανόνες (rules) και συνδυάζοντας τα γραφικά, τα οποία εκτός από έτοιμα που διαθέτει η πλατφόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δικά σας, ή αγορασμένα από γραφίστες μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι.

Tutorials για τις πλατφόρμες δημιουργίας παιχνιδιών

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά να δημιουργήσουν ένα σπουδαίο παιχνίδι, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα που δίνουν οι εταιρίες των πλατφόρμων δωρεάν ή με πληρωμή.

Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά μέσω conference ή μέσω e-learning πλατφόρμων.

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και tutorials που έχουν δημιουργήσει ο χρήστες στο youtube.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο