Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες των iPhone 11 για imitation οθόνες

Μοιραστείτε το άρθρο

iPhone 11 και μήνυμα ενημέρωσης για imitation οθόνες

Σε περίπτωση που σπάσει η οθόνη ενός νέου iPhone και πάτε να την αντικαταστήσετε σε ένα επισκευαστικό κέντρο που δεν είναι εξουσιοδοτημένο, η Apple έχει αρχίσει να ενημερώνει τον πελάτη για την ποιότητα του ανταλλακτικού.

Έχει ξεκινήσει στα νέα iPhone 11, iPhone 11 pro και iPhone 11 pro max να ενημερώνει με μήνυμα τους χρήστες ότι τα ανταλλακτικά που έχουν αντικατασταθεί δεν είναι εφικτό να ελεγχθούν από το λειτουργικό ότι έιναι εγκεκριμένα.

Μέχρι στιγμής τον έλεγχο για την ποιότητα των ανταλλακτικών τον κάνει στις οθόνες στις μπαταρίες και στο δακτυλικό αποτύπωμα.

To μήνυμα αρχικά εμφανίζεται για τις 4 πρώτες μέρες στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής. Μετά για 15 συνεχόμενες θα φαίνεται μέσα στο μενού ρυθμίσεις της συσκευής. Και μετά από κει και πέρα θα εμφανίζεται στο μενού ρυθμίσεις/γενικά/πληροφορίες.

Μηνύματα ενημέρωσης στα iPhone για ανταλλακτικά από τρίτους

Τα πρώτα μηνύματα σχετικά με ανταλλακτικά aftermarket είχαν παρουσιαστεί περίπου πριν ένα χρόνο στα iPhone XR, XS and XS Max. Το μήνυμα εμφανιζόταν σε όσους αντικαθιστούσαν τις μπαταρίες και έβαζαν από τρίτους κατασκευαστές.

To μήνυμα από ότι φαίνεται είναι ενημερωτικό αλλά σίγουρα η εταιρία έχει σκοπό να χτυπήσει έμμεσα την αξιοπιστία των ανταλλακτικών από τρίτους κατασκευαστές.

Σκοπός από ότι φαίνεται είναι να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο των επισκευών iPhone από τα εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα.

Τα μηνύματα εμφανίζονται και σε οθόνες που είναι τύπου OEM A++ ποιότητας όπως της original. Ουσιαστικά η ταυτοποίηση του προϊόντος θα πρέπει να γίνεται με κάποιο serial number που διαθέτει η οθόνη και θα κάνει κάποιο είδους επιβεβαίωσης με το λειτουργικό.

Την πληροφορία την πήραμε από το engadget


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο