Ξεκλείδωμα Apple ID. Ξεκλειδώνει το apple id αν ξεχάσεις το password σου;

Μοιραστείτε το άρθρο

apple id iphone activation

Ξεκλείδωμα Apple ID

Η apple μετά την έκδοση 7.0 του ios ενεργοποίησε ένα νέο επίπεδο ασφαλείας ώστε να αποτρέψει την κλοπή των iPhone. Ο κάτοχος του iPhone μπορεί πλέον να κλειδώσει το κινητό του με το appleid που έχει δήλωσει. Έτσι εάν το τηλέφωνο χαθεί πρακτικά είναι άχρηστο μιας και για να ενεργοποιηθεί το τηλέφωνο θα πρέπει να γνωρίζει αυτός που θα το βρει, το appleid του κατόχου καθώς επίσης και το password. Φυσικά σαν ιδέα είναι ότι καλύτερο έχει υλοποιηθεί σε θέματα ασφαλείας κινητών τηλεφώνων. Αλλά τι γίνεται αν ο χρήστης ξεχάσει το apple id του;

Κυκλοφόρησε πριν αρκετό καιρό στο Internet μία λύση σχετικά με το αν έχεις ξεχάσει τον κωδικό του apple id πως μπορείς να τον κάνεις reset. Η λύση έλεγε να στείλεις με email φωτογραφία της απόδειξης, του κουτιού και της ταυτότητας του κατόχου και η apple μηδένιζε τον κωδικό.

Δυστυχώς η παραπάνω λύση έτσι όπως την αναφέρουν δεν ισχύει. Τουλάχιστον μετά την επικοινωνία που είχαμε με την apple. H αλήθεια είναι ότι υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις που ξεκλείδωσαν τα apple id τους οι κάτοχοι στέλνοντας την απόδειξη αγοράς του κινητού, την ταυτότητά τους και την φωτογραφία του κουτιού μαζί με κάποιες πληροφορίες του τηλεφώνου (imei, product code) κι εφόσον ήταν μέσα στα χρονικά πλαίσια της εγγύησης.  Έχουμε επικοινωνήσει με την apple και στην τηλεφωνική υποστήριξη και μέσω email και η απάντηση τους ήταν η παρακάτω:

Ξεκλείδωμα Apple ID από την Apple

Για να ξεκλειδώσει το apple id χρειάζεται τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού καθώς επίσης και τις μυστικές απαντήσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί σαν δικλείδα ασφαλείας. Και χρειάζεται τα πλήρη στοιχεία του apple id του οποίου έχει δηλωθεί η συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος αγοράσει ένα iPhone μεταχειρισμένο το οποίο είναι δηλωμένο στο apple id του πρώτου χρήστη – κι αυτός δεν έχει απενεργοποιήσει την υπηρεσία FindMyIphone- τότε δεν μπορείς να το ξεκλειδώσεις.

Υπάρχει επίσης μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια, ένα bug το οποίο η ίδια η apple μας ανέλυσε μέσω του customer care. Εάν έχεις δηλώσει ένα apple id και στην συνέχεια το αλλάξεις και δηλώσεις κάποιο άλλο apple id στην ίδια συσκευή και αναβαθμίσεις το τηλέφωνο, κατά την διαδικασία της ενεργοποίησης η apple θα σου ζητήσει να εισάγεις το apple id το οποίο αρχικώς έχεις δηλώσει, ενώ στην πραγματικότητα θα πρέπει να βάλεις το δεύτερο apple id το οποίο έχεις αλλάξει και χρησιμοποιείς.

Ξεκλείδωμα Apple ID από τρίτους

Υπάρχουν πολλά καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που κατά την διαδικασία πώλησης ενός iPhone, ενεργοποιούν στον πελάτης apple id διότι αρκετοί δεν ξέρουν να δημιουργούν, ο υπάλληλος γράφει τους κωδικούς σε ένα χαρτάκι κι ο πελάτης το χάνει! Οι περιπτώσεις αυτές είναι εκατοντάδες στην Ελλάδα. Καθημερινά μας έρχονται πελάτες που τους έχουν δημιουργήσει άλλοι το apple id τους και δεν γνωρίζουν τους κωδικούς ούτε τις μυστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις -που οι περισσότεροι από μας βάζουμε στην τύχη τις απαντήσεις έτσι για να γλιτώνουμε χρόνο-.

Έχω ξεχάσει τον κωδικό του apple id

Στην περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό apple id σας και κάνετε αναβάθμιση το τηλέφωνο και σας ζητήσει τα στοιχεία του apple id για να ενεργοποιηθεί υπάρχει τρόπος να αποδεσμευτεί το apple id και να το ενεργοποιήσετε με καινούριο λογαριασμό. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον το iphone δεν έχει δηλωθεί σαν black listed δηλαδή κλεμμένο! Η διαδικασία γίνεται μέσω ειδικών servers στους οποίους δηλώνεις το imei του κινητού σου και ξεμπλοκάρουν το apple id σε 10-20 μέρες. Το πρόβλημα που υπάρχει με αυτόν τον τρόπο είναι το υψηλό κόστος ξεκλειδώματος/αποδέσμευσης apple id και ότι οι πιθανότητες να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο δεν προσεγγίζουν το 100%. Η αναξιοπιστία που προβάλλεται μέσω των server δεν οφείλεται τόσο σε αυτούς που τους διαθέτουν όσο στους συνεργάτες τους οποίους έχουν.

Η αποδέσμευση ενός apple id μέσω server δεν απαιτεί κάποια ειδική διαδικασία μέσω προγράμματος ή αλγορίθμων που θα επιτρέψουν να αφαιρεθεί ένα apple id από ένα κλειδωμένο iphone. Στην πραγματικότητα υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στο τεχνικό τμήμα της apple με πρόσβαση στους servers της που τους επιτρέπουν να επέμβουν στον λογαριασμό apple id και να στο μηδενίσουν. Αυτοί παίρνουν το ρίσκο να αποδεσμεύσουν το iphone από ένα apple id (εφόσον δεν έχει δηλωθεί κλεμμένο) και φυσικά το 80% της τιμής ξεκλειδώματος πηγαίνει σε αυτούς ενώ μόλις το 10% στον server και το 10% στον reseller.

Πολλές φορές η ίδια η apple κάνει request σε servers και με αυτόν τον τρόπο εντοπίζει τους υπαλλήλους της που κάνουν τα αιτήματα ξεκλειδώματος μέσω log files)για το ξεκλείδωμα και φυσικά του απολύει.Αυτός είναι κι ο λόγος που πολλές φορές οι servers απενεργοποιούν τις υπηρεσίες unlock apple id για μήνες μέχρι να βρουν άλλον σύνδεσμο που θα τους παρέχει αυτή την υπηρεσία μέσα από την apple.

 

Apple id ξεκλείδωμα από το 9Volto

Το 9Volto συνεργάζεται με τους πιο γνωστούς gsm unlock servers της Ευρώπης και της Αμερικής και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ανταγωνιστικές τιμές. Βασική προυπόθεση είναι ο κάτοχος να έχει την απόδειξη αγοράς του iphone για να επιβεβαιώσουμε ότι είναι ο κάτοχος της συσκευής

Είναι εμφανές ότι η apple θα έπρεπε να βρει κάποια λύση για τους χρήστες που πραγματικά είναι οι κάτοχοι του τηλεφώνου και δεν τους δίνει κάποια άλλη δίοδο να το αποδείξουν πλην την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών στοιχείων που έχουν δηλώσει.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την apple σχετικά με το πως μπορεί επίσημα ο κάτοχος ενός iphone να μπορεί να μηδενίσει το apple id του εάν έχει ξεχάσει τους κωδικούς και τις μυστικές απαντήσεις. Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε νεότερα!

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο