Γιατί το κινητό φορτίζει αργά

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Γιατί το κινητό φορτίζει αργά

Σε πάρα πολλούς χρήστες κινητών τηλέφωνων και ιδιαίτερα smartphones έχει τύχει να φορτίζει η μπαταρία αργά. Η διάρκεια φόρτισης ενός κινητού τηλέφωνου εξαρτάται από 3 βασικούς παράγοντες.

  • Πόσα mAh είναι ο φορτιστής που χρησιμοποιούμε
  • Η μπαταρία του κινητού πόσα mAh χωρητικότητας είναι
  • Το κινητό αν διαθέτει και υποστηρίζει τεχνολογία fast charge

Που οφείλεται η αργή φόρτιση στο κινητό

Υπάρχουν smartphones (κυρίως κινέζικα) που διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες εσωτερικά και μικρούς φορτιστές στην συσκευασία. Εάν ένα smartphone έχει 6.000mAh μπαταρία και ο φορτιστής είναι 1Ah τότε η μπαταρία θα φορτιστεί σε περίπου 6 ώρες.

Σε μία τέτοια περίπτωση το πρόβλημα διορθώνεται εάν χρησιμοποιήσουμε έναν φορτιστή με περισσότερα Ah. Ενας φορτιστής με 2Ah μπορεί να φορτίσει το κινητό σε 3 ώρες.

Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δούμε τα smartphones τα οποία ενώ στην αρχή φόρτιζαν γρήγορα, τώρα αργούν.

 

H αργή φόρτιση μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα hardware της συσκευής, του φορτιστή ή σε κακή χρήση τους.

Τι προκαλεί την αργή φόρτιση στο κινητό

 

Ελαττωματικό καλώδιο στον φορτιστή

Ένα καλώδιο εάν τσακιστεί ή ταλαιπωρηθεί δεν δίνει την μέγιστη ένταση ρεύματος και το τηλέφωνο αργεί να φορτίσει. Γενικά ένα καλώδιο μπορεί να χαλάσει εάν είναι τσακισμένο, κομμένο, οι επαφές οξειδωμένες ή ταλαιπωρημένο.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα έαν αντικαταστήσετε το καλώδιο με ένα άλλο καινούργιο ή μεταχειρισμένο το οποίο  δεν έχει φθορές.

 

Χαλασμένος φορτιστής

Ο φορτιστής δεν δίνει το κατάλληλο ρεύμα έτσι ώστε να φορτίσει γρήγορα τον κινητό τηλέφωνο. Ο φορτιστής μπορεί να χαλάει από πτώση ή ανόρθωση τάσης ρεύματος στο σπίτι. Μπορεί επίσης να χαλάσει εάν είναι συνέχεια συνδέμενος στην πρίζα ακόμη κι αν δεν φορτίζουμε το κινητό.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοκιμάσετε έναν νέο φορτιστή ο οποίος να είναι τουλάχιστον τα ίδια Ah με αυτόν του κατασκευαστή.

Πρόβλημα στον σύστημα φόρτισης της συσκευής

Ο connector φόρτισης του κινητού είναι χαλασμένος και δεν δίνει την απαραίτητη τάση στην μπαταρία για να φορτίσει γρήγορα. Αυτό ενδέχεται να συμβεί κι αν ο connector φόρτισης έχει υγρασία ή σημάδια οξείδωσης.

Εάν το τηλέφωνο έχει πρόβλημα στο σύστημα φόρτισης δυστυχώς θα πρέπει να το πάτε σε ένα επισκευαστικό κέντρο όπως είναι το 9Volto

 

Εφαρμογές σε λειτουργία

Εάν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό και αργί να φορτίσει ενδέχεται να υπάρχουν εφαρμογές στο παρασκήνιο που λειτουργούν και καταναλώνουν μπαταρία. Εφαρμογές και λειτουργίες όπως μουσική, youtube, update, downloading, wifi sharing, volte μπορούν να καθυστερήσουν αισθητά την φόρτιση του smartphone.

 

Ελαττωματική ή πολυετής μπαταρία

Η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου είναι πολλά χρόνια δίχως να έχει αντικατασταθεί ή ελαττωματική. Η μπαταρίες χαλάνε με το πέρασμα του χρόνου ή μπορεί να φουσκώσουν από διάφορους παράγοντες και να αργούν να φορτίσουν.

Εφόσον η μπαταρία είναι αποσπώμενη μπορείτε να αγοράσετε μία και να την αντικαταστήσετε μονός σας. Σε περίπτωση που είναι ενσωματωμένη θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα επισκευαστικό κέντρο όπως είναι το 9Volto.

Βραχυκυκλωμένη πλακέτα κινητού

Ένα βραχυκύκλωμα στην πλακέτα του κινητού είναι αρκετή να έχει το smartphone εσωτερική κατανάλωση από διαρροή ρεύματος και το τηλέφωνο όχι μόνο να φορτίζει αργά, αλλά και να αδειάζει η μπαταρία γρήγορα.

Τα βραχυκυκλώματα στην πλακέτα ενός smartphone μπορεί να προκληθούν από

  • Υγρασία
  • Πτώση συσκευής
  • Ελαττωματική κατασκευή
  • Υπερθέρμανση υλικών την πλακέτας
  • Παλιά συσκευή με πολύωρη χρήση εργασίας
  • Υπέρταση κατά την διάρκεια της φόρτισης

Σε αυτή την περίπτωση ο εντοπισμός του βραχυκυκλώματος προϋποθέτει την επίσκεψη σε εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο που ασχολείται με την επισκευή της πλακέτας όποως είναι το 9Volto.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet , laptop και υπολογιστών το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο