Πως καθαρίζω ένα κινητό τηλέφωνο smartphone
Πως καθαρίζω ένα κινητό τηλέφωνο smartphone
Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα των smartphone δεν γνωρίζουν πως πρέπει να τα καθαρίζουν.
Τα smartphones αποτελούνται από διαφορετικά υλικά και το κάθε υλικό καθαρίζεται με διαφορετικό τρόπο.
Υπάρχουν όμως κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε όταν θέλουμε να καθαρίσουμε ένα κινητό τηλέφωνο.
Παρακάτω δίνουμε κάποιες οδηγίες για το καθαρισμό του smartphone, που μπορεί να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε, χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι
Καθαρισμός οθόνης κινητού τηλέφωνου smartphone
To σημαντικότερο τμήμα ενός smartphone είναι η οθόνη. Οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων αποτελούνται από κανονικό γυαλί που διαθέτει ειδικό αισθητήρα αφής που ονομάζεται digitizer.
Για να καθαρίσουμε την οθόνη του smartphone θα πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω:
- Απενεργοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο έτσι ώστε να βλέπετε τις λερωμένα σημεία της οθόνης
- Χρησιμοποιείστε πανί με μικροίνες για να αφαιρέσετε δακτυλιές, σκόνη και λεκέδες.
- Σε περίπτωση που οι λεκέδες επιμένουν βρέξτε ένα σημείο του πανιού και με κάθετες κι οριζόντιες κινήσεις επιμείνετε στα σημείω των λεκέδων. Προσοχή. Το πανί πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό κι όχι βρεγμένο. Να μην στάζει νερά όταν το στίβετε.
- Μην ρίχνετε ποτέ απευθείας στην οθόνη, νερό και υγρά καθαριστικά τζαμιών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο digitizer της συσκευής και να μην λειτουργεί το touch.
- Εαν χρησιμοποιείτε καθαριστικά οθονών θα πρέπει αυτά να τα ρίχνετε κατευθείαν στο πανάκι καθαρισμού κι όχι στην οθόνη του smartphone
- Εαν έχετε κάποιο λεκέ που δεν φεύγει με τίποτα, δοκιμάστε να ρίξετε σε ένα πανάκι λίγο οινόπνευμα και να επιμείνετε μόνο στο σημείο του έντονου λεκέ. Προσοχή. Θα πρέπει η οθόνη σας να είστε σίγουρος ότι είναι γυαλί κι όχι πλαστικό. Σε περίπτωση που το τζάμι είναι πλαστικό, το οινόπνευμα θα θολώσει το πλαστικό τζάμι μόνιμα.
- Εάν η οθόνη έχει σκόνη μην τρίβετε πάνω στην οθόνη το πανάκι. Απλά σκουπίστε απαλά την σκόνη με το πανί δίχως να το πιέζετε πάνω στην οθόνη. Ένας κόκκος σκόνης είναι αρκετός να χαράξει και gorilla glass. Διαβάστε περισσότερα >-εδώ<- .
Πως καθαρίζουμε το ακουστικό στο smartphone
Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν μικρές σίτες στα ακουστικά τους έτσι ώστε να τα προστατεύουν από την υγρασία κι από ρινίσματα μετάλλων που μπορεί να το τρυπήσουν.
Ο ιδρώτας και η σκόνη φράζουν τις σίτες των ακουστικών με αποτέλεσμα να ακούγεται μακριά ο συνομιλητής μας. Για να καθαρίσουμε το ακουστικό μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω ενέργειες.
- Δοκιμάστε με μία στεγνή οδοντόβουρτσα να τρίψετε ελαφρα την σίτα του ακουστικού. Κρατήστε ανάποδα το κινητό τηλέφωνο έτσι ώστε η σίτα να δείχνει προς τα κάτω και τρίψτε ελαφρά με την στεγνή οδοντόβουρτσα για να φύγουν τα κομμάτια που φράζουν την σίτα.
- Πάρτε μία μπατονέτα με οινόπνευμα, δίχως να είναι πολύ βρεγμένη, απλά να είναι υγρή και περάστε την μπατονέτα από την σίτα να μαζέψει την σκόνη που υπάρχει ακόμη πάνω εκεί.
- Μην δοκιμάσετε να τρυπήσετε την σίτα με αιχμηρά αντικείμενα όπως καρφίτσες, βελόνες κτλ. Με αυτόν τον τρόπο βάζετε όλη την σκόνη μέσα στο ακουστικό και υπάρχει κίνδυνος να το τρυπήσετε.
- Μην ρίξετε κανένα σπρέι καθαρισμού στο ακουστικό του smartphone. Αυτό θα του προκαλέσει μόνιμη βλάβη.
Πως καθαρίζουμε το ηχείο στο smartphone
Ο καθαρισμός του ηχείου είναι ακριβώς ίδιος με τον καθαρισμό του ακουστικού. Συνήθως τα ηχεία έχουν μεγαλύτερες σίτες και καθαρίζονται πιο εύκολα από τις σίτες των ακουστικών. Παραθέτουμε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε το ηχείο του smartphone σας με αντικείμενα που διαθέτετε στο σπίτι.
- Δοκιμάστε με μία στεγνή οδοντόβουρτσα να τρίψετε ελαφρα την σίτα του ηχείου Κρατήστε όρθιο ή κάθετα το κινητό τηλέφωνο έτσι ώστε η σίτα να δείχνει προς τα κάτω και τρίψτε ελαφρά με την στεγνή οδοντόβουρτσα για να φύγουν τα κομμάτια που φράζουν την σίτα.
- Πάρτε μία μπατονέτα με οινόπνευμα, δίχως να είναι πολύ βρεγμένη, απλά να είναι υγρή και περάστε την μπατονέτα από την σίτα να μαζέψει την σκόνη που υπάρχει ακόμη πάνω εκεί.
- Μην δοκιμάσετε να τρυπήσετε την σίτα με αιχμηρά αντικείμενα όπως καρφίτσες, βελόνες κτλ. Με αυτόν τον τρόπο βάζετε όλη την σκόνη μέσα στο ηχείο και υπάρχει κίνδυνος να το τρυπήσετε.
- Μην ρίξετε κανένα σπρέι καθαρισμού στο ηχείο του smartphone
Πως καθαρίζουμε τα πλαστικά μέρη του smartphone
Τα περισσότερα μέρη ενός smartphone εκτός από την οθόνη, αποτελούνται από πλαστικά υλικά διαφόρων συνδυασμών. Τα πλαστικά μέρη ενός smartphone συνήθως βρίσκονται στο περίβλημα, στο πίσω μέρος και στα πλήκτρα.
- Χρησιμοποιείστε μπατονέτες ελαφρώς υγρές με οινόπνευμα για να για να καθαρίσετε τα πλήκτρα και το περίβλημα, ειδικά στα σημεία που ενώνεται με το τζάμι.
- Τα πλαστικά θέλουν περισσότερο τρίψιμο με υγρό πανί είτε με νερό είτε με οινόπνευμα. Προσοχή. Μην τρίψετε με ένταση αλλά απαλά με επιμονή. Κι όχι στα σημεία που υπάρχει η οθόνη ή άλλα σημεία γυαλιού (camera, πίσω καπάκια με γυαλί κτλ)
- Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά της αγοράς. Τα πλαστικά δεν γνωρίζετε από τι υλικά αποτελούνται και μπορούν να τα καθαριστικά της αγοράς να αλλοιώσουν τα χρώματα ή την υφή.
Παρατηρήσεις
Όταν καθαρίζουμε ένα smartphone θα πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
- Ποτέ δεν πετάμε κάνενα είδος καθαριστικού όσο κι ανώδυνο να είναι, πάνω στο smartphone ή στα εξαρτήματά του, ακουστικό, μικρόφωνο κτλ
- Δεν τρίβουμε ποτέ με δύναμη το πανάκι στην οθόνη και σε όλα τα σημεία που υπάρχει γυαλί.
- Οι κινήσεις που κάνουμε στους λεκέδες που επιμένουν είναι οριζόντιες ή κάθετες κι όχι κυκλικές
- Μην χρησιμοποιείτε μάλλινα ρούχα για να καθαρίζετε το κινητό σας τηλέφωνο
- Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά πέρα από οινόπνευμα, νερό, απιονισμένο νερό ή ισοπροπυλική αλκοόλη κι αυτά πάνω σε πανί
Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο υπολογιστών laptop και smartphones. Διαβάστε ποιοί είμαστε ->εδώ<-
Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176
Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212
- Πόσους αισθητήρες έχει ένα smartphone και τι κάνουν - 12 Σεπτεμβρίου 2024
- Τύποι επεξεργαστών για υπολογιστές - 5 Σεπτεμβρίου 2024
- Τύποι καλωδίων δικτύου χαρακτηριστικά και ταχύτητα - 26 Αυγούστου 2024