Επισκευή οθόνης κινητού. Τι πρέπει να γνωρίζω

Μοιραστείτε το άρθρο

Επισκευή οθόνης κινητού

Η επισκευή της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου θεωρείται η πιο επιζήμια κι ακριβότερη βλάβη. Η οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου κοστολογείται από 25 εύρω και μπορεί να φτάσει εώς και 300 ευρώ. Τι πρέπει όμως να γνωρίζω όμως για την επισκευή της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου και ιδιαίτερα ενός smartphone;

Τιμή επισκευής οθόνης κινητού

Η τιμή της επισκευής οθόνης ενός smartphone καθορίζεται από τους παρακάτω παράγοντες:

 • Εάν η οθόνη είναι SuperAmoled, IPS ή απλή
 • Εάν η οθόνη αντικαθίσταται μαζί με το frame και το digitizer
 • Εάν το τηλέφωνο ή το smartphone είναι IP67 ή IP68
 • Eάν η νέα οθόνη που θα μπει είναι original , OEM, OEM A+, OEM A++

Οι οθόνες SuperAmoled (ειδικά της Samsung) είναι πολύ ακριβές σαν ανταλλακτικό και δυστυχώς δεν υπάρχουν OEM που να μπορούν να προσεγγίσουν την απεικόνιση των οθονών Samsung. Διαβάστε ->εδώ<- γιατί είναι ακριβές οι οθόνες Samsung. Οι IPS οθόνες ειναι πιο φτηνές και φυσικά εκεί μπορούμε να βρούμε και τύπου OEM A++ σε ακόμη καλύτερη τιμή που η απεικόνισή τους προσεγγίζει τις IPS.

Υπάρχουν οθόνες που χρειάζεται να αντικατασταθούν μαζί με το μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα της οθόνης (frame). Εάν αντικατασταθεί μόνη της δίχως το frame υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανασπάσει κι από απλή χρήση δίχως να πέσει το κινητό τηλέφωνο. Η οθόνη μαζί με το frame είναι πιο ακριβή σαν ανταλλακτικό από ότι η απλή οθόνη. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που επιβάλλεται η αντικατάσταση οθόνης και frame μαζί.

Εάν το τηλέφωνο είναι αδιάβροχο με δείκτη στεγανότητας IP67 ή IP68 τότε η διαδικασία είναι περισσότερο χρονοβόρα και θέλει ειδικές τεχνικές και κόλλες αδιαβροχοποίησης που ανεβάζουν ελάχιστα το κόστος επισκευής της οθόνης.

Οι οθόνες -εκτός από τις original- έχουν ποιότητες. Η καλύτερη ποιότητα οθόνης που προσεγγίζει αυτή της γνήσιας είναι η OEM A++. Η τιμή τις οθόνης διαμορφώνεται ανάλογα με την ποιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν μία οθόνη original έχει 120€, η OEM A++ έχει 90€, η OEM A+ 80€ και η A στα 65€.

Η ποιότητα όσο κατεβαίνει η τιμή δεν έχει να κάνει μόνο με την απεικόνιση των χρωμάτων αλλά και με την ποιότητα του εξωτερικού γυαλιού καθώς επίσης και με την απόκριση του touch.

Διαδικασία αντικατάστασης οθόνης κινητού

Ο πελάτης που θέλει να επισκευάσει την οθόνη ενός smartphone θα πρέπει να προσέξει τα παρακάτω:

 • Η διαδικασία αντικατάστασης μίας οθόνης απαιτεί χρόνο ειδικά όταν η συσκευή είναι αδιάβροχη. Δώστε χρόνο στους τεχνικούς
 • Η κόλληση της νέας οθόνης απαιτεί πίεση που παρέχεται με ειδικό εξοπλισμό και για αρκετή ώρα μετά την επιδιόρθωση της βλάβης
 • Στην αντικατάσταση της οθόνης κανονικά τα δεδομένα δεν χάνονται. Σιγουρευτείτε ότι το επισκευαστικό κέντρο που θα διαλέξετε δεν θα σας τα σβήσει.
 • Η αλλαγή οθόνης ενδέχεται (σε ελάχιστες περιπτώσεις) να προκαλέσει λογισμικό πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση η αλλαγή της οθόνης να προκαλέσει boot loop στο smartphone και να χρειαστεί αναβάθμιση. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κρατήσει backup.
 • Υπάρχει πιθανότητα αν η οθόνη σας έχει ξεκολλήσει να οφείλεται σε φουσκωμένη μπαταρία και να χρειαστεί να αλλάξετε και μπαταρία.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επισκευή της οθόνης ενός smartphone

Υπάρχουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε για την επισκευή της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου και ιδιαίτερα ενός smartphone.

 • H νέα οθόνη έχει εγγύηση. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι δίχως να σπάσει (εσωτερικά ή εξωτερικά) τότε το επισκευαστικό κέντρο την αντικαθιστά.
 • Αστοχία υλικού. Υπάρχει περίπτωση ακόμη κι original οθόνες να μπουν στο νέο τηλέφωνο και να έχουν κάποιο πρόβλημα. Ακόμη και καινούργια τηλέφωνα έχουν βγάλει ολόκληρες παρτίδες με ελλατωματικές οθόνες. Εκεί αναλαμβάνει πάλι το επισκευαστικό κέντρο να την αντικαταστήσει.
 • Αλλαγή touch ή μόνο οθόνη. Ξεχάστε αυτά που βλέπετε στο youtube. Το 90% των περιπτώσεων όταν σπάσει μόνο το εξωτερικό τζάμι ή μόνο μέσα η οθόνη, αλλάζει οθόνη-digitizer-τζάμι μαζί. Αυτή είναι η σωστή επισκευή. Οι άλλες διαδικασίες αποκόλλησης τζαμιού και κόλλησης όσο και καλή δουλειά να γίνει μετά από λίγους μήνες θα ξεκολλήσει το τζάμι ή θα κάνει κηλίδα.
 • Ζητείστε αδιαβροχοποίηση στα τηλέφωνα που είναι αδιάβροχα. Την διαδικασία της αδιαβροχοποίησης την κάνουν ελάχιστα καταστήματα όπως είναι το 9Volto.
 • Εάν η τιμή είναι μικρή προτιμήστε οθόνη που διαθέτει frame.

Τι πρέπει να ελέγξουμε μετά την επισκευή της οθόνης

Μόλις παραλάβετε την οθόνη από το επισκευαστικό κέντρο θα πρέπει πριν φύγετε να ελέγξετε τα παρακάτω:

 • Αν δουλεύουν σωστά ακουστικό, μικρόφωνο, κουδούνι, σήμα, wifi, bt, nfc, αισθητήρες γυροσκόπιο και proximity
 • H οθόνη αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Το touch χρόνος απόκρισης, τα χρώματα και η φωτεινότητα.
 • Αν είναι κολλημένη σωστά δίχως να έχει κενά ή στραβώματα το σασί του κινητού τηλεφώνου.

To 9Volto μπορεί να αναλάβει όλη την διαδικασία της αντικατάστασης της οθόνης του smartphone σας καθώς και την διαδικασία αδιαβροχοποίησης. Τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι original ή ποιότητας OEM A++

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο