iPhone καινούργιο μεταχειρισμένο ή refurbished. Πως τα ξεχωρίζω

Μοιραστείτε το άρθρο

iPhone καινούργιο μεταχειρισμένο ή refurbished

Πόσο σίγουροι είστε ότι το iPhone το οποίο έχετε είναι καινούργιο; Υπάρχει τρόπος στα iPhone να αναγνωρίζουμε αν είναι καινούργιο, μεταχειρισμένο ή refurbished (ανακατασκευασμένο).

Εάν έχετε αγοράσει iPhone από κάποια αλυσίδα καταστημάτων (cosmote, vodafone, wind) ή από κάποιο αξιόπιστο κατάστημα από το skroutz.gr τότε δεν έχετε κάποιο φόβο να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ηλεκτρονικών και φυσικών καταστημάτων, ιστοσελίδες που προωθούν ειδικές προσφορές μέσω προπαραγγελίων κτλ που πουλούν iPhone τα οποία δηλώνονται ως καινούργια, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μεταχειρισμένα ή refurbished.

Πως ξεχωρίζω το καινούργιο iPhone από το Refurbished

Η Apple αναφέρει αναλυτικά στην επιλογή πληροφορίες της συσκευής (about) κάποιους κωδικούς οι οποίοι προσδιορίζουν την προέλευση του iPhone.

Για να βρείτε τον κωδικό αυτό θα πρέπει να πάτε στην επιλογή ρυθμίσεις και μετά στις πληροφορίες της συσκευής.

Εκεί πηγαίνετε στο σημείο που γράφει μοντέλο και θα δείτε ένα κωδικό που μοιάζει κάπως έτσι. MN572LL/A

O πρώτος χαρακτήρας αναγράφει εάν η συσκευή είναι καινούργια, ανακατασκευασμένη (refurbished) ή εχει αντικατασταθεί στο πελάτη (δηλαδή είναι refurbished κι αυτή)

  • M : Η συσκευή είναι καινούργια, έχει αγοραστεί καινούργια
  • F :  H συσκευή είναι ανακατασκευασμένη, έχει πουληθεί σαν ανακατασκευασμένο ( πιο φτηνά στην αγορά)
  • Ν:  Η συσκευή έχει αντικατασταθεί. Έχει πάει δηλαδή σε κάποιο εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο και έχει αντικατασταθεί με αυτό το μοντέλο. Το iPhone που έχει πρόβλημα και αντικαθίσταται επίσημα από την εταιρία δεν είναι καινούργιο, αλλά refurbished.
  • P:  Παραμετροποιημένο για κάποιες χώρες ή εταιρίες που κάνουν μία μεγάλη αγορά και θέλουν να έχουν customized έκδοση. Παραμετροποιήμενα iPhone έχουν έρθει στο 9Volto από Dubai και Σαουδική Αραβία, τα οποία δεν είχαν cameras selfie και φορούσαν ειδικά καπάκια της apple τα οποία δεν είχαν τρύπα στην camera. Εσωτερικά τα τηλέφωνα δεν διέθεταν και camera selfie. Είχαν τον χαρακτηρισμό P

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο