iphone x

Προβλήματα του iphone x

Μοιραστείτε το άρθρο

Iphone x προβλήματα και bugs

Το iphone X θεωρείται ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα smartphone στον κόσμο. Πολλές φορές όμως ακόμη και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές όσα user tests και να κάνουν δεν μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα που θα εμφανιστούν όταν πουληθεί το κινητό τηλέφωνο στην αγορά μαζικά και εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες αρχίζουν να το χρησιμοποιούν.

Αυτός είναι από τους λόγους που σαν 9Volto προτείνουμε στους χρήστες να μην παίρνουν ποτέ τις αρχικές εκδόσεις που λανσάρονται στην αγορά αλλά την δεύτερη ή την τρίτη παρτίδα που θα βγει όποτε και τα αρχικά bugs ενός smartphone θα έχουν διορθωθεί. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο στα iphone αλλά για όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Παραθέτουμε μερικά προβλήματα από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σοβαρά που έχουν εντοπίσει οι χρήστες και τα έχουν αναφέρει στο internet.

 

Η αναγνώριση προσώπου του Iphone X απέτυχε (face id failure iphone x)

Αρκετοί χρήστες iphone x έχουν αναφέρει ότι η αναγνώριση προσώπου δεν λειτουργεί και δεν ξεκλειδώνει το smartphone. Η εφαρμογή που σχετίζεται με την αναγνώριση προσώπου κολλάει ειδικά όταν έχεις ενεργοποιημένη την εφαρμογή της camera κι έχεις βγάλει φωτογραφία πριν και μετά κλειδώσει το iphone. Οι περιπτώσεις που έχουν παρουσιαστεί είναι ελάχιστες όπως αναφέρει η apple. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα με κάποιο update. Ούτε η apple θεωρεί ότι το πρόβλημα θα πρέπει να ληφθεί ως hardware και να καλυφθεί η συσκευή στην εγγύηση. Πάντως ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι ότι την νύχτα το τηλέφωνο δεν ξεκλειδώνει όταν δεν υπάρχει φωτισμός και ο φωτισμός της οθόνης πολλές φορές δεν είναι αρκετός για να αναγνωρίσει το iphone x το πρόσωπο και να ξεκλειδώσει την συσκευή.

Το τζάμι του φακού του Iphone X σπάει εύκολα (glass len iphone x)

Χωρίς να πέσει κάτω το τζάμι του φακού της camera σπάει από μόνο του. Έχει παρουσιαστεί σε περιοχές που κάνει πολύ κρύο ή γίνονται απότομες αλλαγές θερμοκρασίας από ζέστη σε κρύο.

Η απότομη διαστολή ή συστολή του τζαμιού προκαλεί αυτό το ράγισμα το οποίο δυστυχώς η apple δεν το αναγνωρίζει σαν κατασκευαστικό πρόβλημα αλλά σαν κακή χρήση του χρήστη. Αυτό έχει παρατηρηθεί και σε κινητά τηλέφωνα smartphone άλλων εταιριών.

Καθυστέρηση εισερχόμενης κλήσης στο Iphone X (incoming call delay iphone x)

Ενώ το κουδούνι ακούγεται η οθόνη δεν έχει ανάψει. Ο χρόνος απόκρισης της οθόνης μετά τον ήχο της εισερχόμενης κλήσης σε ορισμένες περιπτώσεις είναι από 5 έως 10 δευτερόλεπτα.

Πράσινη γραμμή στην οθόνη του Iphone X (iphone x lcd green line of death)

Αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετές. Ξαφνικά το τηλέφωνο μπορεί στο να βγάλει μία κάθετη πράσινη γραμμή στην αριστερή ή στην δεξιά πλευρά του iphone.  Aυτο προκαλείται ξαφνικά δίχως να έχει αναφερθεί κάποιος ιδιαιτέρος λόγος.

Πάντως με βάση την προσωπική μας εμπειρία από το τμήμα service iphone του 9Volto ή έντονη φωτεινότητα της amoled οθόνης σε συνδυασμό με το ζέσταμα του 4g μπορεί να προκαλέσει αυτή την πράσινη γραμμή. Καλό είναι την φωτεινόνητα του iphone x να μην την έχετε στο τέρμα και ειδικά δε όταν νιώθετε ότι το smartphone ζεσταίνεται από 4g ή από έντονη χρήση του επεξεργαστή.

Σε αυτή την περίπτωση η αντιπροσωπεία καλύπτει την αντικατάσταση της συσκευής με άλλη ανακατασκευασμένη (όπως κάνει πάντα η apple).

 

Ορισμένα Iphone X είναι πιο γρήγορα από κάποια άλλα στην ταχύτητα του 4g (iphone x faster and slower)

To modem chip του iphone x, το οποίο ευθύνεται για την εκπομπή και την λήψη του σήματος, κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Δηλαδή υπάρχουν δύο διαφορετικά iphone x που το ένα χρησιμοποιεί modem chip της intel ενώ το άλλο χρησιμοποιεί modem chip της qualcomm.

Τα iphone x τα οποία έχουν modem qualcomm είναι πιο γρήγορα από αυτά που χρησιμοποιούν modem intel. Η αλήθεια είναι ότι γενικά η qualcomm στο θέμα τον μικροεπεξεργαστών πάνω σε smartphone είτε πρόκειται για main processor είτε για modem έχει περάσει πιο μπροστά από την intel.

Για να καταλάβει ένας χρήστης ποιό modem chip έχει μπορεί να πάει στο μενού: Ρυθμίσεις: Γενικά: About: Mοντέλο. Κάντε κλικ πάνω στο μοντέλο.

Εάν σας γράψει:
A1865 model number = Qualcomm iPhone X
A1901 model number = Intel iPhone X

Το ηχείο και τα ακουστικά του Iphone X βγάζουν ένα περιέργο θόρυβο στην μουσική η στα video (buzzer sound iphone x)

Όταν ακούει κάποιος μουσική από το ηχείο ή τα ακουστικά ακούγεται κι ένας θόρυβος μαζί με την μουσική. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και το iphone 8 το οποίο με software update διορθώθηκε. Το πρόβλημα είναι πολύ συχνό κι έχει αναφερθεί από πάρα πολλούς χρήστες που χρησιμοποιούν το Iphone X. Ο θόρυβος ακούγεται είτε κάποιος ακούσει μουσική από το ακουστικό είτε από το ηχείο.

 

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο