hard bricked

Hard Bricked Smartphones. Δεν ανάβει κολλάει στην εκκίνηση

Μοιραστείτε το άρθρο

hard bricked android

hard bricked android

Hard Bricked Smartphones

Αρκετά smartphones (android / ios / windows) μπορούν να πάθουν ξαφνική ζημιά στο λογισμικό τους και να κολλάνε κατά την εκκίνηση, να εμφανίζουν μόνο το λογότυπο της εταιρίας ή να μην ανάβουν καθόλου. Αυτό μπορεί να προκληθεί από κάποια λάθος ενημέρωση κατά την διαδικασία της αναβάθμισης λογισμικού ενός smartphone, από τον ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο, από κάποιον κακόβουλο ιό ή malware ή ακόμη κι από κάποια εφαρμογή που μπορεί να κάνει confict με κάποια άλλη και στο τέλος να crashάρει το τηλέφωνο. Ένα κολλημένο smartphone που μπορεί να επανέλθει με μία απλή διαδικασία αναβάθμισης το χαρακτηρίζουμε ώς soft bricked. Ένα smartphone (android / ios / windows)  το οποίο δεν μπορεί να δεχτεί την διαδικάσια της αναβάθμισης μέσω υπολογιστή το χαρακτηρίζουμε ώς hard bricked.

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται τα smartphones γίνονται όλο και πιο σύνθετα με αποτέλεσμα η επισκευή τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Το λογισμικό κομμάτι στο οποίο το 9Volto είναι γνωστό ότι εξειδικεύεται από το 1998 γίνεται πιο σύνθετο. Κλειδωμένοι bootloaders, flash eproms, nand flash κι ότι άλλο έχει σχέση με το λειτουργικό και το firmware του smartphone είναι για εμάς πειρασμός.

Με τον νέο εξοπλισμό που έχουμε προμηθευτεί πριν λίγες μέρες μπορούμε πλέον σε ένα μεγάλο ποσοστό να επισκευάσουμε και smartphones που είναι hard bricked. Hard Bricked χαρακτηρίζουμε τα τηλέφωνα που με οποιοδήποτε τρόπο συνδεθούν στον υπολογιστή δεν ανταποκρίνονται, δεν μπαίνουν σε download ή σε recovery mode και γενικά δεν έχει καμία διαφορά με ένα σουρωτήρι στην κουζίνα (απλά δεν έχει τρύπες).

Επισκευή hard brick smartphone

Με τον νέο εξοπλισμό μπορούμε πλέον να επέμβουμε κατευθείαν στo flash chip, και να το προγραμματίσουμε προσπερνώντας δικλείδες ασφαλείας του smartphone ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος (android, windows ή ios). Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον το τηλέφωνο να μπαίνει σε download mode ή ακόμη κι αν έχουν καταστραφεί όλα τα partition της flash από λάθος αναβάθμιση, μπορούμε πλέον σε μεγάλο ποσοστό να επαναφέρουμε το τηλέφωνο στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Προς το παρόν το έχουμε δοκιμάσει σε τηλέφωνα Samsung, Lg, Lenovo, Thl, Alcatel, Vodafone, Asus, Cubot, Motorola, Ulefone, Doogee, TCL, Elephone και σε επεξεργαστές qualcomm, mediatek (mtk), allwinner

Οι εφαρμογές πλέον με τον προγραμματισμό κατευθείαν στο flash chip δεν έχει περιορισμούς, Μπορούμε να επισκευάσουμε εκτός από tablets και smartphones, μητρικές υπολογιστών μητρικές laptops και κάρτες γραφικών.

Προς το παρόν λόγω του φόρτου εργασίας και της εξειδίκευσης που χρειάζεται έχουμε δώσει το κύριο όγκο επισκευής στα κινητά τηλέφωνα και tablets.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία μπορείτε να μάθετε τηλεφωνώντας στο υποκατάστημά μας στο 2104212212 -25ης Μαρτίου 55 – Πειραιάς

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο