Οι πιο άχρηστες τεχνολογιές στα smartphones

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι πιο άχρηστες τεχνολογίες στα smartphones

Οι εταιρίες κατασκευής smartphones προσπαθούν πάντα να βρίσκουν πρωτότυπες ιδέες και να τις προσαρμόσουν σε αυτά. Δυστυχώς δεν είναι όλες τόσο επιτυχημένες. Αυτές είναι οι 5 πιο άχρηστες τεχνολογίες που προσαρμόστηκαν σε κινητά τηλέφωνα και πήγαν άκλαφτες.

 

Κυρτές οθόνες

Tην πρώτη κυρτή οθόνη την είδαμε στο samsung galaxy edge. Αισθητικά και σχεδιαστικά η οθόνη πάνω στο smartphone ήταν εντυπωσιακή. Πρακτικά όμως ο χρήστης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην χρήση. Η κυρτότητα έκανε πιο ευάλωτη στα σπασίματα την οθόνη, δεν μπορούσες να το πιάσεις καλά γιατί γλιστρούσε ενώ πολλές λειτουργίες που υπήρχαν στο κυρτό μέρος της οθόνης τις ενεργοποιούσες κατά λάθος και μόνο που το κρατούσες.

Η LG το έφτασε ένα βήμα παραπέρα με το LG  G Flex το οποίο είχε κυρτότητα σαν να έμοιαζε με μπανάνα. Πρακτικά ο σχεδιασμός δεν βοήθησε καθόλου παρόλο που το Flex ήταν ένα smartphone με καλά χαρακτηριστικά

 

 

Περιστρεφόμενη κάμερα

Smartphone που είχαν μία καλή κάμερα και με με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο μπορούσες να την περιστρέψεις και να την κάνεις κύρια ή σέλφι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το Samsung A80, Asus Zenfone 8 flip και άλλα μοντέλα. Αυτό που ήθελα να πετύχουν με αυτόν τον τρόπο ήταν να έχει το smartphone ισχυρή κάμερα και main και selfie χρησιμοποιώντας το ίδιο hardware.

Δυστυχώς όμως οι χρήστες δεν ήθελαν κάτι τέτοιο και οι πωλήσεις σε αυτά τα μοντέλα δεν πήγαν καλά.

 

 

Οθόνη στο πίσω μέρος του τηλεφώνου

Να σου πέσει το τηλέφωνο και να ξέρεις ότι έπεσε σίγουρα με την οθόνη. Έβγαλε η Meizu το Meizu 7  Pro τηλέφωνο που είχε στο πίσω μέρος οθόνη ενώ η Xiaomi προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κι έβγαλε to Mi Mix alpha που ήταν καλυμμένο ολόκληρο το περίβλυμα μπρος και πίσω με οθόνη. Αν έβαζαν και στον φορτιστή οθόνη ίσως πήγαιναν καλύτερα.

Το γεγονός ότι πολλοί χρήστες αφήνουν πάνω στο τραπέζι το κινητό με την οθόνη προς τα κάτω, το κάνουν κυρίως για να μην φαίνονται οι ενημερώσεις που σκάνε στην οθόνη. Δεν έχει νόημα να έχουν και οθόνη στο πίσω μέρος και να εμφανίζει τις ενημερώσεις ή πληροφορίες που θα έβλεπε πιο άνετα στην κύρια οθόνη.

 

Ενσωματωμένος projector

To Samsung Galaxy Beam ήταν ένα απο τα μοντέλα που διέθεταν projector. Ουσιαστικά μπορούσες να προβάλλεις βίντεο σε έναν τοίχο σαν να είχες κανονικό Projector. Πέρα από το γεγονός ότι η κατανάλωση της μπαταρίας έπεφτε γρήγορα, έβγαζε πολλά τεχνικά προβλήματα με την λυχνία προβολής. Δυστυχώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους χρήστες smartphones και το μοντέλο δεν τράβηξε.

 

Φυσικό Πληκτρολόγιο qwerty

Όχι μόνο σου έτρωγε χώρο από την οθόνη αλλά ήταν τόσο μικρά τα πλήκτρα που άντι για ένα πλήκτρο πατούσες 5. Κι αυτή η τεχνολογία ευτυχώς πήγε άκλαφτη και τα φυσικά πληκτρολόγια αντικαταστάθηκαν με τα εικονικά με τα οποία έχεις πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά την παραμετροποίησή του (μέγεθος, χρωματισμός κτλ)

 

Mπορείτε να δείτε το video μας στο TikTok κάνοντας κλικ ->εδώ<-

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

 

 

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο