Ποιες εφαρμογές messenger δεν παρακολουθούνται

Μοιραστείτε το άρθρο

Ασφαλείς messengers για ομιλία και μηνύματα

Ποιές είναι  οι πιο ασφαλείς εφαρμογές για γραπτή ή προφορική συνομιλία ή ακόμη και να κάνεις βιντεοκλήση; Βρήκαμε τις καλύτερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με τα οποία μπορείς επίσης να κάνεις και κλήση ή βιντεοκλήση. Βασική προυπόθεση είναι ο συνομιλήτης σου να εχει την ίδια εφαρμογή.

Οι εφαρμογές που σας προτείνουμε είναι αυτές που έχουν την καλύτερη κρυπτογράφηση είτε επικοινωνείτε γραπτά είτε προφορικά.

 

Signal

To Signal είναι ένα πολύ γνωστό πρόγραμμα επικοινωνίας που φημίζεται για την ασφάλειά του. Ο λόγος που το κάνει ασφαλές είναι γιατί η ίδια η εταιρία δεν κρατάει ιστορικό των συνομιλιών αλλά κάνει μόνο την διασύνδεση των συσκευών. Ουσιαστικά υπάρχει μία κρυπτογράφηση στην συνομιλία (γραπτή ή προφορική) που ξεκινάει από την μία συσκευή και καταλήγει στην άλλη διχώς να γνωρίζει η μαμά εταιρία  τι γράφουν ή τι λένε οι συνομιλητές.

Γιατί όμως γίνεται αυτό;

Γιατί η συνομιλία κρυπτογραφείται ανάμεσα στις δύο συσκευές. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή κι ώς End to End encryption. Επιπλέον δεν χρησιμοποιεί διαφημίσεις ή διάφορα διαφημιστικά trackers για να βλέπει τις προτιμήσεις μας μέσω της εφαρμογής.

 

Telegram

Λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το Signal. Εχει κι αυτό Εnd to End Κρυπτογράφηση, η εταιρία δεν κρατάει ιστορικό κλήσεων αλλά έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία. Ποια είναι αυτή; Μπορείς να στείλεις μηνύματα που μπορούν να διαγραφούν μετά από έναν όρισμένο χρόνο που εσύ θα ορίσεις.

 

SimpleX

Πολύ ενδιαφέρουσα  εφαρμογή για επικοινωνία είναι και το SimpleX. Αυτή  προσφέρει πραγματική ελευθερία αφού δεν κάνεις εγγραφή ούτε με κινητό, ούτε με email ούτε κάν με κάποιο userid.  Eίναι από τις λίγες εφαρμογές που θεωρούνται αποκεντρωμένες και μπορείς να χρησιμοποιήσεις δικό σου server για την συνομιλία και να μην χρησιμοποιείς τους servers της εταιρίας. Είναι μια εφαρμογή που πραγματικά υποστηρίζει πλήρως την ανωνυμία του χρήστη.

 

Tι πρέπει να γνωρίζω για τις εφαρμογές μηνυμάτων

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες σχεδόν οι εφαρμογές χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους κρυπτογράφησης. το whats up, το viber, το messenger κτλ. Αυτό που κάνει την διαφόρα είναι οι τρεις παρακάτω λεπτομέρειες

  1. Ποιες συνομιλίες μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν από τρίτους
  2. Ποιες συνομιλίες κρατούνται από τις εταιρίες στους servers της σαν αρχείο με την προοπτική να έχει πρόσβαση κάποιος από την εταιρία ή κάποιος τρίτος
  3. Ποιες εταιρίες γνωρίζουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης της εκάστοτε συνομιλίας έτσι ώστε αν θελήσουν να έχουν πρόσβαση στην συνομιλία ανα πάσα στιγμή

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο