Πως κάνω το κινητό τηλέφωνο ip κάμερα ασφαλείας

Μοιραστείτε το άρθρο

Πως κάνω το κινητό τηλέφωνο κάμερα ασφαλείας

Έαν έχετε κάποιο smartphone το οποίο το έχετε αποσύρει και δεν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει σαν camera ασφαλείας στο σπίτι σας.

Η μετατροπή ενός κινητού τηλεφώνου σε ip κάμερα ασφαλείας έχει απεριόριστες εφαρμογές. Μπορείτε να επιτηρείτε πρόσωπα ή χώρους. Βασική προϋπόθεση είναι στον χώρο που είναι εγκατεστημένο το smartphone ip camera που θα μετατρέψουμε, να διαθέτει ρεύμα κι ασύρματο internet.

Η διαδικασία είναι εύκολη για όσους έχουν μία στοιχειώδη γνώση στην χρήση των smartphones.

 

Τι μπορείτε να επιτηρείτε με την ip camera που θα δημιουργήσετε

  • Έλεγχος ενός δωματίου ή ενός χώρου ή μίας πόρτας
  • Επιτήρηση μιας babysitter ή μίας οικιακής βοηθού
  • Επιτήρηση ενός ηλικιωμένου ανθρώπου ή ενός μωρού στην κούνια του
  • Έλεγχος ενός καταστήματος ή ενός γκαράζ αυτοκινήτου ή ενός εξοχικού

Μετατροπή κινητού τηλεφώνου σε κάμερα ασφαλείας

Για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα κινητό τηλέφωνο να λειτουργήσει σαν camera ασφαλείας θα χρειαστούμε τα παρακάτω:

  • Ένα Smartphone με λειτουργικό Android ή ios
  • Φορτιστή για το συγκεκριμένο smartphone
  • Internet δίκτυο με router που διαθέτει wifi

Τα παραπάνω είναι αρκετά για να δημιουργήσουμε μία ip camera που θα λειτουργεί σαν κάμερα ασφαλείας στον χώρο μας.

 

Οδηγίες για μετατροπή κινητού τηλεφώνου σε ip camera ασφαλείας

Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό τηλέφωνο σαν ip camera ασφαλείας θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε μία εφαρμογή που ονομάζεται Alfred Home Security Camera, Baby & Pet Monitor.

Η εφαρμογή μπορεί να κατέβει από το Google Play έαν έχετε smartphone με λειτουργικό android ή από το appstore εάν έχετε iPhone. Πατήστε το αντίστοιχο κουμπί για να κατεβάσετε κατευθείαν την εφαρμογή.

Εγκατάσταση εφαρμογής για μετατροπή του κινητού σε κάμερα ασφαλείας

Με το που εγκαταστήσουμε την εφαρμογή Alfred μας ζητάει να κάνουμε login. Χρησιμοποιείστε το google account σας (gmail) για να κάνετε login μιας και είναι ο πιο εύκολος τρόπος δίχως να κάνετε εγγραφή.

Με το που κάνετε login στην εφαρμογή Alfred μας ρωτάει εάν θέλουμε το συγκεκριμένο smartphone με το οποίο κάναμε login, να χρησιμοποιηθεί σαν camera ή σαν viewer.

Επιλογή σαν Camera

Εφόσον επιλέξουμε την camera τότε το συγκεκριμένο smartphone γίνεται camera ασφαλείας. Το τοποθετούμε σε ένα σημείο στο οποίο μπορεί να έχει όσο γίνεται καλύτερη οπτική επαφή με τον χώρο ή το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει.

Εάν το χρησιμοποιείτε για αρκετές ώρες καλό θα είναι να είναι συνδεμένο με έναν φορτιστή έτσι ώστε να μην σας μείνει από μπαταρία. Βασική προϋπόθεση είναι ο χώρος να έχει ασύρματο internet wifi έτσι ώστε να μπορεί να σας στέλνει την εικόνα στο δικό σας smartphone.

Επιλογή σαν Viewer

Την επιλογή σαν Viewer την επιλέγουμε στο smartphone από το οποίο θα βλέπουμε την κάμερα. Η επιλογή αυτή μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σαν monitor από το οποίο βλέπετε αυτά που βλέπει η καμερα.

Ουσιαστικά το Alfred πρέπει να εγκατασταθεί σε δύο smartphone. Το ένα το οποίο θα κάνει το smartphone camera και στο άλλο (αυτό που χρησιμοποιείτε καθημερινά) το οποίο θα λειτουργεί σαν μόνιτορ για να βλέπετε την κάμερα.

Για να μπορέσει το πρόγραμμα Alfred να κάνει την διασύνδεση του smartphone-monitor με το smartphone-camera θα πρέπει να κάνετε login με το ίδιο google account.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο