Η καλή η κάμερα δεν φαίνεται από τα megapixel

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων πιστεύουν ότι όσο περισσότερα megapixel είναι μία camera κινητού τόσο καλύτερη φωτογραφία τραβάει. Η άποψη αυτή είναι εντελώς λανθασμένη. Τα πολλά megapixel δεν ανεβάζουν την ποιότητα της φωτογραφίας αλλά την ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι όταν τραβήξεις μία φωτογραφία με 12 megapixel μπορείς έαν θέλεις να την κάνεις poster στο δωμάτιο σου (κάτι που δεν μπορούσες να κάνεις με μία φωτογραφία 1.3 megapixel γιατί θα πιξέλιαζε). Οι περισσότεροι όμως από εμάς εκτυπώνουμε απλές φωτογραφίες που αντιστοιχούν περίπου στα 2 megapixel.

Η καλή φωτογραφία έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα του φακού που χρησιμοποιείται, ο αλγόριθμος απεικόνισης εικόνας που χρησιμοποιεί το κινητό τηλεφώνο για να απεικονίσει χρώματα, φωτεινότητα κι αντίθεση, το flash αν είναι xenon ή led. 
Μην παραξενευτείτε εάν δείτε ένα τηλέφωνο 3.2 megapixel να τραβάει καλύτερες φωτογραφίες από ένα τηλέφωνο 8 megapixel. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην αγορά και δεν χρειάζεται να σας τα πούμε εμείς! Αρκετά κακοί γίναμε με όλους..μην το ξεφτιλίσουμε κι άλλο!

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο