Ενεργοποίηση ηχογράφηση κλήσεων στα Samsung χωρίς root

Μοιραστείτε το άρθρο

Ενεργοποίηση ηχογράφηση κλήσεων στα Samsung χωρίς root

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google έχει απενεργοποιήσει την ηχογράφηση κλήσεων σαν λειτουργία από τα smartphones με λειτουργικό σύστημα android. Αυτό ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά μετά την έκδοση android 6.0. Τότε η Google απενεργοποίησε το api το οποίο μπορούσε να πραγματοποιήσει ηχογράφηση κλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Μετά την έκδοση android 10 αφαίρεσε εντελώς το api από το λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Γιατί η google απενεργοποίησε την ηχογράφηση κλήσεων από τα κινητά

Ο κυριότερος λόγος που το έκανε αυτό ήταν κυρίως για να προστατέψει σε πρώτη φάση τον εαυτό της και μετά τους χρήστες από κακόβουλες εφαρμογές ή προγράμματα παρακολούθησης.

Η νομοθεσία της Αμερικής και της Ευρώπης έχει γίνει ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα και τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που η Google αφαίρεσε την δυνατότητα ηχογράφησης κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα android που πωλούνται σε αυτές τις περιοχές.

Παρόλο που υπάρχει η άποψη ότι η Google έχει αφαιρέσει την δυνατότητα ηχογράφησης κλήσεων από όλα τα κινητά τηλέφωνα, αυτή είναι λανθασμένη. Για παράδειγμα ένα Samsung που κυκλοφορεί στην Ινδονησία κι έχει την ίδια έκδοση android με το ίδιο μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, αυτός της Ινδονησίας έχει ηχογράφηση ενώ το ευρωπαικό όχι.

 

Ποιοι χρησιμοποιούν την ηχογράφηση κλήσεων

Η ηχογράφηση κλήσεων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από κάποιον χρήστη που ηχογράφησε την συνομιλία. Η πλειοψηφία των χρηστών που είχαν την ηχογράφηση κλήσεων στο κινητό τους την είχαν για επαγγελματικούς κυρίως λόγους.

 • Πωλητές που κρατούν τηλεφωνικά τις παραγγελίες από τους πελάτες
 • Οδηγοί που δέχονται τηλεφωνικά οδηγίες
 • Απλοί άνθρωποι που μπορεί να ηχογραφήσουν οδηγίες για κάποια ενέργεια ή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν
 • Σημαντικές προφορικές πληροφορίες που πρέπει να έχουν αποθηκευμένες στο κινητό τους για περαιτέρω επεξεργασία

Γενικά υπάρχει μεγάλη γκάμα επαγγελματιών που έχουν ανάγκη την υπηρεσία αυτή διαθέσιμη στο κινητό τους. Αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά.

 • Γιατροί
 • Δικηγόροι
 • Έμποροι
 • Πωλητές
 • Courier- Μεταφορείς
 • Αποθηκάριοι
 • Διάφορες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών
 • Υπάλληλοι σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες

 

Ηχογράφηση κλήσεων στα Samsung

Μέχρι τώρα στους χρήστες που ενδιαφερόντουσαν για την ηχογράφηση κλήσεων στο κινητό τους περνούσαμε το api μέσω της διαδικασίας root. Το τηλέφωνο θα έπρεπε να έχει ρουταριστεί για να μπορεί να κάνει ηχογράφηση κλήσεων. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα στα smartphone της Samsung να μπει η λειτουργία της ηχογράφησης κλήσεων δίχως η συσκευή να γίνει root. Αυτό φυσικά εξαρτάται από το μοντέλο, την έκδοση λογισμικού και το binary της συσκευής.

Η διαδικασία γίνεται στο υποκατάστημά μας που βρίσκεται στην διεύθυνση 25ης Μαρτίου 55 στον Πειραιά.

Εφόσον γίνει η επέμβαση στο λογισμικό η εγγύηση δυστυχώς πάει να ισχύει για την συσκευή από την αντιπροσωπεία ακόμη κι αν η συσκευή δεν γίνει root.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet , laptop και υπολογιστών το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

 

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο