Service Κινητών…Η παρακμή συνεχίζεται…

Μοιραστείτε το άρθρο

Το service των κινητών τηλεφώνων ήταν ένας κλάδος των τηλεπικοινωνιών ο οποίες απέφερε αρκετά κέρδη στις εταιρίες που απασχολούνταν σε αυτό τον τομέα. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως η κρίση χτύπησε κι αυτό τον κλάδο. Πολλές γνωστές εταιρίες του χώρου με εξουσιοδοτημένα καταστήματα έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν. Τα Nokia shops έκλεισαν σχεδόν όλα (πλην ελαχίστων), η omnitech με εξουσιοδότηση σε SonyEricsson και Samsung έκλεισε τα περισσότερα υποκαταστήματά της, η smartec το ίδιο, η vservices μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες στον χώρο με εξουσιοδότηση service σε όλα τις μάρκες κινητών τηλεφώνων έκλεισε αφήνωντας στον δρόμο πάνω από 80 άτομα, η Sonyericsson με τα δικά της service points μάς άφησε χρόνους έδω και χρόνια…και το ντόμινο συνεχίζεται.

Στον χώρο των ανταλλακτικών επίσης τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. Έχουν κλείσει 3 εταιρίες που προμήθευαν γνήσια ανταλλακτικά, ένω οι περισσότερες που ασχολούνται με την προμήθεια αξεσουάρ, έχουν παρατήσει την εισαγωγή και διάθεση ανταλλακτικών για κινητά τηλέφωνα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την νέα γενιά κινητών τηλεφώνων που βγάζουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με branded logos που το κόστος πώλησης είναι αρκετά χαμηλό κι ο πελάτης πλέον δεν επισκευάζει το κινητό του τηλέφωνο αλλά αγοράζει καινούριο.

Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα…
Κινητό τηλέφωνο από 9.90 ?
Κινητό τηλέφωνο με camera 29.90 ?
Κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής από 59 ?
Κινητό τηλέφωνο smartphone android με πλοηγό, wifi, camera, micro sd με 109 ?

Τα κινητά έγιναν όπως παλιότερα τα βιντεο..πλέον δεν τα επισκευάζεις αλλά αγοράζεις καινούριο σε χαμηλή τιμή.
Το αποτέλεσμα όμως είναι τραγικό…τεχνικοί απολύονται, εισαγωγείς κλείνουν, μαγαζιά που επισκευάζουν κινητά τηλέφωνα ψυχορραγούν και ο κύκλος της κινητής τηλεφωνίας σιγά σιγά ολοκληρώνεται.

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο