Πως βγάζω ωραίες φωτογραφίες με το κινητό

Μοιραστείτε το άρθρο

πως βγάζω ωραίες φωτογραφίες με το κινητό smartphone

Πως βγάζω ωραίες φωτογραφίες με το κινητό

Πάρα πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων τα αγοράζουν με βασικό κριτήριο την καλή φωτογραφική μηχανή. Πως διαλέγω κινητό τηλέφωνο με καλή κάμερα μπορείτε να διαβάσετε ->εδώ<-.

Παρόλο που τα κινητά τηλέφωνα έχουν τελειοποίησει την λήψη φωτογραφιών, με ειδικούς φακούς και αλγορίθμους ωραιοποιήσης, υπάρχουν και κάποιες τεχνικές που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βγάλει ωραίες φωτογραφίες.

Οι τεχνικές που θα αναφέρουμε έχουν να κάνουν κυρίως με την λήψη πορτρέτων, selfie ή γενικότερα με την λήψη προσώπων.

πως βγάζω ωραίες selfie με το κινητό τηλέφωνο

Πως βγάζω ωραίες φωτογραφίες selfie

Οι περισσότερες φωτογραφίες προσώπου, βγαίνουν κυρίως από την μπροστινή camera που τραβάει τις selfie. Αυτό το κάνουμε κυρίως διότι μπορούμε να δούμε από την οθόνη την πόζα που θα πάρουμε έτσι ώστε να βγάλουμε την ιδανική φωτογραφία προσώπου.

 

πως βγάζω ωραίες selfie με φυσικό φωτισμό με το κινητό

Φυσικός φωτισμός

Προσπαθέστε να βγάλετε selfie φωτογραφίες έχοντας φυσικό φωτισμό μπροστά σας κι όχι από πίσω. Αποφύγετε φωτογραφίες με φλας. Εκμεταλλευτείτε κάθε σήμειο φυσικού φωτισμού ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Μην βγάζετε φωτογραφίες έχοντας κατευθείαν όλο τον φωτισμό του ήλιου πάνω σας. Δοκιμάστε να βγάλετε φωτογραφία ακόμη και από φυσικές αντανακλάσεις του ηλίου όπως λευκούς τοίχους, τζάμια που διαχέουν τον ήλιο κτλ.

Ψάξτε την σωστή γωνία που θα πρέπει να πέσει το φως έτσι να τονίσει το πρόσωπό σας και να κρύψει τις ατέλειές σας.

selfie φωτογραφία με χρήση flash από το κινητό smartphone

Αποφύγετε το flash

Ακόμη και σε χώρους με χαμηλό φωτισμό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ρυθμίσεις της camera τους smartphone για να βγει η φωτογραφία πιο φωτεινή από το να χρησιμοποιήσετε flash.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το flash δοκιμάστε όλες τις φωτογραφίες να τις βγάζετε με την selfie camera.

Οι selfie φωτογραφίες των smartphones χρησιμοποιούν την οθόνη του κινητού σαν flash. Εκεί υπάρχει μία διάχυση του φωτισμού  και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την οθόνη σαν φλας από ότι το κανονικό φλας που διαθέτει το κινητό στην πίσω camera.

σωστές γωνίες προσώπου για selfie φωτογραφία

Βρείτε τις σωστές γωνίες στο πρόσωπό σας

Το κάθε πρόσωπο έχει την δικιά του γωνία λήψης για την ιδανική φωτογραφία.

  • Εάν έχετε κιλά που φαίνονται στο πρόσωπο, θα πρέπει να σηκώνετε ψηλά το κεφάλι
  • Εάν είστε κοντή θα πρέπει να σηκώνετε ψηλά την camera για να κάνετε μία ιδανική λήψη
  • Εάν έχετε χοντρή μύτη πρέπει οι φωτογραφίες να μην βγαίνουν ανφας
  • Εάν έχετε γαμψή μύτη δεν πρέπει να βγάζετε φωτογραφίες προφιλ ή πλάγιες
  • Εάν έχετε λίγα μαλλιά αποφύγετε τον έντονο κάθετο φωτισμό
  • Εάν βγάζετε ανφας φωτογραφίες να κοιτάτε την κάμερα λίγα εκατοστά πιο ψηλά από κει που βρίσκεται
  • Ανασηκώστε ελαφρά το πιγούνι και φέρτε λίγο πιο μπροστά το πρόσωπο από τον λαιμό

πως βγάζω ωραίες σελφι με το κινητό με χαμόγελο

Χαμογελάστε κανονικά

Εάν θέλετε να βγάλετε μία φωτογραφία με ένα σφιχτό ψεύτικο χαμόγελο, αφήστε τον εαυτό σας να χαμογελάσει κανονικά. Το χαμόγελο με κλειστά τα χείλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στην φωτογραφία.

Χαμογελάστε κανονικά ή αφήστε τα χείλη σας ελεύθερα. Μην σφίγγετε τα χείλη είτε τα έχετε κλειστά είτε σε χαμόγελο.

πως βγάζω selfie και προσοχή στο background της φωτογραφίας

Προσοχή στο  background

Οι περισσότεροι χρήστες όταν βγάζουν μία selfie φωτογραφία δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στον εαυτό τους που αμελούν το χώρο γύρω τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ένα όμορφο πρόσωπο με μία κάλτσα ξεχασμένη στον καναπέ ή άπλυτα ποτήρια να γεμίζουν το background.

Προσέξτε όλες τις λεπτομέρειες της φωτογραφίας. Εάν θέλετε να τονίσετε το πρόσωπο, προτιμήστε ο πίσω χώρος να είναι σε μία κουρτίνα, σε έναν τοίχο ή κάτι αφαιρετικό που δεν θα τραβήξει την προσοχή του ματιού από το προσωπό σας.

Μην βγάζετε φωτογραφία το πρόσωπο πολύ κοντά

Εάν δεν θέλετε η μύτη σας να φανεί μεγάλη ή τα μάτια σας περίεργα, αποφύγετε τις λήψεις selfie φωτογραφιών όταν η κάμερα είναι πολύ κοντά.

Η κάμερα ειδικά των κινητών τηλεφώνων έχει την τάση να εστιάζει σε ορισμένα σημεία του προσώπου και να τα δείχνει πιο μεγάλα τα χαρακτηριστικά σας και κατ’επέκταση πιο αλλοιωμένα .

selfie φωτογραφία με το κινητό κι άλλα άτομα μαζί

Βγάλτε selfie με άλλα άτομα

Δύο όμορφα πρόσωπα είναι καλύτερα από ένα. Γενικά όταν υπάρχουν περισσότερα άτομα σε μία selfie φώτογραφία, τα πρόσωπα δείχνουν πιο φυσικά και η φωτογραφία πιο γεμάτη.

Γενικά θα πρέπει να γνωρίζουν οι περισσότεροι όταν στην φωτογραφία υπάρχουν όμορφα πρόσωπα και πρόσωπα που είναι λιγότερο όμορφα, οι λιγότερο όμορφοι κερδίζουν στην φώτο. Υποσυνείδητα ωραιοποιούμε ολά τα σημεία της φωτογραφίας.

Φορέστε γυαλιά ηλίου

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν άβολα με τις φωτογραφίες. Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να σας δώσουν την αυτοπεποίθηση που σας λείπει. Επιπλέον μπορούν να κρύψουν αρκετές ατέλειες του προσώπου. Πχ μαύρους κύκλους, κουρασμένα μάτια, απεριποίητα φρύδια ακόμη και μεγάλες μύτες.

Βέβαια είναι εμφανές ότι η φωτογραφία με γυαλιά ηλίου θα πρέπει να βγαίνει σε εξωτερικούς χώρους ή δημόσιους χώρους. Στο δρόμο, σε μαγαζιά, σε καφέ, στο μπαλκόνι, στην παραλία. Ποτέ μην βγάζετε φωτογραφία με γυαλιά στο σπίτι, βράδυ ή σε σκοτεινούς χώρους.

επεξεργασία selfie φωτογραφίας

Επεξεργασία φωτογραφίας

Όταν οι γυναίκες είναι μακιγιαρισμένες καλό είναι να αποφεύγετε την υπερβολική επεξεργασία της φωτογραφίας. Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί με αψεγάδιαστα πρόσωπα που μοιάζουν ψεύτικα. Η υπερβολική επεξεργασία είναι εμφανές ακόμη και στο πιο άπειρο μάτι.

Δεν βάζουμε makeup με επεξεργασία σε ήδη μακιγιαρισμένο πρόσωπο. Δεν αδυνατίζουμε υπερβολικά το πρόσωπο. Δεν μεγαλώνουμε υπερβολικά τα μάτια γιατί θα μοιάζουμε σαν εξωγήινοι.

Μεγάλη προσοχή στην λείανση του προσώπου ειδικά στους άντρες που ακόμη και στα γένια φαίνεται ότι έχουν περάσει σοβά. Ας μην ξεχνάμε ότι με τόση επεξεργασία στο τέλος δεν είμαστε εμείς. Ας αγαπάμε τους εαυτούς μας όπως είμαστε για να μας αγαπήσουν και οι άλλοι έτσι.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο υπολογιστών laptop και smartphones. Διαβάστε ποιοί είμαστε ->εδώ<-

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο