Πόσο κοστίζει για να φτιαχτεί ένα iPhone

Μοιραστείτε το άρθρο

Πόσο κοστίζει για να φτιαχτεί ένα iPhone

 

Στα social media αναφέρουν κάποιοι χρήστες ότι το κόστος κατασκευής ενός iPhone είναι 20-40. Φυσικά κι αυτό δεν ίσχυει. Τα smartphones και ειδικά αυτά της κατηγορίας ενός iPhone έχουν υλικά που το κόστος τους είναι πολύ υψηλό.

Ο επεξεργαστής, οι μνήμες και γενικά όλα τα υλικά της πλακέτας αποτελούνται από ότι πιο σύγχρονο μπορεί να παρουσιάσει η τεχνολογία σε μεγέθη εξαιρετικά μικρά που ανεβάζουν επιπλέον το κόστος. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε faceid, modem 5g, αποθηκευτικά nand chips υψηλής ταχύτητας, αισθητήρες που το κάθε υλικό κατασκευάζεται από εταιρίες εξειδικεύμενες στο είδος τους.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις κάμερες που διαθέτει η συσκευή, Επιπλέον οι  οθόνες που χρησιμοποιούν είναι OLED υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας. Το υλικό κατασκευής είναι αλουμίνιο ή τιτάνιο που ανεβάζει επιπλέον το κόστος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το κόστος συναρμολόγησης που όπως έχει αναφέρει ο Tim Cook της Apple χρειάζεται εξειδικεύμενο προσωπικό για την υλοποίησή της

Σύμφωνα λοιπόν με το site counterpoint το κόστος κατασκευής του iPhone 14 pro max είναι στα 464 δολλάρια. Σε αυτή την τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το research and development της εταιρίας, μεταφορικά, φόροι και κατοχυρωμένες πατέντες που χρησιμοποιούν από άλλες εταιρίες και πρέπει να πληρωθούν. Περιλαμβάνεται μόνο η κατασκευή του iPhone.

 

Πόσο κοστίζει η παραγωγή του iPhone 15

Ψάχνοντας στο ίντερνετ και διασταυρώνοντας τα στοιχεία βρήκα πόσο κοστίζουν τα iphone 15 για να κατασκευαστούν.

  • Το iPhone 15 Pro έχει κόστος κατασκευής 523 δολλάρια
  • To iPhone 15 Pro max έχει κόστος κατασκευής 553 δολλάρια
  • To iPhone 15 Plus έχει κόστος κατασκευής 442 δολλάρια
  • To iPhone 15 έχει κόστος κατασκευής 423 δολλάρια

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

 

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο