Τι είναι στο iPhone η οθόνη Soft Oled η Hard Oled και η LCD

Μοιραστείτε το άρθρο

Τι είναι στο iPhone η οθόνη Soft Oled, η Hard Oled και η LCD

Όταν χαλάσει η οθόνη ενός iPhone και χρειαστεί αντικατάσταση μπορείς να επιλέξεις 3 τύπους οθόνη (εάν πρόκειται για imitation). Υπάρχουν οι οθόνες Soft Oled, οι οθόνες hard oled και οι LCD.

Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους και ποια μοιάζει περισσότερο με την original.

Αναλύουμε τις οθόνες για τα iPhone τύπου:

  • Hard oled
  • Soft Oled
  • LCD

 

Hard Oled οθόνη για το iPhone

Η hard oled είναι ένας τύπος οθόνης που χρησιμοποιείται στα iPhone η οποία κατασκευάζεται από σκληρό άκαμπτο γυαλί. Είναι πιο φτηνή από την soft oled και μπορεί κάποιος να την ξεχωρίσει γιατί τα όρια γύρω από την οθόνη είναι πιο χοντρά συγκριτικά από την soft oled όπως φαίνεται στην εικόνα από κάτω. Επιπλέον η hard oled λόγω της σκληρής ακαμψίας λανθασμένα θεωρούνται πιο ανθεκτικές στα πεσιμάτα. Ο κόσμος πιστεύει ότι ο χαρακτηρισμός hard υποδηλώνει και ανθεκτικότητα. Ανάμεσα στις hard και soft oled οι soft είναι πιο ανθεκτικές λόγω της ευκαμψίας που διαθέτουν.

Συνοπτικά:

  • Φτιάχνονται από σκληρό γυαλί
  • Δεν έχουν ευκαμψία
  • Έχουν μεγάλα περιθώρια γύρω γύρω

 

Soft Oled οθόνη για το iPhone

Η Soft Oled οθόνη για iPhone χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με την original οθόνη. Έχει πιο λεπτά όρια γύρω από την οθόνη ενώ η οθόνη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό εύκαμπτο και άλλα υλικά που είναι ανθεκτικά στο πέσιμο. Οι soft OLED οθόνες είναι εύκαμπτες και μπορούν να καμπυλώνονται.

Αυτό επιτρέπει την εφαρμογή τους σε συσκευές με καμπύλες οθόνες ή με ειδικά σχεδιασμένα περιγράμματα. Γενικά έχουν πιο λεπτή, πιο καλή και πιο ανθεκτική εφαρμογή πάνω στα iPhone

Oι οθόνες Soft Oled είναι αυτές οι οποίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις original οθόνες.

Συνοπτικά:

  • Φτιάχνονται από πλαστικό
  • Είναι πιο εύκαμπτες
  • Έχουν μικρά περιθώρια σαν την original
  • Είναι πιο ανθεκτικές

 

 

LCD οθόνη για iPhone

Οι οθόνες LCD είναι η πιο φτηνή λύση για να βάλεις σε ένα κινητό iPhone. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της οθόνης LCD είναι το κόστος. Είναι πολύ πιο φτηνή συγκριτικά με τις OLED Hard και Soft. Έχει όμως και δύο βασικά μειονεκτήματα.

Το πρώτο είναι ότι η απεικόνιση και η φωτεινότητα δεν είναι όσο των OLED. Έχουμε γράψει κι έχουμε αναλύσει σε βίντεο γιατί οι OLED έχουν πιο καλή απεικόνιση συγκριτικά με τις LCD.

Το δεύτερο μειονέκτημα που έχουν οι οθόνες LCD συγκριτικά με τις OLED είναι ότι καταναλώνουν περίπου 15% περισσότερη μπαταρία συγκριτικά με τις OLED όταν είναι ενεργοποιημένες.

 

Στο 9volto διαθέτουμε και τους τρεις τύπους οθόνες για όλα τα μοντέλα iPhone.

 

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο