Επιδοτήσεις κι ανανεώσεις συμβολαίων

Μοιραστείτε το άρθρο

Το τελευταίο χρόνο οι επιδοτήσεις για συσκευή σε όσους θέλουν να κάνουν καινούρια σύνδεση καθώς επίσης και οι επιδοτήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας έχουν μειωθεί δραματικά. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι οι περικοπές που έχουν προκληθεί από την κρίση που έχει επηρρέασει και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Ουσιαστικά αυτό που ισχύει σε γενικές γραμμές είναι ότι η επιδότηση της συσκευής είναι περίπου το σύνολο των δύο παγίων σε μία νέα σύνδεση (αυτό ισχύει τουλάχιστον στο δίκτυο της  Vodafone και πάνω κάτω και στα άλλα δίκτυα). Δηλαδή εάν για παράδειγμα κάνουμε σύνδεση στο unlimited 50 (που το πάγιο είναι 50 ευρώ με το ΦΠΑ) η επιδότηση της συσκευής θα είναι 107 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η επιδότηση της νέας σύνδεσης ορίζεται επί της χονδρικής τιμής της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνδρομητής που θέλει να κάνει νέα σύνδεση στο unlimited 50 θα πάρει μία συσκευή δωρεάν που κοστίζει χονδρική 107 ευρώ (λιανική θα έχει περίπου 125-130 ευρώ)

Στην ανανέωση συμβολαίου τα πράγματα στις επιδοτήσεις είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το ποσό της επιδότησης ορίζεται από τον μέσο όρο των τελευταίων 9 μηνών, από το πόσο παλιός συνδρομήτης είναι στο δίκτυο, αν είναι εταιρικό-επαγγελματικό νούμερο κτλ. Φυσικά η επιδότηση μπορεί να αναθεωρηθεί και να αυξηθεί από τον εκάστοτε πάροχο έαν αυτό το ζητήσουμε εμείς τηλεφωνικά από το customer care και να αυξηθεί! Η επιδότηση που μας δίνουν στην ανανέωση του συμβολαίου ορίζεται με βάση την λιανική τιμή της κάθε συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι έαν έχουμε μία επιδότηση 100 ευρώ τότε μπορούμε να πάρουμε εντελώς δωρεάν μία συσκευή που έχει 100 ευρώ λιανική στον συγκεκριμένο δίκτυο καταστημάτων κι ας την έχουμε δει εμείς 30 ευρώ φτηνότερα σε κάποια άλλη αλυσίδα!

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο