Γιατί χαλάνε τα ακουστικά hands free στα κινητά τηλέφωνα

Μοιραστείτε το άρθρο

Γιατί χαλάνε τα ακουστικά hands free στα κινητά τηλέφωνα

Ένα από τα best seller αξεσουάρ ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας είναι τα ακουστικά των smartphones (hands free). Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα hands free ακουστικά όχι μόνο για να μιλούν αλλά κυρίως να ακούνε μουσική ή youtube.

Παρόλο που τα ακουστικά στους περισσότερους χρήστες χαλάνε γρήγορα, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να σας κάνουν τα ακουστικά να κρατήσουν για χρόνια.

Τα περισσότερα ακουστικά χαλάνε επειδή κόβεται το καλώδιο. Το καλώδιο μπορεί να κοπεί ή στο σημείο του “καρφιού” με το καλώδιο ή στο σημείο που συνδέονται τα ακουστικά.

Πως διαλέγω ακουστικά hands free που δεν χαλάνε

Υπάρχουν μερικά σημεία των ακουστικών που πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά τους.

 

Γωνία jack

Το καρφί που συνδέεται με το smartphone θα πρέπει να κάνει γωνία. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο δύσκολο να κοπεί το καλώδιο που ξεκινάει από το καρφί των ακουστικών

 

Πλακέ καλώδιο

Το καλώδιο των ακουστικών δεν πρέπει να είναι κυλινδρικό αλλά πλακέ. Το πλακέ καλώδιο έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα.

  1. Δεν κόβεται εύκολα το πλακέ καλώδιο των ακουστικών
  2. Δεν μπερδεύεται εύκολα έτσι ώστε να κοπεί. Δεν τσακίζει επίσης εύκολα όπως και να τα τυλίξεις τα ακουστικά

 

Το ακουστικό πρέπει να κάνει γωνία

Το καλώδιο του ακουστικό εκτός από το ότι πρέπει να είναι πλακέ θα πρέπει να μπαίνει μέσα στο πλαστικό του ακουστικού και μετά να κάνει γωνία. Δηλαδή το καλώδιο δεν πρέπει να κουμπώνει στο ακουστικό κάθετα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα τσακίσει πιο εύκολα.

Πόσα Decibel ένταση πρέπει να έχουν τα ακουστικά

Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν ακουστικά τα χρησιμοποιούν κυρίως για μουσική. Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να ακουμε δυνατά μουσική. Τα ιδανικά decibel για να ακούμε δυνατά μουσική χωρίς να προκαλέσουμε μόνιμες βλάβες στα αυτιά μας είναι 90db.

Τα περισσότερα ακουστικά λειτουργούν από 95 έως 105db. Είναι επίφοβο να χρησιμοποιείτε σε πλήρη ένταση τα ακουστικά που μπορούν να έχουν ένταση 105db. Μία υψηλή συχνότητα σε πλήρη ένταση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο τύμπανο του αυτιού.

Ένας άνθρωπος μπορεί να ακούσει περίπου 1 ώρα μουσική στα 95db χωρίς να προκληθεί κάποιο πρόβλημα στα αυτιά, ενώ στα 105db μόλις 4 λεπτά.

 

Το 9volto διαθέτει ακουστικά κινητών που πληρούν όλες τις παραπάνω προδιαγραφές.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο