Iphone XS Bugs και προβλήματα

Μοιραστείτε το άρθρο

Iphone xs bugs και προβλήματα

Το iphone xs θεωρείται ένα από τα καλύτερα κι ακριβότερα smartphone του κόσμου. Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά η apple απέδειξε ότι ακόμη και το ακριβότερο τηλέφωνο στον κόσμο μπορεί να έχει κατασκευαστικά προβλήματα.

Φυσικά η Apple είναι μία εταιρία που δύσκολα παραδέχεται το λάθος της (είναι πολιτική αρκετών μεγάλων αμερικάνικων εταιριών). Να θυμίσουμε τα κατασκευαστικά προβλήματα που είχαν παλιότερα μοντέλα iphone.

Φωτογραφίες που έβγαιναν μωβ όταν τραβούσες κόντρα στον ήλιο με το iphone 5
Χανόταν το σήμα στο iphone 4 όταν το κρατούσες με δύναμη από το σασί του.
Στην πρώτη περίπτωση η apple είχε προτείνει στους χρήστες της να μην βγάζουν κόντρα στον ήλιο φωτογραφίες.
Στην δεύτερη περίπτωση τους είχε βγάλει μία ειδική θήκη η οποία δεν επέτρεπε στον χρήστη να πιέζει το iphone στο σασί στο σημείο που ήταν η κεραία.

Τώρα πολλοί χρήστες στο internet ανέφεραν αρκετά προβλήματα στην χρήση του καινούργιου iphone xs.

 

1. Iphone XS Πρόβλημα με την φόρτιση

Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την φόρτιση του iphone xs όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση sleep. Όταν συνδέσουν τον φορτιστή lighning το iphone δεν φορτίζει. Αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι έαν το τηλέφωνο το ξεκλειδώσεις ή του ενεργοποιήσεις την οθόνη μετά από λίγο αρχίζει να φορτίζει.

Το πρόβλημα επικεντρωνόταν στο λογισμικό και τελικά διορθώθηκε με την τελευταία αναβάθμιση του ios στην έκδοση 12.0.1

 

2. Χαμηλή ταχύτητα στο wifi και στα δεδομένα του iphone xs

Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετοί χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ταχύτητα του internet λόγω της χαμηλής ταχύτητας των δεδομένων από το wifi ή τα δεδομένα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η ταχύτητα πέφτει κατακόρυφα χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εάν πάμε και κάνουμε επαναφορά στις ρυθμίσεις δικτύου του iphone. Πηγαίνουμε στο μενού ρυθμίσεις/γενικά/επαναφορά/επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

 

3. Χαμηλή λήψη στο iphone xs συγκριτικά με το παλιότερο iphone x

Αρκετοί χρήστες στην Αμερική έχουν παρατηρήσει ότι η λήψη σήματος του iphone xs είναι πολύ πιο αδύναμη από το προηγούμενο μοντέλο της apple, το iphone x. Πολλοί αναλυτές του hardware των iphone υποστηρίζουν ότι η στροφή της apple να χρησιμοποιήσει intel modem στα νέα iphone xs, αντί για qualcomm που χρησιμοποιούσε κατά κύριο λόγο στο παλιότερο iphone x έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παλιότερο iphone x έβγαινε με δύο εκδόσεις Modem. Με intel και με qualcomm. Όσοι είχαν qualcomm modem είχαν καλύτερη λήψη από αυτούς που είχαν intel. Η πλειοψηφία των iphone x ήταν με qualcomm modem

4. Πρόβλημα με είδωλα στην οθόνη του iphone xs

Το νέο iphone xs χρησιμοποιεί OLED οθόνη. Όσοι χρήστες έχουν την φωτεινότητα στο τέρμα κι έχουν αρκετή ώρα ανοιχτό την οθόνη σε μία στατική εικόνα και γυρίσετε σε κάποιο λευκό φόντο, τότε ενδέχεται να δείτε το είδωλο της εικόνας στο λευκό φόντο.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε την αυτόματη φωτεινότητα και ο φωτισμός να μην είναι στο τέρμα. Εκτός αυτού καλό θα ήταν το auto lock της οθόνης να είναι ρυθμισμένο σε σχετικά χαμηλό χρόνο έτσι ώστε το iphone να κλειδώνει πιο γρήγορα και να κατ επέκταση να απενεργοποιείται η οθόνη πιο γρήγορα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με κάποια μελλοντική αναβάθμιση του ios, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την σωστή χρήση του iphone και με μέτρο πάνω στην φωτεινότητα της οθόνης.

Εντοπίστηκαν όμως κι αρκετά περιστατικά που η οθόνη έβγαλε στην άκρη μία άσπρη γραμμή έτσι ξαφνικά χωρίς κάποιο πέσιμο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα καλύπτεται από την εγγύηση της αντιπροσωπείας.

 

5. imessage αποστολή σε λάθος επαφή

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης ενός χρήστη sms μπορεί να γίνει πραγματικότητα με το νέο iphone xs. Έχουν παρουσιαστεί πολλά περιστατικά στο νέο Iphone που μπερδεύει τις επαφές του icloud κι εκεί που στέλνεις ένα μήνυμα στον αδερφό να σταλεί κατά λάθος στον μπαμπά. Επίσης όταν κάποιος μοιράζεται το ίδιο icloud ένα thread συζήτησης δεν υπάρχει κατά σειρά στην συσκευή αλλά σκορπισμένο το thread σε διάφορες συσκεύες.

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει να κάνει με την έκδοση ios 12 και πιθανόν να διορθωθεί σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση.

 

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο iphone.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

 

 

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο