Επισκευές κινητών 2014. Περίεργες βλάβες. Service Review από το 9Volto!

Μοιραστείτε το άρθρο

9volto logoΤο 2014 τελείωσε! Σ’ έμας όμως που δουλεύουμε στο 9Volto άφησε τι πιο περίεργες αλλά ταυτόχρονα και γλυκές αναμνήσεις! Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο θα έρθουν στο 9Volto τα τηλέφωνα με τις πιο περίεργες βλάβες. Φέτος κάναμε έναν απολογισμό για το 2014 στον τομέα της επισκευής των κινητών τηλεφώνων που ήρθαν στο 9Volto και σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα:

Συχνότερη αυτόνομη βλάβη για το 2014:
Η βλάβη η οποιά προκαλείται από μόνη της χωρίς να οφείλεται σε κακή χρήση αλλά σε κατασκευαστικό πρόβλημα.
Πρόβλημα στο wifi iphone 4s. Παρόλο που το μοντέλο έχει παλιώσει αρκετά, στατιστικά φέτος το iphone 4s με πρόβλημα στο wifi ήταν η συχνότερη αυτόνομη βλάβη που ήρθε στο κατάστημά μας.

Τηλέφωνο με περισσότερη υγρασία για το 2014:
Φέτος το τηλέφωνο με την περισσότερη υγρασία ήταν ένα iphone 5. Έπεσε στην θάλασσα, έμεινε 20 λεπτά σε βάθος περίπου 3 μέτρων όπως μας είπε ο πελάτης αλλά μετά ευτυχώς το ξέπλυνε με σαπούνι και νερό κάτω από την βρύση για να φύγει το αλάτι. Τελικά καταφέραμε να το φτιάξουμε.

Πιο περίεργη τεχνική βλάβη για το 2014:
Ήταν ένα iphone 5s το οποίο ενώ λειτουργούσε το μικρόφωνο όταν κούμπωνε το καπάκι έκανε βραχυκύκλωμα και δεν λειτουργούσε από ένα μικρό κόψιμο πάνω στην πλακέτα.

Πιο περίεργη λογισμική βλάβη για το 2014:
Μας ήρθε ένα Iphone 4s, το οποιό ενώ το Online σύστημα έλεγχου που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο των iphone έαν είναι κλειδωμένα ή blacklisted μας το έδειχνε κλειδωμένο σε δίκτυο του εξωτερικού, αυτό λειτουργούσε κανονικά με ελληνικές κάρτες. Κάνοντας αναβάθμιση το τηλέφωνο κλείδωσε και δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει. Τελικά στο τηλέφωνο κάποιος είχε κολλήσει πάνω στις επαφές του sim reader μία  λεπτή μεμβράνη sim τύπου R-SIM κι όταν έβαζες οποιαδήποτε κάρτα sim την έβλεπε και λειτουργούσε κανονικά το κινητό, μέχρι που αναβαθμίστηκε και η rsim ήταν πλέον άχρηστη. Στην πορεία που το ψάξαμε ανακαλύψαμε ότι κυκλοφορεί ολόκληρο κύκλωμα που πουλάει iPhone σαν ξεκλειδωμένα κι έχουν κάνει ολόκληρη πατέντα πάνω στο κινητό για να λειτουργεί ξεκλείδωτο, μόνο με την συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού που φοράει το εκάστοτε IPhone.

Το πιο παλιό τηλέφωνο που επισκευάστηκε το 2014:
Το παλιότερο κινητό τηλέφωνο που επισκευάστηκε στο 9volto για το 2014 είναι ένα Nokia 3310 με πρόβλημα στο ακουστικό που κυκλοφόρησε το 2000!

Το πιο καινούριο τηλέφωνο που επισκευάστηκε το 2014:
Το iPhone 6 ήρθε για επισκευή στις 26/09/2014 για αντικατάσταση οθόνης. 7 μέρες μετά από την επίσημη έναρξη κυκλοφορίας του iPhone από την apple σε ολόκληρο τον κόσμο μας ήρθε το πρώτο iPhone 6 για επισκευή στο 9Volto για αντικατάσταση οθόνης! Το είχε αγοράσει πελάτης από την Αγγλία και του έσπασε η οθόνη. Διαθέσιμα ανταλλακτικά για iPhone 6 είχαμε από τις 13/8/2014, ένα περίπου μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση της apple που έγινε στις 9/9/2014. ( https://9volto.gr/blog/iphone-6-service-episkevi-iphone-6-antallaktika-iphone-6/ )

Πιο γρήγορη επισκευή σε iphone για το 2014:
Η πιο γρήγορη επισκευή που κάναμε στο 9Volto για το 2014 είναι στο Iphone 4s, αλλάγη home button, οθόνης και digitizer σε 6 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Πιο γρήγορη επισκευή σε κινητό τηλέφωνο για το 2014:
H πιο γρήγορη επισκευή που έγινε το 2014 στο 9volto ήταν σε Nokia 6230i αλλαγή οθόνης σε 2 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Ελπίζουμε το 2015, να αντιμετωπίσουμε κι άλλες προκλήσεις στο τομέα της επισκευής των κινητών τηλεφώνων.

Το 9Volto εύχεται σε όλους καλή χρονιά και το 2015 να γεμίσει την ζωή μας μόνο με όμορφες εικόνες και γλυκά ακούσματα!

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο