Γιατί πληρώνουν μέχρι και 25.000 ευρώ για το Nokia 1100;

Μοιραστείτε το άρθρο

To Nokia 1100 είναι ένα τηλέφωνο 6 περίπου χρόνων ασπρόμαυρο χωρίς κάμερα. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο σαν κινητό τηλέφωνο. Τα μεγάλα κεφάλια όμως του υποκόσμου της Ρωσίας και της Ρουμανίας πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν το συγκεκριμένο τηλέφωνο με μία συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού.

Το τηλέφωνο έχει ένα κενό ασφαλείας το όποιο οι άνθρωποι του υποκόσμου χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Όταν κάνουμε μία συναλλαγή μέσω ίντερνετ σε μία τράπεζα ή μέσω κινητού τηλεφώνου -χρησιμοποιούμε username, password, αριθμό κινητού τηλεφώνου και το γνωστό σε όλους ΤΑΝ (transaction authentication number). Το ΤΑΝ είναι ο κωδικός που δίνει η τράπεζα για να επιβεβαιώσει τις ηλεκτρονικές  συναλλαγές ότι γίνονται από τον συγκεκριμένο χρήστη.

Έδω έρχεται το 1100 να βοηθήσει τους εγκληματίες για να κάνουν συναλλαγές και να μεταφέρουν ποσά από τον λογαριασμό ενός χρήστη σε κάποιον τρίτο (δικό τους). Το 1100 εφόσον συνδεθείς στο webbanking και γνωρίζεις μόνο το username και το password του χρήστη μπορείς να πραγματοποιήσεις συναλλαγές χωρίς ΤΑΝ. Εκτός αυτού έαν υπάρχει σύστημα στην τράπεζα που κάνει identification το αριθμό του κινητού τηλεφώνου…το προσπερνάει κι αυτό!

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο