Τι είναι η Gcam Google Camera

Μοιραστείτε το άρθρο

Τι είναι η Gcam Google Camera

Η Google Camera γνωστή κι ως Gcam είναι μία εφαρμογή για το android smartphone τα οποία προσφέρουν πιο εξελιγμένες δυνατότητες και υπηρεσίες στην λήψη φωτογραφιών.

Η εφαρμογή Gcam αναπτύχθηκε από την Google κι αρχικά χρησιμοποιήθηκε στα γυαλιά που έβγαλε Google Glass.

Αργότερα χρησιμοποίησε κι ανάπτυξε την εφαρμογή πάνω στα κινητά της Google Pixel.

Η εφαρμογή είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβάει χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αλγορίθμους λήψης.

Οι προγραμματιστές του γνωστού site XDA-Developers κατάφεραν να απομονώσουν την εφαρμογή Gcamκαι ο κάθε χρήστης android να μπορεί με χειροκίνητη διαδικασία να την εγκαταστήσει στην συσκευή του.

Τι κάνει η Gcam

Αυτό που μπορεί να κάνει με μεγάλη ευκολία η εφαρμογή Gcam είναι να μετατρέψει ένα smartphone με μέτρια φωτογραφική μηχανή, να τραβάει φωτογραφίες που θα ζήλευαν ακόμη και τα πιο ακριβά smartphones.

Αυτό το καταφέρνει λόγω των εξελιγμένων αλγορίθμων φωτογράφισης που χρησιμοποιεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Smarthphones που η εργοστασιακή εφαρμογή camera δυσκολευόταν να βγάλει φωτογραφίες την νύχτα ή να κάνει αστροφωτογράφηση, με την Gcam θα μπορεί να γίνει.

Στην πραγματικότητα η εφαρμογή Gcam είναι φτιαγμένη να χρησιμοποιεί το hardware των Google Pixel συσκευών σε συνδυασμό με τους αλγορίθμους και το λογισμικό. Αυτός ο συνδυασμός κάνει τις λήψεις φωτογραφιών μοναδική.

Παρόλα αυτά εάν κάποιος καταφέρει να βάλει την εφαρμογή Gcam στην συσκευή του -εκτός Google Pixel- θα δει εντυπωσιακές βελτιώσεις στην λήψη φωτογραφιών. Ενδέχεται κάποιες λειτουργίες της Gcam να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν επειδή θα χρειάζεται και δυνατότητες από το hardware τις οποίες μπορεί να μην υποστηρίζει η συσκευή σας. Σίγουρα όμως και μόνο σαν εφαρμογή μπορεί να βελτιώσει τις φωτογραφίες σας (αλγόριθμοι – λογισμικό κτλ) ακόμη κι αν το hardware της συσκευή σας είναι ελλειπής.

Δυνατότητες της Gcam

Θα αναφέρουμε αναλυτικά τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή Google Camera στα smartphone που την διαθέτουν:

HDR+

Λήψη φωτογραφιών HDR+ ακόμη και σε σημεία με χαμηλό φωτισμό

Live HDR+

Λήψη βίντεο και φωτογραφιώνHDR+ σε πραγματικό χρόνο

HDR+ enhanced 

Εξελιγμένη λήψη HDR+ φωτογραφιών με ανανεωμένο αλγόριθμο φωτογράφισης

Motion Photos

Φωτογραφίες που διαθέτουν κίνηση. Ένα μικρό βίντεο κλιπ σε συνδυασμό με την φωτογραφία

Video Stabilation

Σταθεροποίηση της εικόνας στα βίντεο και στις φωτογραφίες. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί και το μηχανικό κομμάτι της κάμερας αλλά και ειδικό αλγόριθμο σταθεροποίησης της εικόνας

Smartburst

Σταθεροποίηση της εικόνας στα βίντεο και στις φωτογραφίες. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί και το μηχανικό κομμάτι της κάμερας αλλά και ειδικό αλγόριθμο σταθεροποίησης της εικόνας

Slow Motion

Μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 120 fps ή 240 fps ανάλογα με τις δυνατότητες του smartphone που είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή Gcam

Panorama

Τραβήξτε πανοραμικές φωτογραφίες με την Gcam. Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να βγάλετε 4 διαφορετικούς τύπους πανοραμικών φωτογραφίων. Horizontal, Vertical, Wide-angle και Fisheye.

Photo Sphere

Τραβήξτε φωτογραφίες 360 μοιρών. Η φωτογραφία που θα βγάλετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σελίδες html ή σε άλλες υπηρεσίες της google

Portrait

Τραβήξτε φωτογραφίες selfie με το background να είναι πιο θολωμένο. Με αυτό τον τρόπο η selfie φωτογραφία φαίνεται πιο ζωντανή και πιο εντυπωσιακή

Playground

Βάλτε στις φωτογραφίες σας ή στα βίντεο σας κινούμενα αντικείμενα και δώστε ζωντάνια στο αποτέλεσμα.

Google Lens

Υπάρχει και σαν ανεξάρτητη πλέον εφαρμογή. Εάν βγάλετε μία φωτογραφία μία σελίδα με ένα κείμενο, αναγνωρίζει το κείμενο σαν λέξεις και το ψηφιοποιεί. Επιπλέον μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες αντικείμενα και να τα αναγνωρίσει, βιβλία, ταινίες, φύτα, κτλ.

Photobooth

Με την επιλογή Photobooth μπορείτε να βγάλετε αυτόματα μία σειρά από selfie φωτογραφίες και με τον αλγόριθμό τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, να σας επιλέξει αυτόματα την φωτογραφία που είναι πιο καθαρή, χαμογελάτε και είστε πιο όμορφος.

Night Sight

Η νυχτερινή λήψη φωτογραφίων της Gcam είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Gcam για την λήψη αστροφωτογραφιών. Βγάζετε τον έναστρο ουρανό με απίστευτη λεπτομέρεια. Αυτό το καταφέρνει η Gcam χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους των λειτουργιών HDR+ or Super Res Zoom

 

Εγκατάσταση Gcam σε android smartphone

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Gcam στο smartphone σας θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις. Ουσιαστικά θα πρέπει το hardware να την υποστηρίζει αλλά και κάποια api στο λογισμικό της συσκευής να είναι εγκατεστημένα.

Ο εύκολος τρόπος είναι να κατεβάσετε από το playstore την εφαρμογή camera 2 api και να την εγκαταστήσετε. Την εφαρμογή camera 2 api μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας το παρακάτω κουμπί:

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή και την εκτελέσετε θα κάνει ανάλυση της συσκευής και θα σας εμφανίσει την παρακάτω οθόνη

 

  • LEGACY: Αυτό το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μόνο το Camera 1 API. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της Gcam
  • LIMITED: Αυτό το τηλέφωνο χρησιμοποιεί όρισμένες δυνατότητες του Camera 2 API και κατ επέκταση της εφαρμογής Gcam
  • FULL: Αυτό το τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής Gcam
  • LEVEL_3: Αυτό το τηλέφωνο υποστηρίζει επεξεργασία YUV και λήψη φωτογραφιών σε μορφή RAW με επιπλέον επιλογές λήψης.

Εφόσον η συσκευή σας υποστηρίζει Camera 2 API τότε μπορείτε να μπείτε ->εδώ<-  και να κατεβάσετε κάποιες από τις modified εκδόσεις Gcam που υπάρχουν διαθέσιμες από διάφορους προγραμματιστές.

 

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την Gcam ή δεν υποστηρίζεται διότι δεν διαθέτει Camera 2 API τότε θα πρέπει στην συσκευή σας να γίνει root και να εγκατασταθεί χειρόκινητα η εφαρμογή. Αυτήν την διαδικασία μπορεί να την αναλάβει το 9Volto.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε hardware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο