Τηλεμαρκετινγκ Τηλεπωλήσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Μοιραστείτε το άρθρο

telemarketingΤο telemarketing είναι μία μέθοδος πωλήσεων που προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες μέσω τηλεφώνου. Ποιός άλλωστε δεν έχει δεχτεί κλήση από τμήμα τηλεφωνικών πωλήσεων και ειδικά για προϊόντα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας; Παρόλο που η κρίση έχει χτυπήσει όλες τις μορφές πωλήσεων, το telemarketing εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πωλήσεων σε προϊόντα τηλεφωνίας. H κρίση βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα τα telemarketing να βγουν πιο επιθετικά στην αγορά όχι τόσο με ειδικές προσφορές που δήθεν προβάλλουν αλλά κυρίως με τον τρόπο που τις προωθούν.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον τρόπο που προβάλλει ή πουλάει ο καθένας τα προϊόντα του. Με αυτό που είχα πάντα πρόβλημα ήταν με το ψέμα. Να σου πουλήσω ένα προϊόν που δεν είναι ακριβώς έτσι ή να μην αναφέρω κρυφά κόστη, χρεώσεις κτλ. Το “πλεονέκτημα” που έχει το telemarketing συγκριτικά με ένα κατάστημα που έχει φυσική υπόσταση είναι ότι αν ένας πωλητής σου πουλήσει κάτι που δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το ανέφερε, εξαφανίζεται πίσω από ένα τηλεφωνικό κέντρο ή ένα κινητό τηλέφωνο που ποτέ δεν θα σηκώσει. Το κατάστημα ή τον υπάλληλο δεν μπορείς να το κρύψεις. Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες απλά θα αναφέρω ότι λέγοντας την μισή αλήθεια στον πελάτη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν του λες ψέμματα. Η μισή αλήθεια έχει την ίδια δύναμη με ένα ψέμα. Ακόμη και η απόκρυψη λέξεων κλειδιών που αναφέρουν σε τι ακριβώς αναφέρεται το προϊόν. Αναφέρω μερικά παραδείγματα που τρελαίνουν κόσμο.

– Θα κάνετε σύνδεση κινητού και μετά τον χρόνο δικαιούστε δώρο μία συσκευή..υπονοώντας ότι είναι δώρο που μείνατε στο δίκτυο 1 χρόνο κι όχι ότι θα δώσουν δώρο μία συσκευή με την προυπόθεση ότι θα ξανανεώσετε για άλλον έναμιση ή δύο χρόνια.

– Τα τέλη φορητότητας για το σταθερό σας που θα το μεταφέρετε στο δίκτυο μάς σας τα πληρώνει το δίκτυο το οποίο φεύγετε. Το πιστωτικό τιμολογίο (αφαιρετικό) που βγαίνει από το δίκτυο στο οποίο είστε δεν έχει να κάνει με τα τέλη φορητότητας του νέου δικτύου αλλά με το πάγιο που έχετε ήδη προπληρώσει και αφαιρείται.

– Τα τέλη φορητότητας του σταθερού που πληρώνετε όταν έρθετε στο δίκτυο μας σας τα επιστρέφουμε έαν φύγετε μετά από την λήξη του συμβολαίου και πάτε σε άλλο πάροχο. Τα τέλη φορητότητας δεν επιστρέφονται ποτέ.

– Θέλετε να σας βάζουμε εμείς την κάρτα κάθε μήνα και όποτε έχετε εσείς να περνάτε από ένα κατάστημα της αλυσίδας xxxx να την πληρώνετε; Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις καρτοπρόγραμμα/καρτοσυμβόλαιο ή όπως το λέει η κάθε εταιρία χωρίς να το καταλάβεις.

– Με την σύνδεση που θα σας κάνουμε θα πάρετε επιδότηση 300 ευρώ και θα σας δώσουμε δωρεάν ένα Sony Xperia. Δεν διευκρινίζει ότι είναι το Xperia E που κοστίζει 110 ευρώ!

– Κάνετε σύνδεση δοκιμαστικά για ένα μήνα και αν δεν σας βολεύει το ξανακάνετε κάρτα χωρίς κάποια επιβάρυνση. Δεν αναφέρει ότι θα πληρώσει τέλη αποσύνδεσης και ότι θα επιστρέψει τις εκπτώσεις 1-2 μηνών που κέρδισε.

Κρατάτε όσο θέλετε την σύνδεση και αν θέλετε να σπάσετε το συμβόλαιο επιστρέφετε την συσκευή σε οποιοδήποτε κατάστημα της αντίστοιχης εταιρίας κινητής χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Δεν έχουν τελειωμό..

Προσωπικά πιστεύω ότι την εξυπηρέτηση και την υπευθυνότητα που διέπουν τα φυσικά καταστήματα δεν μπορούν να την καλύψουν τα telemarketing. Πιστεύω ότι υπάρχουν όρια στην πώληση. Ποτέ δεν έκανα σε έναν άνθρωπο 70 χρονών πρόγραμμα για απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς όλους όταν βάζει μία κάρτα το 6μηνο. Δεν του πρότεινα καν ένα πρόγραμμα που είναι πάνω από τις ανάγκες του. Εκτός αυτού δεν γνωρίζουν αναλυτικές λεπτομέρειες των προγραμμάτων και φυσικά σχεδόν καθόλου τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων που σου παρέχουν με την σύνδεση.

Δεν θα αναφερθώ στην έλλειψη σεβασμού της ιδιωτικότητας του κάθε ατόμου. Όλες οι ώρες δεν είναι κατάλληλες για πώληση μέσω τηλεφώνου και το κυριότερο ποιός δίνει το δικαίωμα να ενημερώνομαι εγώ για προσφορές όταν έχω ζητήσει να μην λαμβάνω από πουθενά προσφορές και το τηλέφωνό μου να είναι απόρρητο;

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο