Πόσα MB δεδομένα καταναλώνει το viber

Μοιραστείτε το άρθρο

πόσα mb δεδομένα καταναλώνει το viber στην βιντεοκλήση

Πόσα MB δεδoμένα καταναλώνει το viber

Τα δεδομένα για internet μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας δεν είναι ποτέ απεριόριστα όπως οι σταθερές γραμμές. Οι περισσότερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν μάλιστα και πολιτική ορθής χρήσης. Πέρα από τα GB που έχει καθημερινά για χρήση από το κινητό σου τηλέφωνο, σου βάζουν και ημερήσιο όριο που είναι περίπου 1.5GB.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε πόσα mb καταναλώνουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο με το smartphone μας.

ποσά δεδομένα καταναλώνει το viber στην κλήση

Πόσα MB δεδομένα καταναλώνει το viber στο smartphone

To viber το χρησιμοποιούμε με 3 διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι η αποστολή και λήψη γραπτών κειμένων, φωτογραφιών και βιντεο. Ο δεύτερος τρόπος είναι η κλήση ομιλίας. Κι ο τρίτος τρόπος είναι η βίντεοκλήση.

Η κατανάλωση είναι διαφορετική και στις 3 περιπτώσεις. Την λιγότερη κατανάλωση MB την έχει η αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων, αμέσως μετά έρχεται η ομιλία και την περισσότερη κατανάλωση την έχει η βιντεοκλήση.

  • Το γραπτό μήνυμα στο viber έχει κατανάλωση κάτω από 1Kb. Συγκεκριμένα 500 χαρακτήρες αποστολής μηνυμάτων καταναλώνουν περίπου 1KB από τα δεδομένα σας. Η κατανάλωση είναι μηδαμινή αν αναρωτηθεί κανείς ότι 1024Kb μας κάνουν 1MB και 1024MB μας κάνουν 1GB.
  • Τα stickers του viber μπορεί να καταναλώσουν παραπάνω από 1Kb ανάλογα το είδος κι αν είναι με animation. Ενδεικτικά τα stickers του vibe εχουν μέγεθος από 1 έως 50kb στην πλειοψηφία τους.
  • Η κλήση ομιλίας από το viber έχει περισσότερη κατανάλωση από το γραπτό μήνυμα. Συγκεκριμένα 1 λεπτό ομιλίας στο viber καταναλώνετε περίπου 240KB. Η κατανάλωση έχει να κάνει και με την ποιότητα ακουστικής. Γενικά όμως η διάρκεια ενός λεπτού ομιλίας στο viber έχει την κατανάλωση που αναφέραμε.
  • Η βιντεοκλήση μέσω viber εφόσον η ποιότητα είναι άριστη καταναλώνει περίπου 5.5ΜΒ το λεπτό. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση από βιντεοκλήση σε βιντεοκλήση μέσω viber στην κατανάλωση mb. Εάν η ποιότητα εικόνας και ήχου δεν είναι ικανοποιητική μπορεί να καταναλώσει σχεδόν τα μισά mb από αυτά που αναφέραμε. Το πείραμα έγινε σε δίκτυο 4g+ και μετρήσαμε τα δεδομένα. 5 λεπτά βιντεοκλήσης άριστης ποιότητας μας κατανάλωσε περίπου 28mb.

Παρατηρήσεις

Η κατανάλωση δεδομένων ειδικά στις βιντεοκλήσεις μπορεί να έχει αποκλίσεις που εξαρτώνται από τους παρακάτω παράγοντες:

  • Πάροχος κινητής τηλεφωνίας και τι είδους συμπιέσεις χρησιμοποιεί στα data
  • Μοντέλο smartphone και τι είδους caching κι επεξεργασία κάνει.
  • Ποιότητα σήματος
  • Ποιότητα cameras
  • Χρώματα εικόνας που προβάλλουμε

Είναι επίσης γνωστό ότι οι εταιρίες πειραματίζονται συνέχεια με νέες μεθόδους συμπίεσης δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι το viber πριν χρόνια δεν είχε την ίδια κατανάλωση όπως σήμερα, ούτε και την ίδια ποιότητα.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο υπολογιστών laptop και smartphones.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο