android faster

Πως θα κάνω το κινητό μου πιο γρήγορο

Μοιραστείτε το άρθρο

android faster

make smartphone faster

Ένα κινητό τηλέφωνο Smartphone είναι πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο για την καθημερινότητά μας. Τηλέφωνο, ξυπνητήρι, σημειωματάριο, πλοηγός, Internet browser, μουσική, ραδιόφωνο, ημερολόγιο, video Player, αριθμομηχανή, βιβλία και πολλά άλλα καλούδια μπορείς να βρεις μέσα σε ένα Smartphone.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι χρήστες των smartphones και κυρίως των android είναι ότι με τον καιρό παρατηρούν μία καθυστέρηση στην πλοήγηση του μενού, στο άνοιγμα των εφαρμογών, στην εναλλαγή από την μία εφαρμογή σε μία άλλη κοκ. Υπάρχουν κάποια tips που μπορεί να κάνει ο χρήστης από μόνος του έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει το smartphone του πιο γρήγορο.

1. Απενεργοποίηση θέματος / Απενεργοποίηση εικόνας φόντου
Υπάρχουν θέματα με animation που καταναλώνουν αρκετή μνήμη στο τηλέφωνο χωρίς να προσφέρουν κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα στο κινητό πλην του εντυπωσιασμού του χρήστη. Απενεργοποιώντας το θέμα αυτόματα αποδεσμεύουμε αρκετή μνήμη που μπορεί το τηλέφωνο να χρησιμοποιήσει για άλλες βασικότερες λειτουργίες.  To ίδιο ισχύει και για την εικόνα φόντου. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι χρήστες smartphones που θέλουν να βάλουν εικόνα φόντου μία φωτογραφία, είναι ότι τραβάνε την φωτογραφία σε μεγάλη ανάλυση 5, 8, 13 megapixel και μετά την τοποθετούν σαν εικόνα φόντου. Εάν θέλουμε απαραίτητα να βάλουμε μία φωτογραφία στην μπορούμε κάλλιστα να την τραβήξουμε με 2 megapixel ανάλυση και να την τοποθετήσουμε σαν εικόνα φόντου.

2. Κλείσιμο εφαρμογών
Ναι το ξέρουμε όλοι. Πατώντας το κουμπί home button (σπιτάκι) του τηλεφώνου ή το back (επιστροφή) οι εφαρμογές δεν κλείνουν αλλά βρίσκονται στο παρασκήνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές δεσμεύουν μνήμη για να είναι σε κατάσταση αναμονής. Οι τρόποι για να κλείσεις τις εφαρμογές ποικίλουν ανάλογα με το τύπο του τηλεφώνου και την έκδοση λογισμικού. Συνήθως πατώντας παρατεταμένα το home button εμφανίζει την μνήμη και τις ανοικτές εφαρμογές. Υπάρχουν κι εφαρμογές που κάνουν αυτή την δουλειά για πιο ευκολία. Αναζητώντας task killer στο play store θα βρείτε αρκετούς

3. Απενεργοποίηση Widgets
Τα smartphones ειδικά τα android έχουν την δυνατότητα στην επιφάνεια του τηλεφώνου να δημιουργούν live widgets τα οποία μπορούν να παίρνουν live ενημερώσεις από facebook, email, καιρούς, ειδήσεις νέα και να μας τα εμφανίζουν μπροστά στην οθόνη δίχως να χρειάζεται να πατήσουμε το εικονίδιο της εφαρμογής και να μπούμε μέσα στην εφαρμογή. Αυτά είναι τα λεγόμενα widgets. Αυτά δυστυχώς δεν δεσμεύουν όμως και μέρος της μνήμης για να είναι σε κατάσταση ενεργή, αλλά και μέρος του επεξεργαστή που ανά συγκεκριμένη χρονική διάρκεια καλεί την εφαρμογή να συνδεθεί με τον Server και να τραβήξει αλλαγές στα δεδομένα (καιρό, ειδήσεις, ενημερώσεις status κτλ)

4. Απεγκατάσταση περιττών εφαρμογών
Γνωρίζετε ότι πάνω από το 30% των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας δεν τα έχετε ανοίξει πάνω από 2 φορές μετά από ένα μήνα; Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε εγκατεστημένες εφαρμογές και παιχνίδια εάν δεν τα χρησιμοποιούμε. Φανταστείτε ότι υπάρχουν παιχνίδια της εταιρίας Gameloft που είναι πάνω από 1gb για να εγκατασταθούν. Δεν χρειάζεται να πούμε τι πόρους χρειάζεται αυτό το παιχνίδι εάν το βάλουμε σε λειτουργία…και αν το βάλουμε στο παρασκήνιο πατώντας το home button. Ότι δεν χρησιμοποιούμε το κάνουμε απεγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνουμε χώρο από τον αποθηκευτικό χώρο και πολλά αρχεία συστήματος που βαρύνουν το τηλέφωνο.

5.Απενεργοποίηση GPS – Bluetooth – NFC – SBeam – Αισθητήρες – Γυροσκόπια
Κλείνοντας αυτές τις λειτουργίες αποδεσμεύουμε πόρους και μνήμη. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε το smartphone την δυνατότητα να ασχοληθεί με λιγότερες λειτουργίες από ότι κανονικά θα έπρεπε.

6.Αποθήκευση εφαρμογών στην μνήμη sd
Εφόσον μας προσφέρει αυτή την δυνατότητα το τηλέφωνο οποιαδήποτε εφαρμογή κάνουμε εγκατάσταση καλό θα είναι να την εγκαθιστούμε στην κάρτα μνήμης. Με αυτόν τον τρόπο αφήνουμε ελεύθερο τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης – που είναι και ταχύτερα προσβάσιμος- να τον χρησιμοποιούν οι πόροι του τηλεφώνου και το τηλέφωνο για cashe κι εσωτερικές εργασίες

7. Αναβάθμιση
Πάντα πρέπει να ελέγχουμε το κινητό μας εάν διαθέτει την τελεύταια έκδοση λογισμικού. Οι αναβαθμίσεις πάντα βελτιώνουν την διαχείρηση μνήμης ενός τηλεφώνου καθώς επίσης και κολλήματα που μπορεί να υπάρχουν από παλιότερες εκδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα updates των εφαρμογών. Η αναβάθμιση μιας εφαρμογής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δούμε καινούριες πίστες ή καινούριο interface στην εφαρμογή. Οι προγραμματιστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πως να κάνουν με κάθε αναβάθμιση, την εφαρμογή τους να δουλεύει πιο γρήγορα και να μην καταναλώνει πολλούς πόρους.

8.Root κι Overclocking μόνο από έμπειρους χρήστες ή το 9Volto
Στα smartphones με λειτουργικό android μπορούμε να τους κάνουμε μία διαδικασία που ονομάζεται root με την οποία ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει δικαιώματα superuser και να διαγράψει οποιαδήποτε εφαρμογή του τηλεφώνου θέλει (ακόμη κι αυτές που εξαρχής είναι εγκατεστημένες από την μαμά εταιρία και δεν του έδιναν δικαίωμα διαγραφής) καθώς επίσης και να μπορεί να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε εφαρμογή θέλεις στην κάρτα μνήμης του τηλεφώνου, αντί για τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.
Με την διαδικασία overclocking μπορούμε νε επέμβουμε στον πυρήνα ή τους πυρήνες του επεξεργαστή του κινητού τηλέφωνου και να του ανεβάσουμε τον συγχρονισμό του έτσι ώστε να τρέχει πιο γρήγορα ο επεξεργαστής και να κάνει ταχύτερα όλες τις διεργασίες του. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται ο χρήστης να χρησιμοποιήσει το κατάλληλο λογισμικό για να κάνει επέμβαση root ή overclock και είναι επικίνδυνη εάν ο χρήστης δεν γνωρίζει πως πρέπει να γίνει.

Το 9volto ασχολείται με λογισμικές επεμβάσεις κινητών από το 1998 και μπορεί να κάνει την root ή οverclock ανάλογα με το μοντέλο κινητού smartphone και τον τύπο επεξεργαστή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο υποκατάστημά μας 9volto 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς Τηλ.2104212212.

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο