Τι είναι το Antutu Benchmark

Μοιραστείτε το άρθρο

Τι είναι το AnTuTu

Το AnTuTu είναι ένα λογισμικό που έχει κατασκευαστεί από την κινέζικη εταιρία Cheetah Mobile και εξετάζει ενδελεχώς τις επιδόσεις ενός κινητού τηλεφώνου, tablet ή υπολογιστή. Το AnTuTu benchmark θεωρείται το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα μέτρησης επιδόσεων στην αγορά και όλες οι εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις τιμές των μετρήσεων που βγάζουν τα τέστ του πάνω στις συσκευές που παράγουν.

 

Τι μετράει το AnTuTu

Το AnTuTu benchmark μετράει τις επιδόσεις της CPU (κύριος επεξεργαστής), της GPU (επεξεργαστής γραφικών), μνήμη, ταχύτητα αποθηκευτικού μέσου καθώς επίσης και τις επιδόσεις όλης της πλακέτας και την επικοινωνίας όλων των παραπάνω μεταξύ τους σε συνδυασμό φυσικά και με την ανταπόκριση του λογισμικού. To AnTuTu αναλύοντας τις επιδόσεις όλων των παραπάνω βγάζει μία μοναδική τιμή η οποία αντικατοπτρίζει την γενικότερη εικόνα του smartphone.

Όσο πιο μεγάλη είναι η τιμή AnTuTu που θα βγάλει το benchmark test που θα κάνεις στο smartphone ή το tablet τόσο πιο γρήγορη και κατ’επέκταση καλύτερη θεωρείται η συσκευή.

 

Τι επηρεάζει τις μετρήσεις του AnTuTu

Το AnTuTu μετράει την συνολική απόδοση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν θα πρέπει να κάνει καμία άλλη λειτουργία στο παρασκήνιο, να είναι πλήρως φορτισμένο και φυσικά να μην είναι ζεστός ο επεξεργαστής (δηλάδη μετά από ένα παιχνίδι  που έχουμε παίξει να μην κάνουμε το benchmark AnTuTu). Άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα του AnTuTu είναι η rom.

Το λογισμικό παίζει σημαντικό ρόλο στις μετρήσεις benchmark. Αυτό ουσιαστικά κάνει την διαχείριση όλων των πόρων του smartphone. Εάν η διαχείριση είναι καλή τότε και τα αποτελέσματα θα είναι καλά. Εάν σε ένα τηλέφωνο βάλουμε custom rom (android) η τιμή AnTuTu θα είναι διαφορετική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα iphone που με μικρούς επεξεργαστές και μνήμες έβγαζαν μεγάλες τιμές AnTuTu που χτυπούσαν smartphone με πιο ισχυρά hardware χαρακτηριστικά στα android.

 

Cheating στο AnTuTu

Μερικές εταιρίες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το AnTuTu και με κάποιες μεθόδους να παραπλανήσουν το πρόγραμμα έτσι ώστε να δείξει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό εντοπίστηκε σε μοντέλα της Huawei, της Oneplus και της Oppo, για τους επεξεργαστές Kyrin, Qualcomm και Mediatek αντίστοιχα. Αυτό ουσιαστικά που έκαναν ήταν οι επεξεργαστές να δουλεύουν στο full δίχως να δίνουν βαρύτητα στην επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας τους, όταν αυτοί εντόπιζαν ότι γίνεται benchmark test από το AnTuTu.

 

Πόσο επηρεάζει την αγορά το AnTuTu

Το AnTuTu παίζει σημαντικό ρόλο στην επίδοση των νέων μοντέλων. Υπάρχουν περιστατικά smartphone που καθυστέρησαν να βγουν στην αγορά γιατί ο επεξεργαστής δεν έβγαζε καλύτερες επιδόσεις στο AnTuTu από μοντέλο ανταγωνίστριας εταιρίας. Οι χρήστες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις μετρήσεις του, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα προγράμματα μετρήσης επιδόσεων για κινητά, tablet και υπολογιστές.

To AnTuTu είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να μπορούμε να αξιολογούμε τις επιδόσεις ενός smartphone. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα κινητό τηλέφωνο με χαμηλότερες επιδόσεις δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

 

Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο android και iphone το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη έχει το κινητό σας και να την επισκευάσει άμεσα σε harware αλλά και σε firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο