Πως βλέπω την ακτινοβολία στο σπίτι μου

Μοιραστείτε το άρθρο

Πως βλέπω την ακτινοβολία στο σπίτι μου

Wifi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες, bluetooth κι άλλες ασύρματες συσκευές μας περιτριγυρίζουν στον χώρο τον οποίο ζούμε.

Πως μπορούμε όμως να δούμε εαν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον χώρο μας είναι εκτός ορίων.

Το smartphone μας μπορεί να μας βοηθήσει. Υπάρχει μία εφαρμογή που είναι εντελώς δωρεάν και μπορείς να δεις τα επίπεδα ακτινοβολίας στο σπίτι σου ή σε άλλον χώρο.

Ονομάζεται emf Detector – electrosmart που μπορείς να την βρεις στο playstore για android συσκευές

Παραθέτουμε τα link για να το κατεβάσετε.

 

Ποια ακτινοβολία μπορεί να μετρήσει η εφαρμογή

Η εφαρμογή αυτή μπορεί να εντοπίσει και να μετρήσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από  κεραίες, routers, smart tv, bluetooth συσκευές κτλ. Σας δείχνει αναλυτικά ποιες συσκευές όχι μόνο στο σπίτι σου αλλά και από γειτονικά σπιτια ή καταστήματα εκπέμπουν και βγαίνουν εκτός ορίων ή αν βρίσκονται στα πλαίσια που έχουν οριστεί ως φυσιολογικά.

Υπάρχει όμως  μια μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζεις.

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκπέμπουν πολλές συσκεύες.  Η εφαρμογή αυτή όμως μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πομποδέκτες του smartphone που έχουν να κάνουν με το σήμα του κινητού, το wifi και bluetooth και να μετρήσει ουσιαστικά τις συσκευές που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Δηλαδή δεν μπορεί να μετρήσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός φούρνου μικροκυμάτων ή τις λάμπες φθορίου. Μπορεί να μετρήσει μόνο συσκευές που έχουν wifi, bluetoothm, 2g, 3g, 4g,5g συσκευές.

Όσες πηγές εντοπίσει το πρόγραμμα οι οποίες δείχνουν κόκκινη ένδειξη τότε σημαίνει ότι η ακτινοβολία είναι σε υψηλά επίπεδα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή είναι σε υψηλά επίπεδα είναι και σε απογορευτικά.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο